zurli

Souffle de branza

Souffle de branza

Souffle de branza cu porumb

Ingrediente Souffle de branza

* 5 oua
* 400-500 gr branza de vaci
* 200 gr porumb dulce din conserva
* o lingurita sare mare
* o legatura marar
* 150 gr smantana
* un praf de copt
* unt si malai pentru uns formele
* cascaval pt ras deasupra (optional, eu nu am vrut sa pun :)) )

Mod de preparare Souffle de branza

Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut spuma tare,tare impreuna cu praful de  copt.
Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si sarea.
Mararul l-am tocat marunt. Am scurs porumbul.
Intr-un vas mare am pus albusurile peste care am turnat galbenusurile, smantana si branza.
Am amestecat usor, usor, iar la final am adaugat porumbul si mararul si am omogenizat.

Am uns vasele cu unt, am presarat putin malai si am pus compozitia.
Am introdus in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru 10 min.
Dupa cele 10 min. am ridicat temperatura cuptorului la 200 grade si am lasat pana s-a rumenit frumos.
Din nou am avut aprecieri in unanimitate :))
Minunatia asta am preluat-o de la Antonina, o fata tare, tare draga mie.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Buna mancare ai facut! 😉


  2. Multumesc frumos Gabyta… ca de obicei esti o scumpa.. Ma bucur ca ti-a placut..Sa va fie de bine


  3. arata bine zici ca e buna? nu am mai cumparat/mancat porumb la conserva si de 100 de ani…desi de fiecare data il vad dar nu prea am la ce sa-l folsesc, zici ca merita incercata reteta asta.
    imi plac si vasele alea , iese bine mancarea in ele dada.


  4. Imi plac tare mult souffle-urile iar al tau arata minunat.

  5. Anonymous says:

    frumoasä combinatie si frumoasä prezentare

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Print Friendly, PDF & Email