Tarta cu urda si mazare

Tarta cu urda si mazare

625x379_tarta-cu-urda-si-mazare-110442

Ingrediente

  • 400 gr faina grau
  • 100 gr malai
  • o lingurita sare
  • 125 gr magarina (unt)
  • 1/2 lingurita praf copt
  • lapte dulce, rece (cat e necesar )
  • 400 gr urda
  • 2-3 linguri mazare
  • 200 gr sunca (sau alt mezel)
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 3-4 linguri faina
  • jumatate lingurita praf copt
  • o legatura marar proaspat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Iubesc tartele astea. Se fac atat desimplu si-s asa de usor de combinat.
Te joci cu ingredientele :))

Amesteci pentru inceput faina, malaiul si margarina (untul). Framanti pana ce amestecul devine faramicios.
Adaugi sarea si praful de copt apoi putin cate putin lapte rece pana obtii un aluat nelipicios din care poti forma cu usurinta o bila mare. (nu chiar asa de mare :))

O invelesti in folie alimentara si o dai la rece pentru cel putin 30 minute.
Intre timp prepari umplutura.
Amesteci urda cu smantana si galbenusurile. Adaugi faina cu praful de copt si omogenizezi. Pui mazarea, mararul tocat si sunca taiata cubulete. Omogenizezi si potrivesti gustul de sare si piper. Adaugi albusurile batute spuma si amesteci usor.
Ungi un vas cu unt. Din bila de aluat intinzi o foaie pe care-o asezi in tava si o dai la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, dupa ce in prealabil ai intepat-o cu furculita.
Dupa 10 minute scoti si torni umplutura.
Bagi la cuptor la foc mediu si lasi pana incepe sa prinda culoare.
Noi am servit cu iaurt.
Bun, bun, bun!

ps.e asa de buna crustaaaa, nu adaugati ou!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii

  1. Anonymous says:

    Ha !!!!
    Iar ai pus Märar:-)))))))
    Urdä cu Märar este total fein…..


  2. :)))))), m-am setat pe marar :))))))


  3. foarte faina. dar zi-mi te rog, pt ce e praful de copt?


  4. Alice, in coca, o fragezeste, iar in umplutura o face sa creasca usor, o ..”aereaza”
    Nu e neaparat dar…initial am zis ca adaug ouale neseparate (albusul de galbenus )si am amestecat deja faina cu praful de copt. Mai apoi..m-am razgandit :)) si am batut albusul spuma.
    Odata ce albusul era spuma, nu ar mai fi fost necesar praful de copt..:), asa e:)


  5. nu pricepusem exact ce si cum…is mai gre di cap..deh..batrinetili…=))


  6. =p~ nu mai ai, stiu! Ma duc sa-mi fac!:)) Ti pup, ti pup!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Nu exista Paste sau Craciun fara chec aperitiv. Fara exceptie! Fac mereu cantitate dubla, altfel n-ar ajunge si pentru musafiri, la cat de bine il mananca ai mei copii. Am incercat diverse retete de-a lungul […]

Print Friendly, PDF & Email
Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cautand si citind informatii pe internet despre humus, am aflat ca prepararea lui i-o adevarata poveste si-un sir de incercari si teste pana obtii acel humus perfect,echilibrat, dupa care tanjim oricare dintre noi. Multitudinea de […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinte cu telemea sarata

Placinte cu telemea sarata

Cum au fost aceste Placinte cu telemea sarata? Delicioase! S-au mancat toate in aceeasi zi. Le poti da si copiilor la scoala sau sa le pui in pachetul tau sau al sotului, pentru lucru 🙂 […]

Print Friendly, PDF & Email
Quiche cu ciuperci si parmezan

Quiche cu ciuperci si parmezan

O reteta grozava! Un preparat de efect si in acelasi timp destul de usor de facut. Un gust atat de bun! N-a fost niciunul din casa care sa nu zica ca-s minunate! Sunt perfecte pentru […]

Print Friendly, PDF & Email