Tarta cu urda si mazare

Tarta cu urda si mazare

625x379_tarta-cu-urda-si-mazare-110442

Ingrediente

  • 400 gr faina grau
  • 100 gr malai
  • o lingurita sare
  • 125 gr magarina (unt)
  • 1/2 lingurita praf copt
  • lapte dulce, rece (cat e necesar )
  • 400 gr urda
  • 2-3 linguri mazare
  • 200 gr sunca (sau alt mezel)
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 3-4 linguri faina
  • jumatate lingurita praf copt
  • o legatura marar proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Iubesc tartele astea. Se fac atat desimplu si-s asa de usor de combinat.
Te joci cu ingredientele :))

Amesteci pentru inceput faina, malaiul si margarina (untul). Framanti pana ce amestecul devine faramicios.
Adaugi sarea si praful de copt apoi putin cate putin lapte rece pana obtii un aluat nelipicios din care poti forma cu usurinta o bila mare. (nu chiar asa de mare :))

O invelesti in folie alimentara si o dai la rece pentru cel putin 30 minute.
Intre timp prepari umplutura.
Amesteci urda cu smantana si galbenusurile. Adaugi faina cu praful de copt si omogenizezi. Pui mazarea, mararul tocat si sunca taiata cubulete. Omogenizezi si potrivesti gustul de sare si piper. Adaugi albusurile batute spuma si amesteci usor.
Ungi un vas cu unt. Din bila de aluat intinzi o foaie pe care-o asezi in tava si o dai la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, dupa ce in prealabil ai intepat-o cu furculita.
Dupa 10 minute scoti si torni umplutura.
Bagi la cuptor la foc mediu si lasi pana incepe sa prinda culoare.
Noi am servit cu iaurt.
Bun, bun, bun!

ps.e asa de buna crustaaaa, nu adaugati ou!

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii

  1. Anonymous says:

    Ha !!!!
    Iar ai pus Märar:-)))))))
    Urdä cu Märar este total fein…..


  2. :)))))), m-am setat pe marar :))))))


  3. foarte faina. dar zi-mi te rog, pt ce e praful de copt?


  4. Alice, in coca, o fragezeste, iar in umplutura o face sa creasca usor, o ..”aereaza”
    Nu e neaparat dar…initial am zis ca adaug ouale neseparate (albusul de galbenus )si am amestecat deja faina cu praful de copt. Mai apoi..m-am razgandit :)) si am batut albusul spuma.
    Odata ce albusul era spuma, nu ar mai fi fost necesar praful de copt..:), asa e:)


  5. nu pricepusem exact ce si cum…is mai gre di cap..deh..batrinetili…=))


  6. =p~ nu mai ai, stiu! Ma duc sa-mi fac!:)) Ti pup, ti pup!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]