tarta-cu-rondele-de-mere

tarta-cu-rondele-de-mere

Tarta cu rondele de mere

Tarta asta cu mere o aveam de mult in gand, de cand am vazut-o la Irina, pe bucataras.ro.

Pe cat de simpla, pe-atat de buna!

O tarta simpla, aromata, cu fructe si-un chec pufos care pe cat de repede se face, pe-atata se si mananca:))

Eu am ales un toppig de caramel facut in casa dar voi o puteti pudra cu zahar, ii puteti pune un mot de frisca sau o serviti ca atare 🙂

 

tarta-cu-rondele-de-mere

tarta-cu-rondele-de-mere

Ingrediente Tarta cu rondele de mere

tava cu diametrul de 30cm

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 mere
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • un vf cutit sare

Mod de preparare Tarta cu rondele de mere

tarta-cu-rondele-de-mere2

tarta-cu-rondele-de-mere2

  1. Curata merele.
  2. Scoate-le cotorul fara a taia marul si apoi taie fiecare mar rondele de  1,5 -2 cm
  3. Pune 3 linguri de zahar intr-o tigaie la topit iar cand incepe sa se caramelizeze pune merele si scortisoara.
  4. Trece rapid rondelele prin zahar , pe ambele parti, scoate-le pe-o farfurie si lasa-le la racit (daca le lasi prea mult se inmoaie si se rup)
  5. Separa albusurile de galbenusuri.
  6. Mixeaza albusurile spuma adaugand sarea si, treptat, zaharul ramas . Te opresti din mixat doar cand nu se mai simt deloc cristale de zahar in compozitie.
  7. Adauga galbenusurile, faina cernuta, uleiul si omogenizeaza amestecand compozitia usor, de jos in sus, cu o lingura.
  8. Unge o tava cu ulei, pudreaza faina pe fundul tavii si toarna compozitia.
  9. Niveleaza, aseaza deasupra rodelele de mere si baga tava in cuptorul preincalzit.
  10. Coace la foc mic pana se rumeneste frumos.
  11. Lasa sa se raceasca si serveste pudrata cu zahar , cu frisca deasupra sau topping sau…ca atare .

tarta-cu-mere

tarta-cu-mere

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii

  1. Andreea Denisa says:

    Ce frumos a iesit !! Ce este cu mere imi place !! 🙂 Te pup!

  2. Andreea says:

    Pufoasa si delicioasa!


  3. Ieri mi-am cumparat ustensila de scos miezul marului, asa ca pot sa fac si eu tarta 🙂 Arata minunat, felicitari! >:D<


  4. Ce tentant curge caramelul ala !!!Noroc ca m-am cam cumintit la capitolul dulciuri

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email