zurli

Tarta rustica cu foietaj si prune

Tarta rustica cu foietaj si prune

Recunosc, n-o fi cea mai grozava fotografie facuta ultimul timp :))), dar asa bine mirosea si-am mancat (impreuna cu sotul) tarta asta cu-asa o pofta (nici nu aveam rabdare sa se raceasca), incat am zis ca trebuie sa va dau si voua reteta, desi n-aveam de gand s-o postez, d-aia nici nu am deloc poze intermediare.

Daca va zic ca va sunt necesare doar 15 minute pentru pregatirea ei, n-o sa ma credeti.
E un desert rapid pe care-l puteti adapta cu orice fructe vreti voi.

tarta-foietaj

Ingredients

  • o foaie foietaj
  • jumatate kilogram prune (spalate, curatate de samburi si desfacute-n doua)
  • 3-4  linguri pesmet (sau nuca macinata)
  • 5-6 linguri zahar
  • 3 linguri gem (eu am pus gem de prune, puteti pune de care vreti 🙂 )
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • o lingurita zahar vanilinat

tarta-foietaj

Mod de preparare Tarta rustica cu foietaj si prune

Intr-o tava rotunda, cu diametrul de 24-26 cm intinde foaia de foietaj. Eu am intins-o neglijent :)), tu ii poti da orice forma doresti.

Intinde gemul si presara doua linguri cu pesmet/nuca.

Aseaza prunele, presara trei linguri de zahar si nuca ramasa.

Bate bine ouale cu zaharul ramas si zaharul vanilinat, adauga smantana si amesteca.

Toarna compozitia peste prune.

Trece marginile aluatului de foietaj peste tarta si introdu tava in cuptorul preincalzit.

Coace tarta cu prune la foc mediu, pentru 30-35 minute, pana ce aluatul a inceput usor sa se aureasca.

Daca ai o cupa de inghetata sa pui in farfurie peste fiecare felie, calduta….nici nu vreau sa ma gandesc ce iese…:)))

Eu n-am avut 😛

Sursa de inspiratie

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Adică vii şi-mi scrii în introducere că-i gata în 15 minute, făcându-mă să visez că pot face aşa ceva şi eu, fără să aştept mult, iar mai apoi îmi spui că tre’ să aştept mai bine de juma de oră numai coacerea? Vai, credeai că nu citesc tot, nu? 😛 :)))
    Bag seama că nici îngheţată n-aţi avut, aţi visat şi la asta. :)))
    În fine, ştii tu cum zic, a ieşit exact cum te-am învăţat. :)))


  2. In ultima perioada, acest blog a devenit sursa mea de inspiratie. delicioasa tarta!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email