Tarta cu branza si spanac

Tarta cu branza si spanac

Ingrediente

Aluat
200 gr unt
350 gr faina grau
3 linguri faina porumb
1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare
apa rece

Umplutura
250 gr branza sarata
3 oua
2 linguri faina grau + 1 vf praf de copt
3 linguri smantana
500 gr spanac
putina nucsoara

un ou pentru uns

Intr-un bol punem faina (ambele tipuri), untul cubulete, sarea si praful de copt.
Amestecam cu mana pana obtinem un aluat  omogen si adaugam apa rece doar atat cat sa obtinem un aluat tarisor, maleabil, nelipicios, cu consistenta asemanatoare plastelinei.

Acoperim vasul si-l dam la rece pana ne ocupam de umplutura.

Punem intr-un vas apa la fiert.
Spalam bine frunzele de spanac iar cand clocoteste apa le punem in vas timp de cateva minute (2-3 ) doar cat sa se inmoaie.
Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.
Batem ouale cu o furculita, adaugam branza (puteti pune telemea, burduf, de vaci, cascaval) , faina si praful de copt, smantana si putina nucsoara rasa si omogenizam.

Ungem tava pentru tarta cu unt, scoatem aluatul de la rece (oprim putin aluat pentru impletitura de pe margine) si intindem cu sucitorul o foaie rotunda si o punem in tava tapetand tava cu totul.
Intepam cu furculita aluatul si bagam tava in cuptorul preincalzit pentru 5 minute, timp in care intindem restul de aluat ramas, il taiem fasii si formam impletitura de pe margine.

Scoatem tava de la cuptor, punem umplutura, impletitura, bucatelele de aluat ramase si ungem cu ou.
Bagam tava inapoi la cuptor si lasam pana se rumeneste frumos.
Servim tarta calda.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

33 Comentarii


  1. Delicioasa si frumoasa foc!!!


  2. Ce frumoasa tarta…pup!!


  3. Magnifique tarte très joliment décoré, bravo!

    bisous


  4. ma-ntebam de ceva vreme unde ai disparut, fata vesela (si frumoasa dupa cum te-am vazut in poze)! bine ca nu ne-ai uitat …. 🙂


  5. Frumos ai dichisit-o, merge pe masa de Paste!


  6. Mai poftesc odata si aici!!! Absolut delicioasa!
    Pupici


  7. Un deliciu, mi-ai facut pofta. Si eu am in plan asa ceva. Pupici!


  8. Un deliciu, mi-ai facut pofta. Si eu am in plan asa ceva. Pupici!


  9. Delicioasa tarta! Mi-e dor de tine Gabytule. Unde-s cuvintele tale? Haidi ca ti sun ca nu mai merge treaba!


  10. Frumos ai decorat-o! Nu am mai trecut de mult pe la tine, te-ai innoit de primavara pe blog, imi place 🙂


  11. Neatza fetelor! Si multumesc.Sunt ok 😛
    Mai..n-am avut ce posta. Am postit si ce sa pun?fasole,barabule si varza?:))) In plus si aparatu-mi face figuri :-??

    Si ieri am zis ca fac Mississippi mud pie si-am facut prajitura cu bombite de branza.No, s-o mai pun odata?:))))


  12. Ce bine arata,azi si eu am in plan o tarta dar cu urzici ! Te pup!


  13. waw…o bunatate…fana spanac deci fana tarta


  14. Doamne ce bine arata………..super ,pup o zi buna


  15. Ce mult imi place cum ti-a iesit!


  16. 🙂
    Gaby, sarut’mana!
    … am venit sa te urez, asadar:
    sarbatori cu bucurie, fericire si iubire. Sa fiti sanatosi si norocosi!
    Multumesc pentru rasfatul culinar pe care ni-l oferi.
    Las la portita… garofite!
    Paste fericit!


  17. Paste Fericit Gabyta! Sarbatori cu muuuulte bucurii!


  18. Sarbatori Pascale fericite!


  19. Paste fericit si luminat!!!!!!


  20. Buna tare!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!


  21. Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de familie si cei dragi!


  22. Sarbatori luminate alaturi de cei dragi! Paste fericit!


  23. Sarbatori luminate alaturi de cei dragi! Paste fericit!


  24. Paste fericit alaturi de cei dragi!


  25. Ce tarta cocheta! Daca pasca nu mi-o pot imagina fara impletitura de pe margine, la tarta nici ca mi-a trecut prin minte 🙂 🙂
    Super idee! Week-end Fain!


  26. Multumesc mult, tuturor, si pentru urari si pentru aprecieri.


  27. Vai ce-mi place cum arata !!!!!


  28. foarte frumos ti-a iesit impletitura! Musai trebuie sa refac si eu tartele bunicii 😉
    Te pup


  29. Hermosa tarta luce espectacular lindo trenzado,me gustan tus recetas,abrazos y abrazos.


  30. O frumusete! Si o bunatate!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar? Eu zic ca nimic! :)) Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de […]

Cozonac de post

Cozonac de post

Mod de preparare reteta Cozonac de post: Pune intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia.Infierbanta bine apa, pune zaharus si sofran si amesteca pana se dizolva.Lasa la racit si cand e usor calduta adauga peste faina si omogenizeaza. Incepe sa framanti cu mana adaugand treptat uleiul si aromele.Framantati aluatul timp de 5-6 minute. Consistenta lui trebuie sa fie elastica, nelipicioasa […]