Tarta rustica cu foietaj si prune

Tarta rustica cu foietaj si prune

Recunosc, n-o fi cea mai grozava fotografie facuta ultimul timp :))), dar asa bine mirosea si-am mancat (impreuna cu sotul) tarta asta cu-asa o pofta (nici nu aveam rabdare sa se raceasca), incat am zis ca trebuie sa va dau si voua reteta, desi n-aveam de gand s-o postez, d-aia nici nu am deloc poze intermediare.

Daca va zic ca va sunt necesare doar 15 minute pentru pregatirea ei, n-o sa ma credeti.
E un desert rapid pe care-l puteti adapta cu orice fructe vreti voi.

tarta-foietaj

Ingredients

  • o foaie foietaj
  • jumatate kilogram prune (spalate, curatate de samburi si desfacute-n doua)
  • 3-4  linguri pesmet (sau nuca macinata)
  • 5-6 linguri zahar
  • 3 linguri gem (eu am pus gem de prune, puteti pune de care vreti 🙂 )
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • o lingurita zahar vanilinat

tarta-foietaj

Mod de preparare Tarta rustica cu foietaj si prune

Intr-o tava rotunda, cu diametrul de 24-26 cm intinde foaia de foietaj. Eu am intins-o neglijent :)), tu ii poti da orice forma doresti.

Intinde gemul si presara doua linguri cu pesmet/nuca.

Aseaza prunele, presara trei linguri de zahar si nuca ramasa.

Bate bine ouale cu zaharul ramas si zaharul vanilinat, adauga smantana si amesteca.

Toarna compozitia peste prune.

Trece marginile aluatului de foietaj peste tarta si introdu tava in cuptorul preincalzit.

Coace tarta cu prune la foc mediu, pentru 30-35 minute, pana ce aluatul a inceput usor sa se aureasca.

Daca ai o cupa de inghetata sa pui in farfurie peste fiecare felie, calduta….nici nu vreau sa ma gandesc ce iese…:)))

Eu n-am avut 😛

Sursa de inspiratie

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Adică vii şi-mi scrii în introducere că-i gata în 15 minute, făcându-mă să visez că pot face aşa ceva şi eu, fără să aştept mult, iar mai apoi îmi spui că tre’ să aştept mai bine de juma de oră numai coacerea? Vai, credeai că nu citesc tot, nu? 😛 :)))
    Bag seama că nici îngheţată n-aţi avut, aţi visat şi la asta. :)))
    În fine, ştii tu cum zic, a ieşit exact cum te-am învăţat. :)))


  2. In ultima perioada, acest blog a devenit sursa mea de inspiratie. delicioasa tarta!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chec pufos

Chec pufos

Imi era pofta de mult de-un chec bun si pufos, si, desi am si eu retete de chec pe blog :)), uneori imi vine sa mai dau cate-o cautare-n google. Asa c-am vazut checul Adinutei […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa cu nuci

Ciocolata de casa cu nuci

Cum a fost ciocolata asta de casa cu nuci? Pai…pot sa va spun doar ca dupa 3 zile am facut inca o tava :D. Eu cu fiu-miu suntem innebuniti! Nimic altceva nu ne mai trebuie […]

Print Friendly, PDF & Email
Friptura de porc cu sos

Friptura de porc cu sos

Cand faci ceva simplu parca-ti pare ca nu va iesi destul de bun, insa rezultatul e opusul :), de cele mai multe ori. Rapid, putine ingrediente, extrem de bun! O friptura de porc cu sos […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite de post

Clatite de post

Aceasta reteta de clatite de post e grozav de buna! Nu dai gres niciodata! Extrem de simplu de facut, economica si destul de gustoasa pentru..o clatita de post 🙂   Ingrediente reteta clatite de post […]

Print Friendly, PDF & Email