sufleu

sufleu

Sufleu de dovlecel

Mi-a venit ideea acestui sufleu, simplu de altfel, privind mini tartele prietenului meu Cristi.
N-am eu ansoa :)) nu gatesc io in stil Michelin :)) nici fara grasimi, insa sufleul asta e minunat!
Ba mai mult binevenit pentru a valorifica unul dintre dovleceii pe care-i am de vreo cateva zile si care striga : ne pregateste si pe noi cineva ?:))))

Ingrediente
un dovlecel mic
3 oua
100 gr branza de vaci
50 gr cascaval
doua linguri faina
jumatate ceapa
cateva boabe coriandru
busuioc
sare
piper

Curatam dovlecelul. Il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie antiaderenta punem dovlecelul (fara ulei) si-l calim cateva minute. Atat cat sa se evapore toata apa lasata de dovlecel. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca.

Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron amestecam galbenusurile, branza de vaci, cascavalul ras, ceapa tocata marunt ,coriandru, sare, piper, faina si dovlecelul dupa ce s-a racorit usor.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.

Incorporam albusurile in compozitia cu dovlecel, omogenizand usor cu o paleta de lemn.

Ungem 4 vase ceramice cu unt si impartim compozitia.Punem in fiecare cate putin busuioc.

Intr-o tava mai marisoara punem apa si o dam la cuptor la foc mediu.

Cand s-a incalzit apa introducem formele de sufleu.
Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea formei.

Bagam la cuptor si lasam pana ce sufleul prinde o culoare frumoasa. La mine a durat cam 35 min la foc mediu.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

39 Comentarii


  1. gabyzto esti maestra in ale fotografiei!!!felicitari, nici nu mai sunt in stare sa citesc reteta, la cat de faine-s pozele!!!!
    Bravo tie 😉
    te pup.
    o zi minunata!


  2. Felicitari pentru o reteta de vis!


  3. Vreau si eu o portie…dau la schimb o felie de chec cioco-ghimbiros 😛

  4. Anonymous says:

    De cind este Ansoa Condiment Michelin?????
    Si mi-ai povestit ceva….Tu ai fäcut Souffle !!!
    Tare Fotochip !!!


  5. Ce-mi place ..de fapt orice cu dovlecel printre ingrediente ,mi se pare delicios 🙂
    pup


  6. Ce fain arată! Vreau si eu… 🙂


  7. Arata minunat sufleul, iar foto de 10*… Puup!


  8. iar salivez.pozele astea ma fac sa plag,zau asa.pup


  9. Sufleul desi pare ceva simplu, e o arta sa-l faci. In sensul… de a ramane si cand e gata inalt, fara sa sr plosteasca. Asa ca, sufleul tau e mai frumos ca al prietenului tau. Pupici!


  10. Sufleul desi pare ceva simplu, e o arta sa-l faci. In sensul… de a ramane si cand e gata inalt, fara sa sr plosteasca. Asa ca, sufleul tau e mai frumos ca al prietenului tau. Pupici!


  11. Sufleul desi pare ceva simplu, e o arta sa-l faci. In sensul… de a ramane si cand e gata inalt, fara sa sr plosteasca. Asa ca, sufleul tau e mai frumos ca al prietenului tau. Pupici!


  12. Sufleul desi pare ceva simplu, e o arta sa-l faci. In sensul… de a ramane si cand e gata inalt, fara sa sr plosteasca. Asa ca, sufleul tau e mai frumos ca al prietenului tau. Pupici!


  13. Foarte gustos si pozele sunt minunate !
    Pupici!


  14. Mama cat de bine arata!! si ce vase misto ai!!


  15. Delicios si arata senzational!pupici!


  16. Danutzo, ceau. Hai mah ca nu-i chiar asa de spectacol:)))
    Putina culoare da bine ;
    ). pupici.


  17. Alexandrina, multumesc. Daca-ti place dovleacul, e super.
    Pup.


  18. Alice, vreau. Eu nu am nik bun :d.


  19. Prietene,multumesc.
    De lamurit…ne lamurim pe unde putem :)))
    >:d<


  20. Gospodinutzo, si mie mi-a placut.Pup si eu.


  21. Claudiu, si oare sa-ti dau? 😀 :)))
    Zi frumoasa!


  22. Adela, sarumana!
    Seara minunata!


  23. Sarah, te fac sa suferi ?:))
    Esti dulce, multumesc.


  24. Multumesc frumos Sara si Miki, dar Cristi n-a vrut sa faca sufleu, a mixat toatul odata, nu avea cum sa iasa pufos :d.
    Pupici mari pentru voi!


  25. Mimmi, multumesc.
    Si tu faci poze frumoase 🙂


  26. Anto, asa-i?:)))
    pup,pup,pup.


  27. Flory, sarumana!


  28. Ce apetisant arata….si-mi da idei…
    Pupici si o seara placuta!!!


  29. Ce bine arata ! Ti-a iesit perfect, eu eramn stresata ca se „lasa”, tot aveam in minte imaginea din filme cand il scoteau din cuptor rumenit si crescut si apoi se lasa imediat.Se pare ca nu-i chiar asa :)) Urmatorul va fi cu conopida.


  30. Petro, daa, se poate jongla cu arome si gusturi.
    Zi minunata! >:d<


  31. Laura, da, a iesit bine.
    Dar cred ca au aport si cele doua linguri de faina. Sunt sufleuri in care nu se pune deloc, alea chiar se lasa, c-am facut si asa.
    Si eu o sa mai fac. Vad eu cu ce..
    Zi frumoasa sa ai!


  32. Merci pentru inspiratie!Arata foarte bine sufleul.
    Pupici cu lipici 😀


  33. Buna seara, Maya.
    Multumesc.
    Lipici de care, Super Glue? :))


  34. Ziua era frumoasă cu sufleu de dovlecei, dar până te-ai tot gândit dacă să-mi dai sau nu, a trecut. 🙁


  35. Da..Claudiu..sunt o insensibila, o zgarcita, o rautacioasa inumana.Ador sa stric zila oamenilor!
    :))))
    Hai ca fac azi numa’ pentru tine, da? :)))

    http://www.youtube.com/watch?v=fY9Io7lne2w&feature=related


  36. Nu, nu esti. Din contră. Da, vreau… 🙂


  37. ce frumoasa prezentare !! :0


  38. numai perfect pentru un desert, nu?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email
Icre de chia

Icre de chia

Reteta Ingrediente: 75 g seminte de chia 100 ml apa 1 lingura de smantana vegetala sare dupa gust zeama de la o jumatate de lamaie 1 ceapa mica 75 ml ulei de masline (sau ulei […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email