Souffle de branza

Souffle de branza

Souffle de branza cu porumb

Ingrediente Souffle de branza

* 5 oua
* 400-500 gr branza de vaci
* 200 gr porumb dulce din conserva
* o lingurita sare mare
* o legatura marar
* 150 gr smantana
* un praf de copt
* unt si malai pentru uns formele
* cascaval pt ras deasupra (optional, eu nu am vrut sa pun :)) )

Mod de preparare Souffle de branza

Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut spuma tare,tare impreuna cu praful de  copt.
Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si sarea.
Mararul l-am tocat marunt. Am scurs porumbul.
Intr-un vas mare am pus albusurile peste care am turnat galbenusurile, smantana si branza.
Am amestecat usor, usor, iar la final am adaugat porumbul si mararul si am omogenizat.

Am uns vasele cu unt, am presarat putin malai si am pus compozitia.
Am introdus in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru 10 min.
Dupa cele 10 min. am ridicat temperatura cuptorului la 200 grade si am lasat pana s-a rumenit frumos.
Din nou am avut aprecieri in unanimitate :))
Minunatia asta am preluat-o de la Antonina, o fata tare, tare draga mie.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Buna mancare ai facut! 😉


  2. Multumesc frumos Gabyta… ca de obicei esti o scumpa.. Ma bucur ca ti-a placut..Sa va fie de bine


  3. arata bine zici ca e buna? nu am mai cumparat/mancat porumb la conserva si de 100 de ani…desi de fiecare data il vad dar nu prea am la ce sa-l folsesc, zici ca merita incercata reteta asta.
    imi plac si vasele alea , iese bine mancarea in ele dada.


  4. Imi plac tare mult souffle-urile iar al tau arata minunat.

  5. Anonymous says:

    frumoasä combinatie si frumoasä prezentare

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]