Tarta cu carne si ciuperci

Tarta cu carne si ciuperci

tarta-cu-carne-si-ciuperci
Reteta dragei mele Diaconta. Toata familia a papat cu pofta, e foarte, foarte buna.

Ingrediente

Pentru tarta

  • 300 gr faina
  • o lingurita praf copt
  • o lingurita sare
  • 50-60 gr margarina topita
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana

Pentru umplutura

  • 400-500 gr ciuperci(eu am pus galbiori:P )
  • 300-400 gr carne vita tocata
  • 3 triunghiuri branza topita
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smantana
  • patrunjel si marar verde, tocat
  • o ceapa mare
  • sare, piper
  • un ou

Un ou si susan pentru uns deasupra

Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru tarta:
Topim margarina. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea, oul, margarina si smantana. Framantam usor pana obtinem un aluat moale usor de modelat.
Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava (neunsa) , oprind putin aluat pentru „grilajul” superior.
Umplutura:
Ceapa o tocam marunt si o calim in ulei. Adaugam carnea tocata, ciupercile tocate si putina apa, lasam la foc mic, amestecand, pana scade toata zeama. Cand s-a racit amestecul adaugam smantana, branza topita, verdeata tocata, oul , sare si piper.
Punem umplutura peste aluatul din tava, din restul de aluat facem cateva fasii pentru decor, ungem cu ou batut  si presaram susan si bagam tava la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc mediu.
E delicioasa!!!
Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Excelent arata imi place mult si compozitia dar prezentarea finala e de nota 100 !!!!!


  2. DIACONTA este si prietena mea pe Netlog .
    Arata super tare tarta , tre s-o execut si eu .


  3. Silvia, multumesc tare mult.
    Onesta, fata faina Claudia si tare priceputa. S-o faci ca se merita;)


  4. Arata tare bine Tarta cred ca e la fel de buna precum arata

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Quiche cu ciuperci si parmezan

Quiche cu ciuperci si parmezan

O reteta grozava! Un preparat de efect si in acelasi timp destul de usor de facut. Un gust atat de bun! N-a fost niciunul din casa care sa nu zica ca-s minunate! Sunt perfecte pentru […]

Print Friendly, PDF & Email
Blini cu crema de branza, ton si lime

Blini cu crema de branza, ton si lime

Aperitivul meu preferat? Uite-l aici! 🙂 Usor, pufos, bun, cremos, cu gusturi care se completeaza PERFECT! De Anul Nou am ales sa pregatesc masa cu preparate usoare, fara porc, pui sau vita, maioneza sau alte […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Print Friendly, PDF & Email