sufleu

sufleu

Sufleu de dovlecel

Mi-a venit ideea acestui sufleu, simplu de altfel, privind mini tartele prietenului meu Cristi.
N-am eu ansoa :)) nu gatesc io in stil Michelin :)) nici fara grasimi, insa sufleul asta e minunat!
Ba mai mult binevenit pentru a valorifica unul dintre dovleceii pe care-i am de vreo cateva zile si care striga : ne pregateste si pe noi cineva ?:))))

Ingrediente
un dovlecel mic
3 oua
100 gr branza de vaci
50 gr cascaval
doua linguri faina
jumatate ceapa
cateva boabe coriandru
busuioc
sare
piper

Curatam dovlecelul. Il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie antiaderenta punem dovlecelul (fara ulei) si-l calim cateva minute. Atat cat sa se evapore toata apa lasata de dovlecel. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca.

Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron amestecam galbenusurile, branza de vaci, cascavalul ras, ceapa tocata marunt ,coriandru, sare, piper, faina si dovlecelul dupa ce s-a racorit usor.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.

Incorporam albusurile in compozitia cu dovlecel, omogenizand usor cu o paleta de lemn.

Ungem 4 vase ceramice cu unt si impartim compozitia.Punem in fiecare cate putin busuioc.

Intr-o tava mai marisoara punem apa si o dam la cuptor la foc mediu.

Cand s-a incalzit apa introducem formele de sufleu.
Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea formei.

Bagam la cuptor si lasam pana ce sufleul prinde o culoare frumoasa. La mine a durat cam 35 min la foc mediu.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

39 Comentarii


  1. gabyzto esti maestra in ale fotografiei!!!felicitari, nici nu mai sunt in stare sa citesc reteta, la cat de faine-s pozele!!!!
    Bravo tie 😉
    te pup.
    o zi minunata!


  2. Felicitari pentru o reteta de vis!


  3. Vreau si eu o portie…dau la schimb o felie de chec cioco-ghimbiros 😛

  4. Anonymous says:

    De cind este Ansoa Condiment Michelin?????
    Si mi-ai povestit ceva….Tu ai fäcut Souffle !!!
    Tare Fotochip !!!


  5. Ce-mi place ..de fapt orice cu dovlecel printre ingrediente ,mi se pare delicios 🙂
    pup


  6. Ce fain arată! Vreau si eu… 🙂


  7. Arata minunat sufleul, iar foto de 10*… Puup!


  8. iar salivez.pozele astea ma fac sa plag,zau asa.pup


  9. Sufleul desi pare ceva simplu, e o arta sa-l faci. In sensul… de a ramane si cand e gata inalt, fara sa sr plosteasca. Asa ca, sufleul tau e mai frumos ca al prietenului tau. Pupici!


  10. Sufleul desi pare ceva simplu, e o arta sa-l faci. In sensul… de a ramane si cand e gata inalt, fara sa sr plosteasca. Asa ca, sufleul tau e mai frumos ca al prietenului tau. Pupici!


  11. Sufleul desi pare ceva simplu, e o arta sa-l faci. In sensul… de a ramane si cand e gata inalt, fara sa sr plosteasca. Asa ca, sufleul tau e mai frumos ca al prietenului tau. Pupici!


  12. Sufleul desi pare ceva simplu, e o arta sa-l faci. In sensul… de a ramane si cand e gata inalt, fara sa sr plosteasca. Asa ca, sufleul tau e mai frumos ca al prietenului tau. Pupici!


  13. Foarte gustos si pozele sunt minunate !
    Pupici!


  14. Mama cat de bine arata!! si ce vase misto ai!!


  15. Delicios si arata senzational!pupici!


  16. Danutzo, ceau. Hai mah ca nu-i chiar asa de spectacol:)))
    Putina culoare da bine ;
    ). pupici.


  17. Alexandrina, multumesc. Daca-ti place dovleacul, e super.
    Pup.


  18. Alice, vreau. Eu nu am nik bun :d.


  19. Prietene,multumesc.
    De lamurit…ne lamurim pe unde putem :)))
    >:d<


  20. Gospodinutzo, si mie mi-a placut.Pup si eu.


  21. Claudiu, si oare sa-ti dau? 😀 :)))
    Zi frumoasa!


  22. Adela, sarumana!
    Seara minunata!


  23. Sarah, te fac sa suferi ?:))
    Esti dulce, multumesc.


  24. Multumesc frumos Sara si Miki, dar Cristi n-a vrut sa faca sufleu, a mixat toatul odata, nu avea cum sa iasa pufos :d.
    Pupici mari pentru voi!


  25. Mimmi, multumesc.
    Si tu faci poze frumoase 🙂


  26. Anto, asa-i?:)))
    pup,pup,pup.


  27. Flory, sarumana!


  28. Ce apetisant arata….si-mi da idei…
    Pupici si o seara placuta!!!


  29. Ce bine arata ! Ti-a iesit perfect, eu eramn stresata ca se „lasa”, tot aveam in minte imaginea din filme cand il scoteau din cuptor rumenit si crescut si apoi se lasa imediat.Se pare ca nu-i chiar asa :)) Urmatorul va fi cu conopida.


  30. Petro, daa, se poate jongla cu arome si gusturi.
    Zi minunata! >:d<


  31. Laura, da, a iesit bine.
    Dar cred ca au aport si cele doua linguri de faina. Sunt sufleuri in care nu se pune deloc, alea chiar se lasa, c-am facut si asa.
    Si eu o sa mai fac. Vad eu cu ce..
    Zi frumoasa sa ai!


  32. Merci pentru inspiratie!Arata foarte bine sufleul.
    Pupici cu lipici 😀


  33. Buna seara, Maya.
    Multumesc.
    Lipici de care, Super Glue? :))


  34. Ziua era frumoasă cu sufleu de dovlecei, dar până te-ai tot gândit dacă să-mi dai sau nu, a trecut. 🙁


  35. Da..Claudiu..sunt o insensibila, o zgarcita, o rautacioasa inumana.Ador sa stric zila oamenilor!
    :))))
    Hai ca fac azi numa’ pentru tine, da? :)))

    http://www.youtube.com/watch?v=fY9Io7lne2w&feature=related


  36. Nu, nu esti. Din contră. Da, vreau… 🙂


  37. ce frumoasa prezentare !! :0


  38. numai perfect pentru un desert, nu?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email
Blinii cu pasta de ton

Blinii cu pasta de ton

Bliniile, aceste dragalase si versatile mini clatite, care pot fi combinate cu atat de multe variante incat nu s-ar termina ideile :)) Pufosele si bune, s-au potrivit de minune cu pasta ce-am ales s-o pregatesc […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut. Nici vorba! Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la […]

Print Friendly, PDF & Email