Sufleu de ciocolata

Sufleu de ciocolata

Asa-mi era pofta de ceva bun!!! Si de ciocolatos si cald …si de frisca …si rapid …de ceva bun!:))
Asa ca, sa le cuprind pe toate si sa linistesc papilele gustative , m-am oprit la un sufleu de ciocolata.
Unul dintre cele mai rapide deserturi

ingrediente:
4 albusuri
doua galbenusuri
100 gr ciocolata amaruie
60 gr zahar
unt pt uns formele

optional: frisca, inghetata, sirop caramel.

Preincalzim cuptorul.
Batem albusurile spuma.
Treptat adaugam zaharul si batem pana la topirea completa a cristalelor si obtinerea unei spume tari ca la bezea.

Topim ciocolata pe baie de abur, amestecand mereu.
O lasam sa se racoreasca dupa care adaugam galbenusurile si doua linguri din spuma de albusuri si omogenizam.

Turnam apoi amestecul peste albusurile batute si amestecam usor, usor pana la incorporarea completa.

Ungem formele cu unt.
Turnam din compozitie pana la cel mult 3/4 din inaltimea lor.

Punem formele intr-o tava apoi adaugam apa cat sa ajunga pana la jumatatea formelor.

Bagam la cuptor la 160 grade, pt 20-25 min fara a deschide usa cuptorului.

Acum nu stiu..ori imi era mie foame:)))) de am mancat fara sa respir:)) ori chiar o fo’ bun:))
Eu am papat cu frisca.

Interiorul va fi umed, moale, in timp ce pe exterior se va forma o crusta.
Nu va speriat daca dupa ce bagati lingura se va lasa usor, este normal odata ce compozitia nu e coapta complet incat sa se lege toata si interiorul e umed.;)

Eu nu am forme de sufle:( (asta-mi doresc in viitorul apropiat:D ) asa ca am copt intr-un vas mai mare de ceramica si apoi am tot pus si am tot pus in farfurioara:D.Cred ca in vase micute e diferita coacerea, diametrul fiind mai mic. Chiar nu stiu…o sa fac si asa cand voi avea forme:D si va zic .

Sursa

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Tu vrei bun de la mine, ca sa pastrezi bunul asta numa pentru tine, a? :))))
    Ia sa ma duc sa-mi fac si eu! :)))


  2. MAAAI, eu m-am amagit cu asta ca e rapid si nu tre’ multe:))) ca io ce ai tu nu po’ sa fac:)))


  3. si papilele mele se cer linistite, mai ales dupa ce am vazut pozele astea…. MMMMMM bun rau.


  4. Ahhh, cum arata ! De facut cat mai curand. Felicitari pt acest blog minunat! :*


  5. Brandusa, multumesc.
    In cautarile mele am dat si de sufleul tau dar..nu aveam mascarpone:P
    Pupici.


  6. Ana Maria..multumesc frumos.
    S-a dus taaare repede. Ar fi trebuit portie dubla.
    Trebuie sa achizitionez forme de alea speciale si fac iar.
    Zi frumoasa sa ai.Pup.


  7. Ooooh. I do wish I spoke Romanian. I’ll look around for a possible translation button. I do speak french if that helps any. Wonderful photos


  8. Thanks.
    Now install the button.
    Kisses.


  9. Io nu-mi fac ,io cer……….imi dai?


  10. si eu cer !! macar o lingurita. mai ca-mi vine sa ma apuc sa fac…dar lasa ca vine ea ziua de maine :))
    te pup


  11. Doar nu crede-ai cumva…ca nu trec si pe la sufleul facut de tine hi,hi.Doamne dar cum arata yumi,yumi.


  12. Dau la toata lumea !:)))).
    pup pe toate!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]