Souffle de branza

Souffle de branza

Souffle de branza cu porumb

Ingrediente Souffle de branza

* 5 oua
* 400-500 gr branza de vaci
* 200 gr porumb dulce din conserva
* o lingurita sare mare
* o legatura marar
* 150 gr smantana
* un praf de copt
* unt si malai pentru uns formele
* cascaval pt ras deasupra (optional, eu nu am vrut sa pun :)) )

Mod de preparare Souffle de branza

Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut spuma tare,tare impreuna cu praful de  copt.
Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si sarea.
Mararul l-am tocat marunt. Am scurs porumbul.
Intr-un vas mare am pus albusurile peste care am turnat galbenusurile, smantana si branza.
Am amestecat usor, usor, iar la final am adaugat porumbul si mararul si am omogenizat.

Am uns vasele cu unt, am presarat putin malai si am pus compozitia.
Am introdus in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru 10 min.
Dupa cele 10 min. am ridicat temperatura cuptorului la 200 grade si am lasat pana s-a rumenit frumos.
Din nou am avut aprecieri in unanimitate :))
Minunatia asta am preluat-o de la Antonina, o fata tare, tare draga mie.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Buna mancare ai facut! 😉


  2. Multumesc frumos Gabyta… ca de obicei esti o scumpa.. Ma bucur ca ti-a placut..Sa va fie de bine


  3. arata bine zici ca e buna? nu am mai cumparat/mancat porumb la conserva si de 100 de ani…desi de fiecare data il vad dar nu prea am la ce sa-l folsesc, zici ca merita incercata reteta asta.
    imi plac si vasele alea , iese bine mancarea in ele dada.


  4. Imi plac tare mult souffle-urile iar al tau arata minunat.

  5. Anonymous says:

    frumoasä combinatie si frumoasä prezentare

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email
Blinii cu pasta de ton

Blinii cu pasta de ton

Bliniile, aceste dragalase si versatile mini clatite, care pot fi combinate cu atat de multe variante incat nu s-ar termina ideile :)) Pufosele si bune, s-au potrivit de minune cu pasta ce-am ales s-o pregatesc […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut. Nici vorba! Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la […]

Print Friendly, PDF & Email