zurli

tarta-cu-pui-si-branza

tarta-cu-pui-si-branza

Tarta cu piept de pui si branza

125 gr unt

1/2 lingurita sare
400 gr faina
un ou
cateva linguri lapte rece

400 gr branza de vaci
un piept pui (fiert)
4 oua
marar tocat
sare
piper
o lingura smantana
susan

Toata familia iubeste tartele astea.
Calde sau reci, cu carne sau cu legume, pot constitui o cina simplu de preparat sau un mic dejun consistent alaturi de un pahar cu iaurt.

Intr-un bol amestecam rapid faina impreuna cu untul pana obtinem un amestec fainos.
Adaugam sarea si oul si omogenizam. Avem nevoie de un aluat pe care o sa-l intindem cu sucitorul obtinand blatul tartei. Daca este prea tare mai adaugati lapte rece pana cand aluatul este maleabil dar nu lipicios.

Formam o bila din aluat si o dam la rece pentru cel putin 30 min.

O scoatem si intindem o foaie putin mai mare decat diametrul tavii in care vom coace tarta. Aluatul odata asezat in forma trebuie sa acopere si peretii tavii.

Asezam deasupra bucatele de piept de pui.

Batem ouale cu putina sare si piper, (oprim doua linguri pentru uns).
Adaugam branza, smantana si mararul si omogenizam. Potrivim gustul de sare.
Turnam amestecul peste carne.
Tragem usor marginile aluatului peste amestec si din aluatul ramas facem un grilaj pe care-l punem deasupra.
Ungem cu ou, presaram susan si bagam tarta in cuptorul preincalzit, la 175 grade pana ce se rumeneste usor.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

18 Comentarii


  1. cred ca-i delicioasa la cum arata ,yummyy.tare as fi vrut sa vad o feliuta.pupicei


  2. Super bun si arata intr-un mare fel, abia astept sa o incerc la o cina 🙂


  3. Maaomma ce bunatate ai pregatit tu aici !! vin la tine, gata.. !! Arata minunat ! Pupici Gabyta


  4. Imi pace la nebunie cu ai decorat-o .


  5. Delicioasa!!!…E cam tarziu dar o felie nu refuz!


  6. Gabytzule arata grozav tarta ta,fur un coltz,pusici


  7. Imi musc buzele si trec mai departe!! 🙁 esti atat de mean !!!

  8. Anonymous says:

    Umpluturä Bunä cu Aluat gustos si……
    cu Flori si…….CU MÄRAR !!!!
    Super tare


  9. Sarah, am pus :p:))).pup.

    Alina, noua toate astea sarate ne plac. Pupici si zi minunata!


  10. Antonina, nu veni ca suntem multi =)))


  11. Lia, daaa,mare artista sunt :)))))))
    Pup mare, mare!


  12. Licutza, multumesc!


  13. Nadina, si doua :)).Pup fata, mi-e dor de tine:(.


  14. Mona, sarumana.


  15. Alina, nu musca tare :))


  16. Prietene, marar! :)))

    O zi minunata, tuturor!


  17. Vai,vai,vai! Asta e durere!!!:))
    P.S.Daca mi-l imprumuti si mie pe Sorin 😉 promit ca-mi fac si eu blog culinar 😛
    Tare frumos a-ti lucrat aici, mor de invidie!:)):*

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Print Friendly, PDF & Email