Tarta cu mere, nuci si Amaretto

Tarta cu mere, nuci si Amaretto

O nebunie de arome intr-o tarta de toamna , cu nuci si mere.

Atunci cand promovezi un produs, in stilul cu care suntem obisnuiti, ar suna cam asa:

„- Tocatoare de lemn, cutite care nu taie,  cubulete imprastiate prin toata bucataria?

Uita de ele! – asta in timp ce impingem tocatoarele si cutitele catre cosul de gunoi :))

A aparut revolutionarul Salad Chef (! Gasiti aparatul pe iTeleShop. )Toaca, rade si feliaza dintr-o singura miscare!

:))”

Sincer, n-as fi prea departe de adevar. La cat sunt eu de dezordonata in bucatarie, imi inchipui ce-ar fi fost pe blatul de bucatarie dupa ce-am preparat aceasta tarta.

Dar, sa trecem la treaba!

 

tarta cu mere.2JPG

Ingrediente pentru o tarta cu diametrul de 18 cm

  • Aluat tarta
  • 125 gr faina alba
  • 125 gr faina integrala
  • 100 gr unt
  • un vf cutit sare
  • o lingurita cu zahar
  • un ou
  • Umplutura
  • 4 mere
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • o mana de nuca usor prajita
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • o lingurita amidon
  • putina nucsoara
  • o lingura Amaretto
  • zahar tos pentru pudrat


 

Mod de preparare Tarta cu mere si nuci

  1. Aluat. Amesteca intr-un bol ambele tipuri de faina, cu putina sare si untul taiat cubulete.
  2. Omogenizeaza cu mana  adaugand oul si zaharul, framanta 1-2 minute.
  3. Daca este cazul mai adauga putina apa rece.
  4. Daca e prea moale mai pune putina faina.
  5. Trebuie sa obtii un aluat ferm, dar destul de moale pentru a putea fi intins cu sucitorul.
  6. Aduna aluatul intr-o bila, inveleste-o in folie alimentara si da-o la rece pentru 2 ore.
  7. Umplutura.Spala bine merele si decojeste-le.
  8. Taie-le felii .
  9. Pregateste dispozitivul  Salad Chef, monteaza accesoriul pentru taiere 1.
  10. Aseaza felii de mar si cu o miscare apasa dispozitivul si taie merele cubulete. Procedeaza la fel pana termini toate merele.
  11. Intr-un vas caramelizeaza zaharul pentru umplutura pana capata culoarea chihlimbarului.
  12. Adauga untul si omogenizeaza. Pune rapid merele si amesteca usor. Merele vor lasa suc care va dilua caramelul. Fierbe 3-4 minute, adauga amidonul, omogenizeaza , lasa cateva secunde apoi opreste focul.
  13. Adauga scortisoara pudra, zahar vanilat, putina nucsoara si Amaretto. Maaaama, ce miros grozav!
  14. Pregateste cuptorul.
  15. Intinde aluatul intr-o foaie rotunda. Opreste putin aluat pentru a face cateva fasii de pus deasupra umpluturii.
  16. Ia foaia rotunda si pune-o in tava unsa cu unt.
  17. Inteapa foaia cu furculita si introdu in cuptor, la foc mediu, pentru 10 minute.
  18. Dupa ce trece timpul mentionat scoate tava din cuptor, pune umplutura, presara nuca prajita tocata bucati mari (eu am pus-o tot in dispozitivul Salad Chef, fiind usor prajita era uscata si a mers foarte usor), aseaza fasiile de aluat, presara zahar si da tava inapoi la cuptor pana ce tarta se rumesteste usor la suprafata.

catspage

 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Frumoasa tarta ai facut si buna, cu siguranta!

  2. Pingback: Salata cu telemea si oua

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]