zurli

Sufleu de ciocolată albă

Sufleu de ciocolată albă

Ne ramân deseori albuşuri de ou.
Fie preparam ceva sărat , fie ceva dulce, incercăm să ne folosim de ele.
Sufleul de astăzi este fenomenal de bun! N-o să mă credeţi aşa că vă invit să îl încercaţi.

Ingrediente
2 ouă
o lingură făină
două linguri amidon
180 ml lapte , plus 20 ml.
o păstaie vanilie
100 gr ciocolată albă
5 albuşuri
o lingură zahăr + 3 linguri pentru mixat albuşurile

Mod de preparare

Radem ciocolata pe răzătoarea cu ochiuri mari..
Punem la fiert într-o crăticioară laptele împreuna cu o păstaie de vanilie despicată.
Separăm albuşul de gălbenuş (vorbesc de cele două ouă). Amestecăm gălbenuşul cu făina, amidonul si o lingură de zahăr. Diluam totul cu cei 20 ml lapte rămas şi adăugăm în laptele cu vanilie când începe să fiarbă..
Amestecăm rapid cu un tel să nu facă cocoloaşe şi fierbem un minut (se va îngroşa).
Fierbinte  turnăm amestecul peste ciocolată şi amestecăm până la omogenizare.
Acoperim şi lăsăm să se răcească.

Preîncălzim cuptorul şi ungem formele de sufleu cu unt si le tapetăm cu zahăr tos.

Mixăm albuşurile spumă (2+5) şi adăugăm treptat cele trei linguri de zahăr. Mixăm aproximativ 5 minute.
Cănd amestecul de vanilie s-a răcit, scoatem păstaia si adaugăm 1/3 din cantitatea de albuşuri spumă.
Omogenizăm apoi adăugăm şi restul de albuş încorporandu-l uşor – uşor.
Umplem formele şi nivelăm cu un cuţit.
Le introducem în cuptorul preîncalzit pentru 10 minute la 160 de grade apoi ridicăm temperatura la 180 de grade şi mai lăsăm 10 minute.
Servim cu ingheţată , sau fără.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. Mamma mia, cu inghetata aia arata ca un desert de 5 stele.


  2. Mmm, ce frumos a iesit!!!Yummy, un deliciu!Pupici!


  3. Tout simplement magnifique sont aspect et fabuleux!

    Bisous


  4. Parca ne-am vorbit, si eu am postat azi tot reteta de consumat albusuri :)) Sufleul urmeaza, imi place mult cum suna ce propui aici 🙂


  5. Arata minunat! atragator rau sufleul tau :). pupici


  6. Eu tare cred ca-i bun !!! Tocmai ce mi-am cumparat niste forme de sufleu , musai il incerc !! 😉


  7. Eu tare cred ca-i bun !!! Tocmai ce mi-am cumparat niste forme de sufleu , musai il incerc !! 😉


  8. ce deliciu!!:)like,like!!


  9. Wow,delicios!De nota 10!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email