zurli

Sufleu de cartofi cu pui

Sufleu de cartofi cu pui

  • 1 kg de cartofi
  • un piept de pui
  • o ceapa
  • 2 linguri unt
  • o lingurita praf usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • 4 oua
  • 100 gr cascaval
  • patrunjel verde

Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.
Pieptul de pui se dezoseaza si se pune la fiert.
Ceapa se taie pestisor si se caleste intr-o lingura de unt .
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile, se adauga galbenusurile, sare, piper,usturoiul praf, cartofii fierti si scursi, ceapa, pieptul de pui fiert si tocat cubulete, smantana si untul ramas.
Se amesteca usor cu mana.
Se unge un vas termorezistent cu unt, se toarna amestecul si se baga la cuptor la foc mare pentru 20 min.
Se scoate, se pune cascavalul ras si patrunjel si se reintroduce in cuptor pentru 10- 15 minute.
Se serveste cu iaurt sau muraturi.
Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. absolut delicios


  2. Imi place tot.
    Reteta,prezentarea,poza.
    Bravo !


  3. Craita, este.>:D< Lia, multumesc frumos.
    Copiilor le-a placut foarte,foarte mult, mai ales fetitei. A papat o farfurie intreaga cu castraveciori si cand a venit taica-su a papat si cu el. Vezi ca de multe ori nu imi dau seama..mai prajesc..mai pun gras..dar asta a fost asa de..”light” :)), exact pe gustul lor.
    Pup.


  4. Si pe gustul meu.Ca bun trebuie sa mai fie.


  5. Am facut sufleul si este absolut delicios.Ne-a placut foarte mult.
    Multumesc pt reteta.


  6. Cu mare drag.
    Nimic nu ma bucura atat de mult de pe urma blogului, cat testarea si servirea cu placere a ceea ce ma straduiesc sa impart cu voi.
    Duminica frumoasa!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email