sufleu

sufleu

Sufleu de dovlecel

Mi-a venit ideea acestui sufleu, simplu de altfel, privind mini tartele prietenului meu Cristi.
N-am eu ansoa :)) nu gatesc io in stil Michelin :)) nici fara grasimi, insa sufleul asta e minunat!
Ba mai mult binevenit pentru a valorifica unul dintre dovleceii pe care-i am de vreo cateva zile si care striga : ne pregateste si pe noi cineva ?:))))

Ingrediente
un dovlecel mic
3 oua
100 gr branza de vaci
50 gr cascaval
doua linguri faina
jumatate ceapa
cateva boabe coriandru
busuioc
sare
piper

Curatam dovlecelul. Il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie antiaderenta punem dovlecelul (fara ulei) si-l calim cateva minute. Atat cat sa se evapore toata apa lasata de dovlecel. Inchidem focul si lasam sa se racoreasca.

Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron amestecam galbenusurile, branza de vaci, cascavalul ras, ceapa tocata marunt ,coriandru, sare, piper, faina si dovlecelul dupa ce s-a racorit usor.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.

Incorporam albusurile in compozitia cu dovlecel, omogenizand usor cu o paleta de lemn.

Ungem 4 vase ceramice cu unt si impartim compozitia.Punem in fiecare cate putin busuioc.

Intr-o tava mai marisoara punem apa si o dam la cuptor la foc mediu.

Cand s-a incalzit apa introducem formele de sufleu.
Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea formei.

Bagam la cuptor si lasam pana ce sufleul prinde o culoare frumoasa. La mine a durat cam 35 min la foc mediu.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

39 Comentarii


  1. gabyzto esti maestra in ale fotografiei!!!felicitari, nici nu mai sunt in stare sa citesc reteta, la cat de faine-s pozele!!!!
    Bravo tie 😉
    te pup.
    o zi minunata!


  2. Felicitari pentru o reteta de vis!


  3. Vreau si eu o portie…dau la schimb o felie de chec cioco-ghimbiros 😛

  4. Anonymous says:

    De cind este Ansoa Condiment Michelin?????
    Si mi-ai povestit ceva….Tu ai fäcut Souffle !!!
    Tare Fotochip !!!


  5. Ce-mi place ..de fapt orice cu dovlecel printre ingrediente ,mi se pare delicios 🙂
    pup


  6. Ce fain arată! Vreau si eu… 🙂


  7. Arata minunat sufleul, iar foto de 10*… Puup!


  8. iar salivez.pozele astea ma fac sa plag,zau asa.pup


  9. Sufleul desi pare ceva simplu, e o arta sa-l faci. In sensul… de a ramane si cand e gata inalt, fara sa sr plosteasca. Asa ca, sufleul tau e mai frumos ca al prietenului tau. Pupici!


  10. Sufleul desi pare ceva simplu, e o arta sa-l faci. In sensul… de a ramane si cand e gata inalt, fara sa sr plosteasca. Asa ca, sufleul tau e mai frumos ca al prietenului tau. Pupici!


  11. Sufleul desi pare ceva simplu, e o arta sa-l faci. In sensul… de a ramane si cand e gata inalt, fara sa sr plosteasca. Asa ca, sufleul tau e mai frumos ca al prietenului tau. Pupici!


  12. Sufleul desi pare ceva simplu, e o arta sa-l faci. In sensul… de a ramane si cand e gata inalt, fara sa sr plosteasca. Asa ca, sufleul tau e mai frumos ca al prietenului tau. Pupici!


  13. Foarte gustos si pozele sunt minunate !
    Pupici!


  14. Mama cat de bine arata!! si ce vase misto ai!!


  15. Delicios si arata senzational!pupici!


  16. Danutzo, ceau. Hai mah ca nu-i chiar asa de spectacol:)))
    Putina culoare da bine ;
    ). pupici.


  17. Alexandrina, multumesc. Daca-ti place dovleacul, e super.
    Pup.


  18. Alice, vreau. Eu nu am nik bun :d.


  19. Prietene,multumesc.
    De lamurit…ne lamurim pe unde putem :)))
    >:d<


  20. Gospodinutzo, si mie mi-a placut.Pup si eu.


  21. Claudiu, si oare sa-ti dau? 😀 :)))
    Zi frumoasa!


  22. Adela, sarumana!
    Seara minunata!


  23. Sarah, te fac sa suferi ?:))
    Esti dulce, multumesc.


  24. Multumesc frumos Sara si Miki, dar Cristi n-a vrut sa faca sufleu, a mixat toatul odata, nu avea cum sa iasa pufos :d.
    Pupici mari pentru voi!


  25. Mimmi, multumesc.
    Si tu faci poze frumoase 🙂


  26. Anto, asa-i?:)))
    pup,pup,pup.


  27. Flory, sarumana!


  28. Ce apetisant arata….si-mi da idei…
    Pupici si o seara placuta!!!


  29. Ce bine arata ! Ti-a iesit perfect, eu eramn stresata ca se „lasa”, tot aveam in minte imaginea din filme cand il scoteau din cuptor rumenit si crescut si apoi se lasa imediat.Se pare ca nu-i chiar asa :)) Urmatorul va fi cu conopida.


  30. Petro, daa, se poate jongla cu arome si gusturi.
    Zi minunata! >:d<


  31. Laura, da, a iesit bine.
    Dar cred ca au aport si cele doua linguri de faina. Sunt sufleuri in care nu se pune deloc, alea chiar se lasa, c-am facut si asa.
    Si eu o sa mai fac. Vad eu cu ce..
    Zi frumoasa sa ai!


  32. Merci pentru inspiratie!Arata foarte bine sufleul.
    Pupici cu lipici 😀


  33. Buna seara, Maya.
    Multumesc.
    Lipici de care, Super Glue? :))


  34. Ziua era frumoasă cu sufleu de dovlecei, dar până te-ai tot gândit dacă să-mi dai sau nu, a trecut. 🙁


  35. Da..Claudiu..sunt o insensibila, o zgarcita, o rautacioasa inumana.Ador sa stric zila oamenilor!
    :))))
    Hai ca fac azi numa’ pentru tine, da? :)))

    http://www.youtube.com/watch?v=fY9Io7lne2w&feature=related


  36. Nu, nu esti. Din contră. Da, vreau… 🙂


  37. ce frumoasa prezentare !! :0


  38. numai perfect pentru un desert, nu?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]