Sufleu de ciocolată albă

Sufleu de ciocolată albă

Ne ramân deseori albuşuri de ou.
Fie preparam ceva sărat , fie ceva dulce, incercăm să ne folosim de ele.
Sufleul de astăzi este fenomenal de bun! N-o să mă credeţi aşa că vă invit să îl încercaţi.

Ingrediente
2 ouă
o lingură făină
două linguri amidon
180 ml lapte , plus 20 ml.
o păstaie vanilie
100 gr ciocolată albă
5 albuşuri
o lingură zahăr + 3 linguri pentru mixat albuşurile

Mod de preparare

Radem ciocolata pe răzătoarea cu ochiuri mari..
Punem la fiert într-o crăticioară laptele împreuna cu o păstaie de vanilie despicată.
Separăm albuşul de gălbenuş (vorbesc de cele două ouă). Amestecăm gălbenuşul cu făina, amidonul si o lingură de zahăr. Diluam totul cu cei 20 ml lapte rămas şi adăugăm în laptele cu vanilie când începe să fiarbă..
Amestecăm rapid cu un tel să nu facă cocoloaşe şi fierbem un minut (se va îngroşa).
Fierbinte  turnăm amestecul peste ciocolată şi amestecăm până la omogenizare.
Acoperim şi lăsăm să se răcească.

Preîncălzim cuptorul şi ungem formele de sufleu cu unt si le tapetăm cu zahăr tos.

Mixăm albuşurile spumă (2+5) şi adăugăm treptat cele trei linguri de zahăr. Mixăm aproximativ 5 minute.
Cănd amestecul de vanilie s-a răcit, scoatem păstaia si adaugăm 1/3 din cantitatea de albuşuri spumă.
Omogenizăm apoi adăugăm şi restul de albuş încorporandu-l uşor – uşor.
Umplem formele şi nivelăm cu un cuţit.
Le introducem în cuptorul preîncalzit pentru 10 minute la 160 de grade apoi ridicăm temperatura la 180 de grade şi mai lăsăm 10 minute.
Servim cu ingheţată , sau fără.

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. Mamma mia, cu inghetata aia arata ca un desert de 5 stele.


  2. Mmm, ce frumos a iesit!!!Yummy, un deliciu!Pupici!


  3. Tout simplement magnifique sont aspect et fabuleux!

    Bisous


  4. Parca ne-am vorbit, si eu am postat azi tot reteta de consumat albusuri :)) Sufleul urmeaza, imi place mult cum suna ce propui aici 🙂


  5. Arata minunat! atragator rau sufleul tau :). pupici


  6. Eu tare cred ca-i bun !!! Tocmai ce mi-am cumparat niste forme de sufleu , musai il incerc !! 😉


  7. Eu tare cred ca-i bun !!! Tocmai ce mi-am cumparat niste forme de sufleu , musai il incerc !! 😉


  8. ce deliciu!!:)like,like!!


  9. Wow,delicios!De nota 10!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]