tarta-cu-pui-si-branza

tarta-cu-pui-si-branza

Tarta cu piept de pui si branza

125 gr unt

1/2 lingurita sare
400 gr faina
un ou
cateva linguri lapte rece

400 gr branza de vaci
un piept pui (fiert)
4 oua
marar tocat
sare
piper
o lingura smantana
susan

Toata familia iubeste tartele astea.
Calde sau reci, cu carne sau cu legume, pot constitui o cina simplu de preparat sau un mic dejun consistent alaturi de un pahar cu iaurt.

Intr-un bol amestecam rapid faina impreuna cu untul pana obtinem un amestec fainos.
Adaugam sarea si oul si omogenizam. Avem nevoie de un aluat pe care o sa-l intindem cu sucitorul obtinand blatul tartei. Daca este prea tare mai adaugati lapte rece pana cand aluatul este maleabil dar nu lipicios.

Formam o bila din aluat si o dam la rece pentru cel putin 30 min.

O scoatem si intindem o foaie putin mai mare decat diametrul tavii in care vom coace tarta. Aluatul odata asezat in forma trebuie sa acopere si peretii tavii.

Asezam deasupra bucatele de piept de pui.

Batem ouale cu putina sare si piper, (oprim doua linguri pentru uns).
Adaugam branza, smantana si mararul si omogenizam. Potrivim gustul de sare.
Turnam amestecul peste carne.
Tragem usor marginile aluatului peste amestec si din aluatul ramas facem un grilaj pe care-l punem deasupra.
Ungem cu ou, presaram susan si bagam tarta in cuptorul preincalzit, la 175 grade pana ce se rumeneste usor.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

18 Comentarii


  1. cred ca-i delicioasa la cum arata ,yummyy.tare as fi vrut sa vad o feliuta.pupicei


  2. Super bun si arata intr-un mare fel, abia astept sa o incerc la o cina 🙂


  3. Maaomma ce bunatate ai pregatit tu aici !! vin la tine, gata.. !! Arata minunat ! Pupici Gabyta


  4. Imi pace la nebunie cu ai decorat-o .


  5. Delicioasa!!!…E cam tarziu dar o felie nu refuz!


  6. Gabytzule arata grozav tarta ta,fur un coltz,pusici


  7. Imi musc buzele si trec mai departe!! 🙁 esti atat de mean !!!

  8. Anonymous says:

    Umpluturä Bunä cu Aluat gustos si……
    cu Flori si…….CU MÄRAR !!!!
    Super tare


  9. Sarah, am pus :p:))).pup.

    Alina, noua toate astea sarate ne plac. Pupici si zi minunata!


  10. Antonina, nu veni ca suntem multi =)))


  11. Lia, daaa,mare artista sunt :)))))))
    Pup mare, mare!


  12. Licutza, multumesc!


  13. Nadina, si doua :)).Pup fata, mi-e dor de tine:(.


  14. Mona, sarumana.


  15. Alina, nu musca tare :))


  16. Prietene, marar! :)))

    O zi minunata, tuturor!


  17. Vai,vai,vai! Asta e durere!!!:))
    P.S.Daca mi-l imprumuti si mie pe Sorin 😉 promit ca-mi fac si eu blog culinar 😛
    Tare frumos a-ti lucrat aici, mor de invidie!:)):*

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]