zurli

Tarta cu mure

Tarta cu mure

Desi am concluzionat de nenumarate ori ca retetele simple sunt cele mai grozave (nici nu te retin mult :)) ) si ies si fain, ma incapatzanez sa stau cate juma’ de zi in bucatarie si sa o umplu de vase murdare :)).
Tarta aceasta cu mure este exact contrariul: rapid, delicios!
Dupa o plimbare cu barca si vreo ora juma’ de colindat padurea , ne-am intors aseara acasa pe la ora 9, dar nu cu mana goala.
C-o cutiutza de mure coapte, negre si aromate.
La ora aia tarzie, Mona striga sa fac pizza :)) iar Danutzu’ voia tarta cu mure.
Cum pentru pizza deja era tarziu tinand cont ca ar fi trebuit sa fac aluat dospit, ideea cu tarta..recunosc ca-mi suradea si mie 😀 :))
Asa ca la 9 juma’ eu bagam blatul in cuptor.

Un blat de pandispan , subtire, mure dulci inecate intr-un sirop de zahar cu iz de scortisoara, frisca, si gata un desert delicios care..din pacate..nu ne-a ajuns :))

Blat

4 albusuri
2 galbenusuri
100 gr zahar
2/3 cana faina
o lingurita unt topit si racit
un varf cutit sare

100 GR apa
100 gr zahar
400 gr mure
1/3 lingurita scortisoara

150 gr frisca lichida
100 gr smantana
o lingura zahar

Voiam pentru blat ceva subtire,asa ca desi am avut compozitie putina, am ales o forma cu diametrul de 26 cm.
Daca doriti blatul mai inalt alegeti una de 22.

Am batut spuma albusurile.
Am adaugat treptat zaharul batand in continuare, pana ce s-a topit.
Am incorporat galbenusurile, faina, iar la final untul si sarea.
Am uns forma cu unt, am presarat faina si am turnat amestecul.
Am preincalzit cuptorul si am bagat tava, cocand blatul pt aprox 20-25. min, la foc mic (faceti testul cu scobitoarea)

Intre timp am fiert un sirop din apa si zahar adaugand si 1/3 lingurita scortisoara.
Am facut proba picaturii in apa rece (o picatura de sirop lasata sa cada intr-o ceasca cu apa rece, nu trebuie sa se imprastie), iar cand siropul a fost aproape legat am adaugat murele , jumatate din cantitate pasate, jumatate intregi.
Am mai lasat la fiert cam 5 minute.
Nu voiam un sirop inchegat prea tare, ca as fi facut dulceata :)).
Scoateti cu o lingurita pe o farfurie si opriti focul atunci cand ajunge la consistenta legata,nici tare, nici lichida.

Cand se raceste blatul turnati deasupra murele si nivelati.Nu puneti tot, opriti pentru pus deasupra in momentul servirii.

Mixati frisca impreuna cu smantana si zaharul.
Puneti peste mure si nivelati.

Cred ca ar mai trebui sa fac de cel putin 3 ori , sa ma satur :))

Nota: puteti folosi si alte fructe, cum ar fi zmeura, fragi, capsuni.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

34 Comentarii


  1. Foarte frumoasa prezentarea!Pupici!


  2. Cat de bine poate sa arate!! mai ai si pentru mine o feliuta?? pupici


  3. si mie imi place prezentarea !!!!
    astept sa se faca murele si la noi ….


  4. Ce bunatate trebuie sa fie!!!!!
    Pupici !!!


  5. Stii ca eu n-as rezista la asa ceva,doar e cu mure!Delicioasa!Te pup Gabita!


  6. Foarte, foarte buna.
    Si cand ma gandesc ca simbata auzeam pe sub geamuri..Muuureeeeeee..Muuureeeeeee :))
    Dar mi-a fo’ prea lene sa cobor :))


  7. M-ai ametit cu aroma murelor în varianta curgatoare!Cînd vad…ceea ce vad,nu pot decît sa întind mîna si sa cer!Arata fantastic!
    O saptamîna minunata si pupici ploiosi,ca soare n-am! 😀


  8. Arata extraordinar de bine ! Nu ma dau inlatur de la o feliuta !
    Pupici!

  9. Anonymous says:

    Cum zicea Unchiul O Piaträ ( Einstein) ” in Simplitate stä Perfectiunea !!!!!!
    mai ce urit aratä Traba asta a ta :-))))
    Sä-ti bati Copii……


  10. Nu te hotarai pe care farfurie sa faci poza de prezentare? Si ai facut pe amandoua? 🙂
    PS: Nu ma mai satur de salivat in fata tartei tale cu mure …


  11. Ce mi-as mai infinge….lingurita in feliuta aia 🙂


  12. Doamne ce am ras cu farfuriile :)))))))))))))))))))
    hahahahaha:)))))
    revin imediat cu raspuns pentru toti dar m-a amuzat teribil constatarea :)))))))

    ps.si eu as manca inca doua zile la rand dar inca nu am mai strans mure si-n plus zic de..juma de an ca dau si eu 3-4 kg jos
    murele-s de vine, nu io:))))


  13. Teo, pupici si de la mine si multumesc.


  14. Foarte bine arata, iar gustul sunt sigura, grozav!
    O seara placuta!


  15. Anto, cu regret, nu 🙁
    :)).pup si mai fac.


  16. catkitchen , sa faci si tu ca e grozav de simpla si buna.


  17. Alexandrina, iti multumesc.


  18. Petronela, chiar a fost.
    O seara minunata!


  19. Flory, stiu ca iubesti aroma fructelor de padure 😉
    Pupici si seara faina.


  20. Alice, cumpara-mi mie :)))


  21. Cu ploaie am avut, Maya. Ai si alte oferte?:))
    Pup.


  22. Mimii, nici eu nu m-am dat [blush] :)))
    Pup.


  23. Prietene, eu cred ca tu vrei sa sesizeze vecinii mei protectia copilului :)))))
    Pup.


  24. O delicatese. Asi servi o felie si eu. Pup si o saptamana frumoasa!


  25. O delicatese. Asi servi o felie si eu. Pup si o saptamana frumoasa!


  26. O delicatese. Asi servi o felie si eu. Pup si o saptamana frumoasa!


  27. Cu mure………….mmm…………un deliciu.


  28. Sara si Miki, multumesc frumos.
    Zile frumoase si voua!


  29. Medi, de unde stii?
    :)))
    >:d<


  30. Arata minunat!! Super aromata si delicioasa!…Pupici!


  31. Ce buna trebuie sa fie, mai ales cu murele culese de tine 🙂 O zi frumoasa!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email