tarta-cu-rondele-de-mere

tarta-cu-rondele-de-mere

Tarta cu rondele de mere

Tarta asta cu mere o aveam de mult in gand, de cand am vazut-o la Irina, pe bucataras.ro.

Pe cat de simpla, pe-atat de buna!

O tarta simpla, aromata, cu fructe si-un chec pufos care pe cat de repede se face, pe-atata se si mananca:))

Eu am ales un toppig de caramel facut in casa dar voi o puteti pudra cu zahar, ii puteti pune un mot de frisca sau o serviti ca atare 🙂

 

tarta-cu-rondele-de-mere

tarta-cu-rondele-de-mere

Ingrediente Tarta cu rondele de mere

tava cu diametrul de 30cm

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 mere
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • un vf cutit sare

Mod de preparare Tarta cu rondele de mere

tarta-cu-rondele-de-mere2

tarta-cu-rondele-de-mere2

Conde
  1. Curata merele.
  2. Scoate-le cotorul fara a taia marul si apoi taie fiecare mar rondele de  1,5 -2 cm
  3. Pune 3 linguri de zahar intr-o tigaie la topit iar cand incepe sa se caramelizeze pune merele si scortisoara.
  4. Trece rapid rondelele prin zahar , pe ambele parti, scoate-le pe-o farfurie si lasa-le la racit (daca le lasi prea mult se inmoaie si se rup)
  5. Separa albusurile de galbenusuri.
  6. Mixeaza albusurile spuma adaugand sarea si, treptat, zaharul ramas . Te opresti din mixat doar cand nu se mai simt deloc cristale de zahar in compozitie.
  7. Adauga galbenusurile, faina cernuta, uleiul si omogenizeaza amestecand compozitia usor, de jos in sus, cu o lingura.
  8. Unge o tava cu ulei, pudreaza faina pe fundul tavii si toarna compozitia.
  9. Niveleaza, aseaza deasupra rodelele de mere si baga tava in cuptorul preincalzit.
  10. Coace la foc mic pana se rumeneste frumos.
  11. Lasa sa se raceasca si serveste pudrata cu zahar , cu frisca deasupra sau topping sau…ca atare .

tarta-cu-mere

tarta-cu-mere

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii

  1. Andreea Denisa says:

    Ce frumos a iesit !! Ce este cu mere imi place !! 🙂 Te pup!

  2. Andreea says:

    Pufoasa si delicioasa!


  3. Ieri mi-am cumparat ustensila de scos miezul marului, asa ca pot sa fac si eu tarta 🙂 Arata minunat, felicitari! >:D<


  4. Ce tentant curge caramelul ala !!!Noroc ca m-am cam cumintit la capitolul dulciuri

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]