tarta-cu-rondele-de-mere

tarta-cu-rondele-de-mere

Tarta cu rondele de mere

Tarta asta cu mere o aveam de mult in gand, de cand am vazut-o la Irina, pe bucataras.ro.

Pe cat de simpla, pe-atat de buna!

O tarta simpla, aromata, cu fructe si-un chec pufos care pe cat de repede se face, pe-atata se si mananca:))

Eu am ales un toppig de caramel facut in casa dar voi o puteti pudra cu zahar, ii puteti pune un mot de frisca sau o serviti ca atare 🙂

 

tarta-cu-rondele-de-mere

tarta-cu-rondele-de-mere

Ingrediente Tarta cu rondele de mere

tava cu diametrul de 30cm

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 mere
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • un vf cutit sare

Mod de preparare Tarta cu rondele de mere

tarta-cu-rondele-de-mere2

tarta-cu-rondele-de-mere2

  1. Curata merele.
  2. Scoate-le cotorul fara a taia marul si apoi taie fiecare mar rondele de  1,5 -2 cm
  3. Pune 3 linguri de zahar intr-o tigaie la topit iar cand incepe sa se caramelizeze pune merele si scortisoara.
  4. Trece rapid rondelele prin zahar , pe ambele parti, scoate-le pe-o farfurie si lasa-le la racit (daca le lasi prea mult se inmoaie si se rup)
  5. Separa albusurile de galbenusuri.
  6. Mixeaza albusurile spuma adaugand sarea si, treptat, zaharul ramas . Te opresti din mixat doar cand nu se mai simt deloc cristale de zahar in compozitie.
  7. Adauga galbenusurile, faina cernuta, uleiul si omogenizeaza amestecand compozitia usor, de jos in sus, cu o lingura.
  8. Unge o tava cu ulei, pudreaza faina pe fundul tavii si toarna compozitia.
  9. Niveleaza, aseaza deasupra rodelele de mere si baga tava in cuptorul preincalzit.
  10. Coace la foc mic pana se rumeneste frumos.
  11. Lasa sa se raceasca si serveste pudrata cu zahar , cu frisca deasupra sau topping sau…ca atare .

tarta-cu-mere

tarta-cu-mere

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii

  1. Andreea Denisa says:

    Ce frumos a iesit !! Ce este cu mere imi place !! 🙂 Te pup!

  2. Andreea says:

    Pufoasa si delicioasa!


  3. Ieri mi-am cumparat ustensila de scos miezul marului, asa ca pot sa fac si eu tarta 🙂 Arata minunat, felicitari! >:D<


  4. Ce tentant curge caramelul ala !!!Noroc ca m-am cam cumintit la capitolul dulciuri

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]