zurli

sos-pentru-paste

sos-pentru-paste

Sos de rosii cu piept de pui si busuioc

un piept de pui
2 cani suc rosii
100 ml apa
5 rosii
sare
piper
100 ml vin alb
2-3 catei usturoi
busuioc proaspat
o lingurita/doua zahar
ulei de masline (merge si de floarea soarelui)

Simplu si bun, l-am preparat very happy ca am si io busuioc proaspat :)).
Rosiile se toaca (nu marunt).
Se incinge ulei intr-o cratita .
Se pun rosiile si se calesc 2-3 minute.
Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga usturoiul taiat feliute si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.

Separat se taie cubulete pieptul de pui.
Se incinge ulei intr-o tigaie, se pun bucatile de carne si se calesc usor pe toate partile.
Se adauga carnea peste rosii, apoi vinul, zaharul, putina sare si busuioc tocat (dupa gust).
Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 25-30 minute.
La final gustam si mai potrivim gustul de sare si piper. Sosul trebuie sa fie scazut, grosut.

Servim cu orez, piure, paste sau mamaliguta, preparate cat fierbe sosul, cu sau fara branza rasa deasupra.

Este a doua reteta cu care raspund provocarii facute de Flory, care gazduieste luna aceasta Provocarea lunii iulie, „Dulce Romanie 2011” ce are ca ingrediente propuse busuiocul si fructele de padure.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. pastele sunt cele mai bune prietene ale mele,mereu ma salveaza cand n-am timp sa gatesc pentru cina.minunata reteta.s-a salvat.pupicei


  2. Ce bun,sos de rosii ,busuioc,imi plac mult combinate.Pupici!


  3. Apetisante si cu tot ce trebuie in sos. O saptamana frumoasa!


  4. Apetisante si cu tot ce trebuie in sos. O saptamana frumoasa!


  5. Apetisante si cu tot ce trebuie in sos. O saptamana frumoasa!


  6. Apetisante si cu tot ce trebuie in sos. O saptamana frumoasa!


  7. superbe pastele astea…si cu carne…exact ce-mi place.
    vin si eu la o portie? :))


  8. Si pe mine m-ai cucerit cu sosul acesta minunat :D. Iar pastele sunt si pentru mine adevaratul prieten la greu si la cat timp liber am in ultima perioada presimt ca am sa incerc reteta mai repede decat se prevede. Te pup :*


  9. Si mie-mi plac pastele, iar mancarea ta arata foarte apetisant! :p


  10. Pot sa spun ca mancarea asta le place si piticilor mei, fatra sa faca nici macar un pui de moft. :))

    Da’ busuioc de unde-ai luat?Sau ti-a crescut in gradina? :))


  11. Multumesc frumos tuturor.

    Alice, hai, ca mai fac >:d< Busuioc proaspat mi-a adus soacra de la o prietena simi-am pus 2 pungute in congelator.


  12. Papica mea preferata!:D

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email