Strudel cu ciocolata/Strudel cu branza

Strudel cu ciocolata/Strudel cu branza

Sotul meu nu iubeste-n mod deosebit dulciurile, mananca, dar rar, insa cand a vazut imaginea acestor strudele a intrebat :

– Si-ale mele unde-s?

Asa ca mi-am dat seama ca intr-adevar acest strudel arata bine! :)))

Chiar mi-a parut rau ca n-am pastrat si pentru el, dar nu-i problema, la cat de simplu se prepara, la cat de putine ingrediente trebuie, reteta se repeta 😉

Nu stiu cum le preferati voi, cu branza sau cu ciocolata, noua ne-au placut in egala masura 😉

strudel-cu-ciocolata

strudel-cu-branza

 

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 300 g branza de vaci bine scursa de zer
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1/3 lingurita sare
  • esenta de rom
  • ulei pentru uns foile si tava
  • crema de ciocolata

strudele-cu-branza

Mod de preparare Strudel cu ciocolata/Strudel cu branza

Intr-un bol bateti bine cele doua oua cu un varf cutit sare.

Le puneti peste branza de vaci oprind doua linguri pentru uns desupra strudelele la final.

Adaugati zaharul, sarea si esenta de rom. Daca este cazul si branza este exagerat de moale, puteti pune una-doua linguri de gris.

Pregatiti foile de placinta.

Luati usor o foaie cu grija sa n-o rupeti, o ungeti cu pensula cu ulei si puneti o lingura de compozitie de branza la baza foii.

Treceti lateralele foii peste umplutura de branza indoindu-le de doua ori. Mai exact – treceti foaia aproximativ 2 cm peste umplutura si acceasi indoitura o mai indoiti inca o data. Ungeti din nou lateralele cu ulei apoi rulati.

Puneti strudelul in tava unsa cu putin ulei.

Conde

Procedati la fel pana terminati toata compozitia de branza. Ungeti strudelul cu ulei si bagati tava la cuptor la foc mediu.

Dupa aproximativ 10 minute scoate tava cu strudel de la cuptor si ungeti partea superioara cu ou batut. Introduceti la cuptor si lasati pana ce sunt rumenite frumos.

Scoateti tava cu strudel de la cuptor, lasati sa se raceasca si pudrati (sau nu) cu zahar pudra.

La fel procedati si cu cele cu ciocolata cu deosebirea ca aici (logic :)) ) in loc de branza puneti doua lingurite cu crema de ciocolata.

Sursa

DSC_4591

DSC_4592

DSC_4593

DSC_4627

10

 

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]