sos-pentru-paste

sos-pentru-paste

Sos de rosii cu piept de pui si busuioc

un piept de pui
2 cani suc rosii
100 ml apa
5 rosii
sare
piper
100 ml vin alb
2-3 catei usturoi
busuioc proaspat
o lingurita/doua zahar
ulei de masline (merge si de floarea soarelui)

Simplu si bun, l-am preparat very happy ca am si io busuioc proaspat :)).
Rosiile se toaca (nu marunt).
Se incinge ulei intr-o cratita .
Se pun rosiile si se calesc 2-3 minute.
Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga usturoiul taiat feliute si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.

Separat se taie cubulete pieptul de pui.
Se incinge ulei intr-o tigaie, se pun bucatile de carne si se calesc usor pe toate partile.
Se adauga carnea peste rosii, apoi vinul, zaharul, putina sare si busuioc tocat (dupa gust).
Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 25-30 minute.
La final gustam si mai potrivim gustul de sare si piper. Sosul trebuie sa fie scazut, grosut.

Servim cu orez, piure, paste sau mamaliguta, preparate cat fierbe sosul, cu sau fara branza rasa deasupra.

Este a doua reteta cu care raspund provocarii facute de Flory, care gazduieste luna aceasta Provocarea lunii iulie, „Dulce Romanie 2011” ce are ca ingrediente propuse busuiocul si fructele de padure.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. pastele sunt cele mai bune prietene ale mele,mereu ma salveaza cand n-am timp sa gatesc pentru cina.minunata reteta.s-a salvat.pupicei


  2. Ce bun,sos de rosii ,busuioc,imi plac mult combinate.Pupici!


  3. Apetisante si cu tot ce trebuie in sos. O saptamana frumoasa!


  4. Apetisante si cu tot ce trebuie in sos. O saptamana frumoasa!


  5. Apetisante si cu tot ce trebuie in sos. O saptamana frumoasa!


  6. Apetisante si cu tot ce trebuie in sos. O saptamana frumoasa!


  7. superbe pastele astea…si cu carne…exact ce-mi place.
    vin si eu la o portie? :))


  8. Si pe mine m-ai cucerit cu sosul acesta minunat :D. Iar pastele sunt si pentru mine adevaratul prieten la greu si la cat timp liber am in ultima perioada presimt ca am sa incerc reteta mai repede decat se prevede. Te pup :*


  9. Si mie-mi plac pastele, iar mancarea ta arata foarte apetisant! :p


  10. Pot sa spun ca mancarea asta le place si piticilor mei, fatra sa faca nici macar un pui de moft. :))

    Da’ busuioc de unde-ai luat?Sau ti-a crescut in gradina? :))


  11. Multumesc frumos tuturor.

    Alice, hai, ca mai fac >:d< Busuioc proaspat mi-a adus soacra de la o prietena simi-am pus 2 pungute in congelator.


  12. Papica mea preferata!:D

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Aripioare la cuptor

Aripioare la cuptor

In timp ce manca, stiti ce-a zis fiu-miu? -Eu de fapt le-as putea manca pe toate, dar stiu ca trebuie sa mancati si voi, asa ca ma opresc…:)))) Delicioase!!! Am gasit reteta dand pe google […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email