zurli

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui.

Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie!

Din care tigaie? Ati ghicit! – Regis Stone

Prajite frumos, unform, patrunse bine de mai nu-i nevoie sa musti din ele :)), ca se rup tare usor, asa de fragede sunt 😉

snitel

Ingrediente Snitel cu mustar si sos de soia

  • 800 g carne de porc (pulpa sau cotlet)
  • o lingura si 1/2 mustar
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 catei usturoi
  • 100 ml smantana fermentata
  • 3 oua
  • 100 g faina alba
  • 250-300 ml lapte
  • pesmet
  • sare
  • ulei

snitel-2

Mod de preparare Snitel cu mustar si sos de soia

Portioneza carnea in felii pe care le bati usor cu ciocanul pentru carne.

Amesteca intr-un bol mustarul cu usturoiul pisat si sosul de soia.

Unge bucatile de carne cu amestecul obtinut.

Da la rece pentru jumatate de ora.

Bate bine ouale cu o furculita.  Pune faina, putin cate putin si omogenizeaza.

Subtiaza amestecul cu smantana pe care-o adaugi treptat.

Toarna lapte, putin cate putin,  amestecand continuu, pana obtii o compozitie cu consistenta asemanatoare unei smantani. Potriveste gustul de sare.

Pune ulei in tigaie si lasa-l sa se infierbante.

Trece bucatile de carne prin amestecul cu oua apoi prin pesmet si prajeste-le pe ambele parti in tigaia Regis Stone, pana se rumenesc frumos.

Schimba uleiul dupa fiecare transa de snitele.

Serveste-le calde cu piure, orez sau salate, sau reci, ca aperitiv.

Avantajele tigailor Regis Stone:

• Invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa
• Rezistenta la zgarieturi – invelis de 4 mm grosime
• Carcasa din aluminiu forjat
• Inductie superioara a caldurii
• Baza din otel inoxidabil
• Distributie uniforma a caldurii
• Usor de curatat
• Nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare
• Finisaj rustic
• Maner bine fixat – nu se va rasuci
• Ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica

1a

2a

3a4a

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Print Friendly, PDF & Email