tarta-cu-cirese

tarta-cu-cirese

Tarta marmorata cu cirese si frisca

Asa de simplu, si-asa de bun!

Tartele cu aluat fraged imi plac sarate, pe cele dulci le prefer cu blat moale, pufos.

N-aveam de gand sa fac azi dulce, dar ce sa fac in timp ce fierbea cafeaua, sa stau? :))

Il intreb pe Danutu’:vrei cirese intr-o crema cu frisca si gelatina sau in pandispan?

A ales pandispanul, asa c-am folosit reteta mea preferata, am aromat-o cu cacao si vanilie, cu cirese carnoase si dulci si-am facut un dulce pe placul puilor mei.

Se putea sa nu-i pun io frisca…?:D Pentru mine fara frisca sau crema …nu-i ceva bun, dar GARANTEZ ca aceasta tarta cu cirese e grozava asa, simpla, pudrata cu zahar pudra sau…cu nimic :)) – pudrata cu nimic, bun, da?:))

tarta cirese 3

Ingredients

N-avem nevoie de prea multe…

  • 5 oua
  • un pahar zahar (pahar de 200ml)
  • un pahar faina
  • o lingura cacao neagra
  • putina sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 500 gr cirese

frisca pentru ornat sau nimic :))

Scoate samburii cireselor dupa ce le-ai spalat.

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Nu te opri din mixat pana cand zaharul nu e COMPLET topit, sa nu mai simti deloc cristale nediluate.

Adauga apoi galbenusurile, zaharul vanilat, faina cernuta si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

La final incorporeaza uleiul.

Pregateste o forma rotunda de tarta cu diametrul de aproximativ 24 cm, tapeteaz-o cu hartie de copt si unge-o cu putin ulei.

Imparte compozitia in doua boluri . Intr-unul din boluri adauga cacao si omogenizeaza.

Conde

Ia cu lingura din ambele compozitii si pune in tava de tarta fara insa a amesteca cele doua culori. Aluatul nu va fi moale, ca la chec, ci va avea consistenta ca o frisca batuta bine, pufoasa si legata. Intercaleaza compozitiile si pune apoi ciresele pe care-n prealabil le-ai amestecat cu 2,3 linguri faina (sa fie bine date prin faina!) .Apasa-le usor peste compozitie si niveleaza amestecul.

Da tava in cuptorul preincalzit cu 10 minute inainte. Coace la foc mic pana ce tarta se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea.

Las-o sa se raceasca bine, desprinde-i hartia de copt si orneaz-o cu frisca si cirese…sau cu nimic :)))

tarta-cu-cirese

tarta-cu-cirese

tarta-cu-cirese

tarta-cu-cirese

 

 

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Si zici ca mai este? Hai ca ajung imediat la tine 😀

  2. Dragoi V. says:

    Delicios!


  3. Buna tare marmorata asta…


  4. Mmmm,ce deliciu ai facut!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]