tarta-cu-pere

tarta-cu-pere

Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie

tarta-cu-pere

tarta-cu-pere

Provocare..provocare..pere…
Ce sa fie, ce sa fie?
O reteta de tarta, da!! Ca io le ador, sarate,dulci, cum or fi…:)

Fac io un aluat fraged,cu untura cu  amestec jumi juma tarata/faina alba, fac o crema buna,jumatati de para si la cuptor cu ea.:)
Cat timp se racea..nu stiu cine si de ce m-o ‘nerfat (ca io ma mai si enervez si chiar des ,:):))
da’ rau,rau di tat.
Eu cand sunt nervoasa mai bine m-as incuia-n baie ca nu mai fac nik bun.
Da’ pun io frisca, cu nervi,avcourse, si era urataaaa.:)
No cum sa defilez io pe podium cu tarta urata cu pere?
Am mancat-o.:)

Fac aseara iar.
Ce?Alta tarta cu pere. Alta reteta. Foietaj, crema de vanilie cu frisca (i-o nebunie) si pere. Recunosc ca nu m-am straduit pt aspect da-i bunaaaaaaaa, buna de-ti lingi degetele.
Da’  trag linie si concluzie
Tartele cu pere sunt urate .
:)

Pentru inceput decongelam foaia de aluat.Eu prefer s-o dezghet la temperatura frigiderului, nu a camerei, si o scot cand am nevoie de ea.

Pe blatul infainat o intindem usor cu sucitorul apoi taiem cam 3 cm din laterale.
Lateralele taiate le ajustam dupa dimensiunea foii ramase pentru ca vor fi puse deasupra ca un fel de „bordura”
A se vedea imaginile

Preincalzim cuptorul.

Batem bine un ou cu furculita, si cu o pensula ungem foaia de aluat si suprapunem marginile taiate.
Ungem totul cu ou batut , punem foaia pe hartie de copt intr-o tava mai mare, intepam din loc in loc cu furculita si bagam la cuptor, la foc mediu spre mic si coacem pana se rumeneste frumos.

Crema.
2 linguri cu varf amidon
3-4 linguri zahar
200 ml lapte
2 galbenusuri ou
150-200 ml frisca lichida indulcita
vanilie

Amestecam amidonul cu zaharul si turnam putin cate putin laptele amestecand usor.
Punem totul la foc mic amestecand in continuare iar cand incepe sa se ingroase adaugam galbenusurile si vanilia si amestecam pana ce crema se desprinde de peretii vasului.
Mixam bine bine frisca.
Cand crema cu ou e rece complet o amestecam usor cu frisca.

Pe foaia de foietaj coapta si racita, intindem uniform crema.
Eu am pus felii de para dar voi puteti pune ce fructe doriti, fie in starea lor naturala fie caramelizate usor intr-un sirop de unt cu zahar.

tarta-cu-pere-1

tarta-cu-pere-1

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

19 Comentarii


  1. Gaby, esti asa comica, nu conteaza cat de urate sunt, conteaza cat de bune sunt 🙂 Stiu cum e si cu nervii, cand sunt suparata mai bine nu ma apuc de nimic, caci cu siguranta nu iese!


  2. Urata da buna zici? Preferatele mele! Ma duc sa-mi tai din urata mea cu mere 😀 ca mi-ai facut pofta! Puuuuuuuuuuuuuup!


  3. Numai bunatati ai facut!Nici nu iti cer ca imi fac si eu:)


  4. Daca nu ai aflat inca, imi pare rau ca trebuie sa-ti stric duminica. Dar in acelasi timp, reteta ta a fost furata si a aparut aici:
    http://www.ciupanezul.eu/tarta-cu-pere-foietaj-si-crema-de-vanilie.html
    Ai foarte multe
    http://www.ciupanezul.eu/lasagne-cu-carne-si-vinete.html
    .
    .
    Nu esti singura furata, sunt si eu si Edith, si laura sava si alison si lista continua.
    Te sarut!


  5. Daca nu ai aflat inca, imi pare rau ca trebuie sa-ti stric duminica. Dar in acelasi timp, reteta ta a fost furata si a aparut aici:
    http://www.ciupanezul.eu/tarta-cu-pere-foietaj-si-crema-de-vanilie.html
    Ai foarte multe
    http://www.ciupanezul.eu/lasagne-cu-carne-si-vinete.html
    .
    .
    Nu esti singura furata, sunt si eu si Edith, si laura sava si alison si lista continua.
    Te sarut!


  6. stiu, :(,am vazut:(
    toate mi le fura, toateee:(
    ce e de facut?:(


  7. Lasa ca nu-i bai ca sunt „urate”, uite asa ai mancat 2 tarte gustoase .


  8. Tare buna tarta ta, astept o invitatie 😉


  9. Mai la cat de dulce esti tu,nici ca mai conteaza aspectu.Pup iubita


  10. hei!!!!!! …nu-i urata deloc , ba chiar e mistooo!!!! … eu cred ca tu nu ai vazut tarte urate 😉 .. :))))


  11. daca tot zici ca-i urata pune-o in prastie si trimite-o aici ca eu nu zic ca-i urata ci zic ca-i sora mea geamana si o pup pana o pap.pupicei si tie…ce zici,trimiti tarta au ba,ca mi-am facut meniul:))


  12. Iti arät dacä vrei o Grämadä de Gourmet Templuri unde Tarta de Foietaj mai rea decit a Ta aratä.. Fioetajul nu se lasä lucrat ca alöte Aluaturi. Da ca Recompensä are Gust mult mai bun decita alte Tarte….
    Si eu zic/scriu cä Tarta Ta este sexy.. aratä bine


  13. Cat de bine poate arata o tarta?? Pai ca a ta ! Minunat !!
    Pupicei!
    xoxoxo


  14. faina
    si nu e urita!


  15. Ce buna…………mmm.
    Pup cu drag!


  16. Pai tarta ta arata minunat si este delicioasa! Pup


  17. Draga mea din nou iti spun ca ma bagi in pofte!! Iti invidiez partenerul. 😀


  18. mi-e foame! si mi-e pofta pe tarta ta!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]