sorbet

sorbet

Sorbet de caise

14 caise
100 ml vin spumant
o cana zahar
100 ml apa
2 albusuri+ 2 linguri zahar
zeama de la jumatate de lamaie

Spalati bine caisele.
Curatati-le de samburi.
Le puneti intr-un vas curat, bagati blenderul si le pasati bine.

Puneti zaharul impreuna cu apa la foc si lasati 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba.
Raciti.
Adaugati peste caise.
Adaugati si vinul, zeama de lamaie si omogenizati.

Bateti albusurile spuma adaugand si zaharul.

Puneti peste amestecul de caise si incorporati usor.

Bagati vasul la congelator.
Scoateti si reamestecati peste o ora apoi peste doua ore.

Dupa 3 ore scoateti iar si bagati blenderul.
Lasati in congelator peste noapte.

Cu 20 min inaintea servirii puneti vasul in frigider .

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

15 Comentarii


  1. Ce bine arata!Am avut si eu o tentativa sa fac sorbet dar am facut inghetata pana la urma.Oricum next on the list sorbet de piersici,pupici!


  2. Imi place ideea cu vin spumant, buna de retinut! parca imi imaginez gustul fructelor cu putin vin cu bule 🙂


  3. eu am facut sorbet cu mango dar sigur incerc si cu caise si cu piersici.tare bun e.yummy.pupicei


  4. no, apai bine ca ai pus si textul de data asta, sa vaz si io si sa ma minunez.
    no apai ce frumusete de sorbet din asta ai facut!
    numai bunatatiuri faceti toate :)) pup iu

  5. Anonymous says:

    Da Doamnä , si eu zic cä faci numai Bunätäti…
    Super fein


  6. Am mancat vreo patru inghetate pana acum…dar nu refuz inca una. Mai ales ca e cu caise!!!…Pupici!


  7. Simplu si foarte bun !!! imi place mult 🙂
    Eu am facut doar din pepene galben dar am sa o incerc si pe asta!!
    pup:*


  8. Superb sorbet.
    Imi imaginez aroma .


  9. Ce vad eu aici????????????Daca are caise,hop si eu.Bantui de multa vreme in blogosfera,dar abia acum mi-a creat cineva un blog.Eu nu ma prea pricep,dar sper sa invat.Daca vrei sa mi te alaturi,iti multumesc mult de tot.


  10. Diamar, cu ce te pot ajuta?
    Sa te trec in lista de blogroll?


  11. Multumesc pentru ca m-ai trecut la tine in lista.Sper sa ma urmaresti si pe mai departe.Eu abia am postat cateva retete fara poze,dar sper sa reusesc sa invat tot.Multumesc pentru intelegere.


  12. In fine o reteta „in firea ei”. Adica se potriveste fantastic cu caldurile astea. Ca, din ce am mai vazut pe alte site-uri foarte multa carne de porc si cartofi la cuptor. E cald!!! Mancati sorbet!!!


  13. Diamar, multumesc.Cum merge treaba?


  14. Culinara, neatza buna.
    Azi trag un mousse de choco, ca prea mor de pofta :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email