Tarta cu urda si mazare

Tarta cu urda si mazare

625x379_tarta-cu-urda-si-mazare-110442

Ingrediente

  • 400 gr faina grau
  • 100 gr malai
  • o lingurita sare
  • 125 gr magarina (unt)
  • 1/2 lingurita praf copt
  • lapte dulce, rece (cat e necesar )
  • 400 gr urda
  • 2-3 linguri mazare
  • 200 gr sunca (sau alt mezel)
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 3-4 linguri faina
  • jumatate lingurita praf copt
  • o legatura marar proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Iubesc tartele astea. Se fac atat desimplu si-s asa de usor de combinat.
Te joci cu ingredientele :))

Amesteci pentru inceput faina, malaiul si margarina (untul). Framanti pana ce amestecul devine faramicios.
Adaugi sarea si praful de copt apoi putin cate putin lapte rece pana obtii un aluat nelipicios din care poti forma cu usurinta o bila mare. (nu chiar asa de mare :))

O invelesti in folie alimentara si o dai la rece pentru cel putin 30 minute.
Intre timp prepari umplutura.
Amesteci urda cu smantana si galbenusurile. Adaugi faina cu praful de copt si omogenizezi. Pui mazarea, mararul tocat si sunca taiata cubulete. Omogenizezi si potrivesti gustul de sare si piper. Adaugi albusurile batute spuma si amesteci usor.
Ungi un vas cu unt. Din bila de aluat intinzi o foaie pe care-o asezi in tava si o dai la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, dupa ce in prealabil ai intepat-o cu furculita.
Dupa 10 minute scoti si torni umplutura.
Bagi la cuptor la foc mediu si lasi pana incepe sa prinda culoare.
Noi am servit cu iaurt.
Bun, bun, bun!

ps.e asa de buna crustaaaa, nu adaugati ou!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii

  1. Anonymous says:

    Ha !!!!
    Iar ai pus Märar:-)))))))
    Urdä cu Märar este total fein…..


  2. :)))))), m-am setat pe marar :))))))


  3. foarte faina. dar zi-mi te rog, pt ce e praful de copt?


  4. Alice, in coca, o fragezeste, iar in umplutura o face sa creasca usor, o ..”aereaza”
    Nu e neaparat dar…initial am zis ca adaug ouale neseparate (albusul de galbenus )si am amestecat deja faina cu praful de copt. Mai apoi..m-am razgandit :)) si am batut albusul spuma.
    Odata ce albusul era spuma, nu ar mai fi fost necesar praful de copt..:), asa e:)


  5. nu pricepusem exact ce si cum…is mai gre di cap..deh..batrinetili…=))


  6. =p~ nu mai ai, stiu! Ma duc sa-mi fac!:)) Ti pup, ti pup!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Blinii cu pasta de ton

Blinii cu pasta de ton

Bliniile, aceste dragalase si versatile mini clatite, care pot fi combinate cu atat de multe variante incat nu s-ar termina ideile :)) Pufosele si bune, s-au potrivit de minune cu pasta ce-am ales s-o pregatesc […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut. Nici vorba! Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la […]

Print Friendly, PDF & Email
Cel mai simplu mic dejun de post – Bruschete

Cel mai simplu mic dejun de post – Bruschete

Post, foame, urgenta? Fa bruschete! Ai atatea variante! Si-s atat de bune si rapide si calde! Mmmm. Ingrediente Voi stiti cam cate faceti, eu va zic ce puneti paine ulei de masline rosii ardei usturoi […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute de post

Chiftelute de post

E primul post in care incerc mai multe feluri de retete de chiftelute. Dupa cele manastiresti, au urmat astea. Mi-au placut foarte mult! Mai mult decat celelalte. Am mancat prima tigaie singura, cat erau calde. […]

Print Friendly, PDF & Email