zurli

Tarta cu afine si branzica Delaco

Tarta cu afine si branzica Delaco

Ingrediente

Crusta

  • 100 gr biscuiti
  • 50 gr unt

Umplutura

  • o cutie Miez de Lapte Delaco (BRANZA CALCICA)
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • o lingurita coaja rasa lamaie
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • un plic zahar vanilat

In plus

  • 200 gr dulceata de afine
  • o lingura zeama lamaie

Untul se topeste intr-o craticioara.Se racoreste si se toarna peste biscuitii macinati .Se framanta cu mana si se omogenizeaza.
Se ia o forma de tarta cu diametrul de baza de 18 cm si se tapeteaza fundul cu acest amestec ridicand usor si pe peretii vasului.
Se baga tava la frigider penrtru 10 minute, timp in care preparam umplutura.
Preincalzim cuptorul.
Punem intr-un bol Branza calcica Delaco (225 gr) impreuna cu smantana, zaharul, zaharul pudra si coaja rasa. Adaugam si ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
Scoatem tava de la frigider , turnam amestecul si-apoi o introducem in cuptorul preincalzit lasand-o 35 de minute la aproximativ 165 grade.
O scoatem, intindem dulceata de afine deasupra, stropim cu zeama de lamaie si-o introducem pentru inca 10 minute la cuptor.
O scoatem din tava cand este rece.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Buna de tot cheesecake-utza ta 🙂


  2. Un desert rapid si foarte bun. Pup si o saptamana frumoasa!


  3. Un desert rapid si foarte bun. Pup si o saptamana frumoasa!


  4. Un vrai délice, il doit être superbe ce dessert!

    Bisous


  5. hau-hauuuuu 😀
    … vreau si eu! 😀


  6. Imi plac mult retetele tale si sunt abonata la postari.
    Ce zici nu ai vrea sa incerci o dulceata naturala fara gelifianti sau arome artificiale?
    Intra in camara noastra si arunca o privire si daca ceva de acolo te inspira spune-mi si o adresa de livrare.
    Mult spor in continuare!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email