Strudel cu ciocolata/Strudel cu branza

Strudel cu ciocolata/Strudel cu branza

Sotul meu nu iubeste-n mod deosebit dulciurile, mananca, dar rar, insa cand a vazut imaginea acestor strudele a intrebat :

– Si-ale mele unde-s?

Asa ca mi-am dat seama ca intr-adevar acest strudel arata bine! :)))

Chiar mi-a parut rau ca n-am pastrat si pentru el, dar nu-i problema, la cat de simplu se prepara, la cat de putine ingrediente trebuie, reteta se repeta 😉

Nu stiu cum le preferati voi, cu branza sau cu ciocolata, noua ne-au placut in egala masura 😉

strudel-cu-ciocolata

strudel-cu-branza

 

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 300 g branza de vaci bine scursa de zer
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1/3 lingurita sare
  • esenta de rom
  • ulei pentru uns foile si tava
  • crema de ciocolata

strudele-cu-branza

Mod de preparare Strudel cu ciocolata/Strudel cu branza

Intr-un bol bateti bine cele doua oua cu un varf cutit sare.

Le puneti peste branza de vaci oprind doua linguri pentru uns desupra strudelele la final.

Adaugati zaharul, sarea si esenta de rom. Daca este cazul si branza este exagerat de moale, puteti pune una-doua linguri de gris.

Pregatiti foile de placinta.

Luati usor o foaie cu grija sa n-o rupeti, o ungeti cu pensula cu ulei si puneti o lingura de compozitie de branza la baza foii.

Treceti lateralele foii peste umplutura de branza indoindu-le de doua ori. Mai exact – treceti foaia aproximativ 2 cm peste umplutura si acceasi indoitura o mai indoiti inca o data. Ungeti din nou lateralele cu ulei apoi rulati.

Puneti strudelul in tava unsa cu putin ulei.

Procedati la fel pana terminati toata compozitia de branza. Ungeti strudelul cu ulei si bagati tava la cuptor la foc mediu.

Dupa aproximativ 10 minute scoate tava cu strudel de la cuptor si ungeti partea superioara cu ou batut. Introduceti la cuptor si lasati pana ce sunt rumenite frumos.

Scoateti tava cu strudel de la cuptor, lasati sa se raceasca si pudrati (sau nu) cu zahar pudra.

La fel procedati si cu cele cu ciocolata cu deosebirea ca aici (logic :)) ) in loc de branza puneti doua lingurite cu crema de ciocolata.

Sursa

DSC_4591

DSC_4592

DSC_4593

DSC_4627

10

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Un tort de ciocolata care se vrea echilibrat prin adaugarea afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine. Am reusit? Doar sarbatorita stie! Cert e […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake de ciocolata

Cheesecake de ciocolata

In reteta asta de  desert fin, cremos – Cheesecake de ciocolata- vreau sa v-arat cateva produse Sano Vita, pregatite, ambalate si comercializate in stilul lor, atent, sanatos si bun, produse care fac parte de mult din […]

Print Friendly, PDF & Email