Tarta cu patru feluri de branza

Tarta cu patru feluri de branza

Cu totii indragim tartele sarate. Cu atat mai mult o tarta cu branza va fi pe placul la toata familia.

Daca mai e si cu ceva carnitza…pofta e garantata

 

Ingredients

  • Blat
  • 300 gr faina grau
  • 100 gr faina porumb
  • 100 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • apa rece
  • Umplutura
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr branza in ceara (sau 100 gr cascaval cu mai putina grasime)
  • 100 gr parmezan
  • 100 gr branza de vaci
  • marar verde tocat
  • 4 oua
  • 100 gr smantana
  • 150 gr sunca
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • unt pentru uns vasul
  • o lingura faina

Aluat

Intr-un bol puneti faina de grau, faina de porumb, untul rece taiat cubulete si sarea si framantati rapid cu mana un aluat uscat, sfaramicios.

Adaugati apoi apa rece, doar atat cat este nevoie pentru a abtine un aluat nelipicios, elastic, care sa poata fi usor intins cu sucitorul dar nici sa nu fie prea moale. Dati bolul la rece pentru cel putin 30 minute.

Umplutura.

Separa albusurile de galbenusuri.

Amesteca intr-un bol toate tipurile de branza, galbenusurile, sare, piper, nucsoara,mararul, smantana si omogenizeaza.

Adauga albusurile batute spuma si faina.

Scoate aluatul de la rece, unge tava cu unt si aseaza o foaie de aluat intinsa din 2/3 din compozitie.

Aseaza bucatele de sunca, toarna amestecul de branzeturi si da tava la cuptor pentru 20 de minute.

Scoate si aseaza un grilaj deasupra facut din aluatul ramas si reintrodu tava in cuptor. Lasa pana se rumeneste frumos.

Se serveste atat calda cat si rece.

Noi am papat cu iaurt.

tarta branza

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. faina prajitura
    de unde ai cumparat-o ? :))


  2. sigur nu e cumparata ? :)))
    arata excelent !!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut. Nici vorba! Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la […]

Print Friendly, PDF & Email
Cel mai simplu mic dejun de post – Bruschete

Cel mai simplu mic dejun de post – Bruschete

Post, foame, urgenta? Fa bruschete! Ai atatea variante! Si-s atat de bune si rapide si calde! Mmmm. Ingrediente Voi stiti cam cate faceti, eu va zic ce puneti paine ulei de masline rosii ardei usturoi […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute de post

Chiftelute de post

E primul post in care incerc mai multe feluri de retete de chiftelute. Dupa cele manastiresti, au urmat astea. Mi-au placut foarte mult! Mai mult decat celelalte. Am mancat prima tigaie singura, cat erau calde. […]

Print Friendly, PDF & Email
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email