zurli

Tarta cu afine si prune

Tarta cu afine si prune

Atreia reteta pentru provocarea lunii august.

O tarta aromata si pufoasa, pe care eu..am scapat-o prea dulce.
Am gustat separat crema, afinele, pruna, erau de nota 10, dar nu gustasem..blatul ;)))
Am scapat prea mult zahar asa ca O REPET.
Reteta e grozava, vina mi-a apartinut ca am pus zahar cu punga :)))

Ingrediente
3 oua
100 gr zahar
2/3 pahar faina
3 linguri ulei
un vf cutit sare

crema
100 gr unt
o lingurita scortisoara
200 ml frisca
100 gr Philadelphia
3 linguri zahar pudra
2 galbenusuri
2 linguri amidon
50 ml frisca
o lingura esenta vanilie

300 gr afine + 2-3 linguri zahar
prune

Se separa albusul de galbenus.
Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea ,adaugand treptat, zaharul.
Se incorporeaza faina si uleiul amestecand usor .
Se toarna amestecul intr-o forma de tarta cu diametru de 22-24 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mic, pt aprox 30 minute,.
Se face testul cu scobitoarea.

Crema
Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, amidonul si cele 50 ml frisca.
Se pun pe foc intr-o craticioara cu fundul gros si se amesteca incontinuu pana ce amestecul se ingroasa.
Se raceste si se adauga scortisoara si vanilia.
Untul se freaca spuma , apoi se incorporeaza in crema cu oua.
Se mixeaza, separat, frisca si crema de branza apoi se amesteca adaugand si crema cu ou. Se omogenizeaza usor, e grozav de buna crema!

Cand blatul este rece, se intinde deasupra crema .

Afinele se amesteca cu zahar si se fierb la foc mic pana se ingroasa destul de mult, cat sa nu curga atunci cand le vom pune peste crema.

Se spala prunele, se scot samburii si se feliaza.
Se pun peste tarta , alaturi de afine.
Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Nu cred ca exista dulcegarie prea dulce ;)) Imi place tare!! poza e excelenta!! pupici


  2. Vai, cat de bine arata! Cred ca e tare buna la gust, felicitari!!
    P.S. Incerc sa mesteresc inca ceva cu prune, pentru provocare, sper sa ma incadrez…


  3. Alexandrina, am zis si-n introducere, ar fi fost foarte buna dar am scapat-o prea dulce:D
    Crema era minunata!


  4. Anto, o zi frumoasa!
    pupici.


  5. excelenta idee! cred ca a iesit foarte gustoasa 🙂


  6. Arata minunat, dulce sau mai putin dulce tot asi manca o felie. Dar sigur nu a ramas.
    Cred ca ajung azi sa postez si eu desertul cu prume si apoi sa dau drumul la mail. Pupici!


  7. Arata minunat, dulce sau mai putin dulce tot asi manca o felie. Dar sigur nu a ramas.
    Cred ca ajung azi sa postez si eu desertul cu prume si apoi sa dau drumul la mail. Pupici!


  8. Arata minunat, dulce sau mai putin dulce tot asi manca o felie. Dar sigur nu a ramas.
    Cred ca ajung azi sa postez si eu desertul cu prume si apoi sa dau drumul la mail. Pupici!


  9. foarte frumos arata! o reteta pe care o voi incerca cu siguranta 😉
    te pup cu drag


  10. Asta-i a mea, nu? :))) Toata! Na! :)))


  11. Miha adica cum sa fie numai pentru tine?Si eu ?


  12. foarte buna aceasta tarta

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email