Sufleu de ciocolată albă

Sufleu de ciocolată albă

Ne ramân deseori albuşuri de ou.
Fie preparam ceva sărat , fie ceva dulce, incercăm să ne folosim de ele.
Sufleul de astăzi este fenomenal de bun! N-o să mă credeţi aşa că vă invit să îl încercaţi.

Ingrediente
2 ouă
o lingură făină
două linguri amidon
180 ml lapte , plus 20 ml.
o păstaie vanilie
100 gr ciocolată albă
5 albuşuri
o lingură zahăr + 3 linguri pentru mixat albuşurile

Mod de preparare

Radem ciocolata pe răzătoarea cu ochiuri mari..
Punem la fiert într-o crăticioară laptele împreuna cu o păstaie de vanilie despicată.
Separăm albuşul de gălbenuş (vorbesc de cele două ouă). Amestecăm gălbenuşul cu făina, amidonul si o lingură de zahăr. Diluam totul cu cei 20 ml lapte rămas şi adăugăm în laptele cu vanilie când începe să fiarbă..
Amestecăm rapid cu un tel să nu facă cocoloaşe şi fierbem un minut (se va îngroşa).
Fierbinte  turnăm amestecul peste ciocolată şi amestecăm până la omogenizare.
Acoperim şi lăsăm să se răcească.

Preîncălzim cuptorul şi ungem formele de sufleu cu unt si le tapetăm cu zahăr tos.

Mixăm albuşurile spumă (2+5) şi adăugăm treptat cele trei linguri de zahăr. Mixăm aproximativ 5 minute.
Cănd amestecul de vanilie s-a răcit, scoatem păstaia si adaugăm 1/3 din cantitatea de albuşuri spumă.
Omogenizăm apoi adăugăm şi restul de albuş încorporandu-l uşor – uşor.
Umplem formele şi nivelăm cu un cuţit.
Le introducem în cuptorul preîncalzit pentru 10 minute la 160 de grade apoi ridicăm temperatura la 180 de grade şi mai lăsăm 10 minute.
Servim cu ingheţată , sau fără.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. Mamma mia, cu inghetata aia arata ca un desert de 5 stele.


  2. Mmm, ce frumos a iesit!!!Yummy, un deliciu!Pupici!


  3. Tout simplement magnifique sont aspect et fabuleux!

    Bisous


  4. Parca ne-am vorbit, si eu am postat azi tot reteta de consumat albusuri :)) Sufleul urmeaza, imi place mult cum suna ce propui aici 🙂


  5. Arata minunat! atragator rau sufleul tau :). pupici


  6. Eu tare cred ca-i bun !!! Tocmai ce mi-am cumparat niste forme de sufleu , musai il incerc !! 😉


  7. Eu tare cred ca-i bun !!! Tocmai ce mi-am cumparat niste forme de sufleu , musai il incerc !! 😉


  8. ce deliciu!!:)like,like!!


  9. Wow,delicios!De nota 10!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Cum e? E fix pe gustul meu! Cum se face? Foarte simplu! Caut uneori pe google retete d prajituri care sa-mi pice pe suflet. Uite-asa am facut si azi. Desi imi picasera multe :)). nu […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec pufos

Chec pufos

Imi era pofta de mult de-un chec bun si pufos, si, desi am si eu retete de chec pe blog :)), uneori imi vine sa mai dau cate-o cautare-n google. Asa c-am vazut checul Adinutei […]

Print Friendly, PDF & Email