zurli

tarta-cu-lamaie-si-bezea

tarta-cu-lamaie-si-bezea

Tarta cu lamaie si bezea.

Crusta
300 gr faina
100 gr unt
o lingura zahar
1/2 lingurita sare
50 ml apa rece

Crema
4 galbenusuri
o cana zahar
2 linguri amidon
80 gr unt
zeama si coaja de la doua lamai

Bezea
4 albusuri
6 linguri zahar
o lingurita amidon

Se amesteca ingredientele uscate pentru crusta.
Se adauga untul rece, cubulete.
Se amesteca doua minute apoi se adauga putin cate putin apa rece , framantand intre timp cu mana,  pana se obtine un aluat fermn, nelipicios. Cand are aceasta consistenta va opriti din adaugatul apei.
Formati o bila si o dati pentru doua ore la rece (chiar si peste noapte)

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, sucul stors de la doua lamai, coaja rasa si amidonul.
Se pun intr-o cratita la foc mic si se amesteca incontinuu pana la ingrosare (devine ca o smantana groasa).
Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca timp de 10 minute.
Asaugam untul si mixam 2 minute.

Scoatem bila de aluat de la rece si intindem o foaie rotunda pe care o asezam in tava unsa cu unt.
O dam la cuptor, care a fost incalzit in prealabil, pentru 10-15 minute, la foc mediu.

Scoatem si turnam crema apoi intindem bezeaua preparata astfel:
Batem spuma albusurile.Adaugam zaharul lingura cu lingura mixand bine dupa fiecare.
La final incorporam amidonul.

Bagam tarta inapoi in cuptor, la foc mic, pentru 15-20 minute.
Crusta superioara trebuie sa prinda o culoare frumoasa.

                                                                        Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

35 Comentarii


  1. arata super bine! am facut si eu genul asta de tarta, e nemaipomenita


  2. Ce bine arata!O combinatie reusita,pupicei,o seara frumoasa!


  3. Nu refuz o feliuta!!! Arata prea bine!…


  4. Arata foarte yumy ! Puup!


  5. super!!!!!
    pup gabytza!


  6. Si eu ma inscriu la o portie. Pup!


  7. Si eu ma inscriu la o portie. Pup!


  8. Si eu ma inscriu la o portie. Pup!


  9. Si eu ma inscriu la o portie. Pup!


  10. vreauuuuuuuuuu imi place


  11. dupa umila mea parere cea mai buna tarta e cu lamaie.valabil si pt chec:D.
    eiii daca ii mai pui si bezea tartei deja este desert de vis.tare frumoasa ti-a iesit.pupicei


  12. Nu pot sa spun decat :

    Of mama meaaaaaa ! 🙂

    Dacati-ti bate cineva la usa,deschide repede ca io-s . :)))


  13. o sa fac si eu tarta cu lamiie…ma gandeam mereu ca trebuie sa fie prea acra? 😛 deci nu e, nu? pupicei


  14. inca ceva..coaja aia de la lamii se pune rasa, nu?


  15. Daca as fi mai aproape, dupa Lia la usa sunt eu! :)) imi place mult cu bezea si a ta arata asa bine 🙂


  16. Buna dimineata!
    Criss, mi-a placut si mie, mult.
    E diferita fata de restul deserturilor mele, dulci rau :))
    Crema de lamaie nu facusem niciodata.


  17. Flory, multumesc frumos. Zi buna sa ai.


  18. Licutza, inca mai este.Pup fata priceputa.


  19. Adela, iti multumesc.Ma straduiesc.


  20. Si io, Dana. Sa faci si tu, macar crema s-o pui la ceva.


  21. Sara si Miki, pup si io.


  22. NADINA, tie ti-am zis, doar la schimb :))


  23. Sarah, eu prefer ducliurile duuuulci, ciocolata, frisca, creme cu unt, inghetata cremoasa.
    Asta nu inseamna ca nu mi-a placut tare mult si asta.


  24. Lia, sa zici din timp, sa apuc sa dau cu aspiratorul :))


  25. Alice, pe unde am gasit reteta scria 4 lamai.
    Io zic ca e prea mult dar numai! pentru gustul meu, nu ca si chestie universal valabila.

    Coaja, da, rasa. Am scris in modul de preparare 🙂


  26. Mihaela, multumesc.
    Sa venit o data , amandoua, sa nu aspir de doua ori =))
    Pup.


  27. Faina tarta! 😉 Am salivat instant! :))))


  28. :))) de la lamaie :))))

  29. Anonymous says:

    Triplu Tränznet !!!
    Presentare, Compositie si iaräsi Forma aia nebunä…..


  30. Tarta cu bezea! ASa ceva nu as refuza niciodata 🙂


  31. Atunci…te servesc:))


  32. Prieene, da’ nebuna ca stapana :)))))


  33. Foarte bine arata,ca de altfel tot ce faci … mi-e pofta de dulce si n-ar trebui :)..mama ei de dieta
    pup


  34. :)))si eu zic c-o sa tin dar nu ma lasa dulciurile:(


  35. Candva, anul trecut am facut si eu asa ceva si tare mi-a placut! Nu stiu de ce nu mai facui de atunci :S

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email