zurli

Sufleu de ciocolata

Sufleu de ciocolata

Asa-mi era pofta de ceva bun!!! Si de ciocolatos si cald …si de frisca …si rapid …de ceva bun!:))
Asa ca, sa le cuprind pe toate si sa linistesc papilele gustative , m-am oprit la un sufleu de ciocolata.
Unul dintre cele mai rapide deserturi

ingrediente:
4 albusuri
doua galbenusuri
100 gr ciocolata amaruie
60 gr zahar
unt pt uns formele

optional: frisca, inghetata, sirop caramel.

Preincalzim cuptorul.
Batem albusurile spuma.
Treptat adaugam zaharul si batem pana la topirea completa a cristalelor si obtinerea unei spume tari ca la bezea.

Topim ciocolata pe baie de abur, amestecand mereu.
O lasam sa se racoreasca dupa care adaugam galbenusurile si doua linguri din spuma de albusuri si omogenizam.

Turnam apoi amestecul peste albusurile batute si amestecam usor, usor pana la incorporarea completa.

Ungem formele cu unt.
Turnam din compozitie pana la cel mult 3/4 din inaltimea lor.

Punem formele intr-o tava apoi adaugam apa cat sa ajunga pana la jumatatea formelor.

Bagam la cuptor la 160 grade, pt 20-25 min fara a deschide usa cuptorului.

Acum nu stiu..ori imi era mie foame:)))) de am mancat fara sa respir:)) ori chiar o fo’ bun:))
Eu am papat cu frisca.

Interiorul va fi umed, moale, in timp ce pe exterior se va forma o crusta.
Nu va speriat daca dupa ce bagati lingura se va lasa usor, este normal odata ce compozitia nu e coapta complet incat sa se lege toata si interiorul e umed.;)

Eu nu am forme de sufle:( (asta-mi doresc in viitorul apropiat:D ) asa ca am copt intr-un vas mai mare de ceramica si apoi am tot pus si am tot pus in farfurioara:D.Cred ca in vase micute e diferita coacerea, diametrul fiind mai mic. Chiar nu stiu…o sa fac si asa cand voi avea forme:D si va zic .

Sursa

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Tu vrei bun de la mine, ca sa pastrezi bunul asta numa pentru tine, a? :))))
    Ia sa ma duc sa-mi fac si eu! :)))


  2. MAAAI, eu m-am amagit cu asta ca e rapid si nu tre’ multe:))) ca io ce ai tu nu po’ sa fac:)))


  3. si papilele mele se cer linistite, mai ales dupa ce am vazut pozele astea…. MMMMMM bun rau.


  4. Ahhh, cum arata ! De facut cat mai curand. Felicitari pt acest blog minunat! :*


  5. Brandusa, multumesc.
    In cautarile mele am dat si de sufleul tau dar..nu aveam mascarpone:P
    Pupici.


  6. Ana Maria..multumesc frumos.
    S-a dus taaare repede. Ar fi trebuit portie dubla.
    Trebuie sa achizitionez forme de alea speciale si fac iar.
    Zi frumoasa sa ai.Pup.


  7. Ooooh. I do wish I spoke Romanian. I’ll look around for a possible translation button. I do speak french if that helps any. Wonderful photos


  8. Thanks.
    Now install the button.
    Kisses.


  9. Io nu-mi fac ,io cer……….imi dai?


  10. si eu cer !! macar o lingurita. mai ca-mi vine sa ma apuc sa fac…dar lasa ca vine ea ziua de maine :))
    te pup


  11. Doar nu crede-ai cumva…ca nu trec si pe la sufleul facut de tine hi,hi.Doamne dar cum arata yumi,yumi.


  12. Dau la toata lumea !:)))).
    pup pe toate!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email