sos-pentru-paste

sos-pentru-paste

Sos de rosii cu piept de pui si busuioc

un piept de pui
2 cani suc rosii
100 ml apa
5 rosii
sare
piper
100 ml vin alb
2-3 catei usturoi
busuioc proaspat
o lingurita/doua zahar
ulei de masline (merge si de floarea soarelui)

Simplu si bun, l-am preparat very happy ca am si io busuioc proaspat :)).
Rosiile se toaca (nu marunt).
Se incinge ulei intr-o cratita .
Se pun rosiile si se calesc 2-3 minute.
Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga usturoiul taiat feliute si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.

Separat se taie cubulete pieptul de pui.
Se incinge ulei intr-o tigaie, se pun bucatile de carne si se calesc usor pe toate partile.
Se adauga carnea peste rosii, apoi vinul, zaharul, putina sare si busuioc tocat (dupa gust).
Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 25-30 minute.
La final gustam si mai potrivim gustul de sare si piper. Sosul trebuie sa fie scazut, grosut.

Servim cu orez, piure, paste sau mamaliguta, preparate cat fierbe sosul, cu sau fara branza rasa deasupra.

Este a doua reteta cu care raspund provocarii facute de Flory, care gazduieste luna aceasta Provocarea lunii iulie, „Dulce Romanie 2011” ce are ca ingrediente propuse busuiocul si fructele de padure.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. pastele sunt cele mai bune prietene ale mele,mereu ma salveaza cand n-am timp sa gatesc pentru cina.minunata reteta.s-a salvat.pupicei


  2. Ce bun,sos de rosii ,busuioc,imi plac mult combinate.Pupici!


  3. Apetisante si cu tot ce trebuie in sos. O saptamana frumoasa!


  4. Apetisante si cu tot ce trebuie in sos. O saptamana frumoasa!


  5. Apetisante si cu tot ce trebuie in sos. O saptamana frumoasa!


  6. Apetisante si cu tot ce trebuie in sos. O saptamana frumoasa!


  7. superbe pastele astea…si cu carne…exact ce-mi place.
    vin si eu la o portie? :))


  8. Si pe mine m-ai cucerit cu sosul acesta minunat :D. Iar pastele sunt si pentru mine adevaratul prieten la greu si la cat timp liber am in ultima perioada presimt ca am sa incerc reteta mai repede decat se prevede. Te pup :*


  9. Si mie-mi plac pastele, iar mancarea ta arata foarte apetisant! :p


  10. Pot sa spun ca mancarea asta le place si piticilor mei, fatra sa faca nici macar un pui de moft. :))

    Da’ busuioc de unde-ai luat?Sau ti-a crescut in gradina? :))


  11. Multumesc frumos tuturor.

    Alice, hai, ca mai fac >:d< Busuioc proaspat mi-a adus soacra de la o prietena simi-am pus 2 pungute in congelator.


  12. Papica mea preferata!:D

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email