zurli

tarta-cu-rondele-de-mere

tarta-cu-rondele-de-mere

Tarta cu rondele de mere

Tarta asta cu mere o aveam de mult in gand, de cand am vazut-o la Irina, pe bucataras.ro.

Pe cat de simpla, pe-atat de buna!

O tarta simpla, aromata, cu fructe si-un chec pufos care pe cat de repede se face, pe-atata se si mananca:))

Eu am ales un toppig de caramel facut in casa dar voi o puteti pudra cu zahar, ii puteti pune un mot de frisca sau o serviti ca atare 🙂

 

tarta-cu-rondele-de-mere

tarta-cu-rondele-de-mere

Ingrediente Tarta cu rondele de mere

tava cu diametrul de 30cm

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 mere
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • un vf cutit sare

Mod de preparare Tarta cu rondele de mere

tarta-cu-rondele-de-mere2

tarta-cu-rondele-de-mere2

  1. Curata merele.
  2. Scoate-le cotorul fara a taia marul si apoi taie fiecare mar rondele de  1,5 -2 cm
  3. Pune 3 linguri de zahar intr-o tigaie la topit iar cand incepe sa se caramelizeze pune merele si scortisoara.
  4. Trece rapid rondelele prin zahar , pe ambele parti, scoate-le pe-o farfurie si lasa-le la racit (daca le lasi prea mult se inmoaie si se rup)
  5. Separa albusurile de galbenusuri.
  6. Mixeaza albusurile spuma adaugand sarea si, treptat, zaharul ramas . Te opresti din mixat doar cand nu se mai simt deloc cristale de zahar in compozitie.
  7. Adauga galbenusurile, faina cernuta, uleiul si omogenizeaza amestecand compozitia usor, de jos in sus, cu o lingura.
  8. Unge o tava cu ulei, pudreaza faina pe fundul tavii si toarna compozitia.
  9. Niveleaza, aseaza deasupra rodelele de mere si baga tava in cuptorul preincalzit.
  10. Coace la foc mic pana se rumeneste frumos.
  11. Lasa sa se raceasca si serveste pudrata cu zahar , cu frisca deasupra sau topping sau…ca atare .

tarta-cu-mere

tarta-cu-mere

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii

  1. Andreea Denisa says:

    Ce frumos a iesit !! Ce este cu mere imi place !! 🙂 Te pup!

  2. Andreea says:

    Pufoasa si delicioasa!


  3. Ieri mi-am cumparat ustensila de scos miezul marului, asa ca pot sa fac si eu tarta 🙂 Arata minunat, felicitari! >:D<


  4. Ce tentant curge caramelul ala !!!Noroc ca m-am cam cumintit la capitolul dulciuri

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email