Strudel cu ciocolata/Strudel cu branza

Strudel cu ciocolata/Strudel cu branza

Sotul meu nu iubeste-n mod deosebit dulciurile, mananca, dar rar, insa cand a vazut imaginea acestor strudele a intrebat :

– Si-ale mele unde-s?

Asa ca mi-am dat seama ca intr-adevar acest strudel arata bine! :)))

Chiar mi-a parut rau ca n-am pastrat si pentru el, dar nu-i problema, la cat de simplu se prepara, la cat de putine ingrediente trebuie, reteta se repeta 😉

Nu stiu cum le preferati voi, cu branza sau cu ciocolata, noua ne-au placut in egala masura 😉

strudel-cu-ciocolata

strudel-cu-branza

 

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 300 g branza de vaci bine scursa de zer
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1/3 lingurita sare
  • esenta de rom
  • ulei pentru uns foile si tava
  • crema de ciocolata

strudele-cu-branza

Mod de preparare Strudel cu ciocolata/Strudel cu branza

Intr-un bol bateti bine cele doua oua cu un varf cutit sare.

Le puneti peste branza de vaci oprind doua linguri pentru uns desupra strudelele la final.

Adaugati zaharul, sarea si esenta de rom. Daca este cazul si branza este exagerat de moale, puteti pune una-doua linguri de gris.

Pregatiti foile de placinta.

Luati usor o foaie cu grija sa n-o rupeti, o ungeti cu pensula cu ulei si puneti o lingura de compozitie de branza la baza foii.

Treceti lateralele foii peste umplutura de branza indoindu-le de doua ori. Mai exact – treceti foaia aproximativ 2 cm peste umplutura si acceasi indoitura o mai indoiti inca o data. Ungeti din nou lateralele cu ulei apoi rulati.

Puneti strudelul in tava unsa cu putin ulei.

Procedati la fel pana terminati toata compozitia de branza. Ungeti strudelul cu ulei si bagati tava la cuptor la foc mediu.

Dupa aproximativ 10 minute scoate tava cu strudel de la cuptor si ungeti partea superioara cu ou batut. Introduceti la cuptor si lasati pana ce sunt rumenite frumos.

Scoateti tava cu strudel de la cuptor, lasati sa se raceasca si pudrati (sau nu) cu zahar pudra.

La fel procedati si cu cele cu ciocolata cu deosebirea ca aici (logic :)) ) in loc de branza puneti doua lingurite cu crema de ciocolata.

Sursa

DSC_4591

DSC_4592

DSC_4593

DSC_4627

10

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]