tarta-cu-pui-si-branza

tarta-cu-pui-si-branza

Tarta cu piept de pui si branza

125 gr unt

1/2 lingurita sare
400 gr faina
un ou
cateva linguri lapte rece

400 gr branza de vaci
un piept pui (fiert)
4 oua
marar tocat
sare
piper
o lingura smantana
susan

Toata familia iubeste tartele astea.
Calde sau reci, cu carne sau cu legume, pot constitui o cina simplu de preparat sau un mic dejun consistent alaturi de un pahar cu iaurt.

Intr-un bol amestecam rapid faina impreuna cu untul pana obtinem un amestec fainos.
Adaugam sarea si oul si omogenizam. Avem nevoie de un aluat pe care o sa-l intindem cu sucitorul obtinand blatul tartei. Daca este prea tare mai adaugati lapte rece pana cand aluatul este maleabil dar nu lipicios.

Formam o bila din aluat si o dam la rece pentru cel putin 30 min.

O scoatem si intindem o foaie putin mai mare decat diametrul tavii in care vom coace tarta. Aluatul odata asezat in forma trebuie sa acopere si peretii tavii.

Asezam deasupra bucatele de piept de pui.

Batem ouale cu putina sare si piper, (oprim doua linguri pentru uns).
Adaugam branza, smantana si mararul si omogenizam. Potrivim gustul de sare.
Turnam amestecul peste carne.
Tragem usor marginile aluatului peste amestec si din aluatul ramas facem un grilaj pe care-l punem deasupra.
Ungem cu ou, presaram susan si bagam tarta in cuptorul preincalzit, la 175 grade pana ce se rumeneste usor.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

18 Comentarii


  1. cred ca-i delicioasa la cum arata ,yummyy.tare as fi vrut sa vad o feliuta.pupicei


  2. Super bun si arata intr-un mare fel, abia astept sa o incerc la o cina 🙂


  3. Maaomma ce bunatate ai pregatit tu aici !! vin la tine, gata.. !! Arata minunat ! Pupici Gabyta


  4. Imi pace la nebunie cu ai decorat-o .


  5. Delicioasa!!!…E cam tarziu dar o felie nu refuz!


  6. Gabytzule arata grozav tarta ta,fur un coltz,pusici


  7. Imi musc buzele si trec mai departe!! 🙁 esti atat de mean !!!

  8. Anonymous says:

    Umpluturä Bunä cu Aluat gustos si……
    cu Flori si…….CU MÄRAR !!!!
    Super tare


  9. Sarah, am pus :p:))).pup.

    Alina, noua toate astea sarate ne plac. Pupici si zi minunata!


  10. Antonina, nu veni ca suntem multi =)))


  11. Lia, daaa,mare artista sunt :)))))))
    Pup mare, mare!


  12. Licutza, multumesc!


  13. Nadina, si doua :)).Pup fata, mi-e dor de tine:(.


  14. Mona, sarumana.


  15. Alina, nu musca tare :))


  16. Prietene, marar! :)))

    O zi minunata, tuturor!


  17. Vai,vai,vai! Asta e durere!!!:))
    P.S.Daca mi-l imprumuti si mie pe Sorin 😉 promit ca-mi fac si eu blog culinar 😛
    Tare frumos a-ti lucrat aici, mor de invidie!:)):*

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email
Blinii cu pasta de ton

Blinii cu pasta de ton

Bliniile, aceste dragalase si versatile mini clatite, care pot fi combinate cu atat de multe variante incat nu s-ar termina ideile :)) Pufosele si bune, s-au potrivit de minune cu pasta ce-am ales s-o pregatesc […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut. Nici vorba! Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la […]

Print Friendly, PDF & Email