Tarta rustica cu foietaj si prune

Tarta rustica cu foietaj si prune

Recunosc, n-o fi cea mai grozava fotografie facuta ultimul timp :))), dar asa bine mirosea si-am mancat (impreuna cu sotul) tarta asta cu-asa o pofta (nici nu aveam rabdare sa se raceasca), incat am zis ca trebuie sa va dau si voua reteta, desi n-aveam de gand s-o postez, d-aia nici nu am deloc poze intermediare.

Daca va zic ca va sunt necesare doar 15 minute pentru pregatirea ei, n-o sa ma credeti.
E un desert rapid pe care-l puteti adapta cu orice fructe vreti voi.

tarta-foietaj

Ingredients

  • o foaie foietaj
  • jumatate kilogram prune (spalate, curatate de samburi si desfacute-n doua)
  • 3-4  linguri pesmet (sau nuca macinata)
  • 5-6 linguri zahar
  • 3 linguri gem (eu am pus gem de prune, puteti pune de care vreti 🙂 )
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • o lingurita zahar vanilinat

tarta-foietaj

Conde

Mod de preparare Tarta rustica cu foietaj si prune

Intr-o tava rotunda, cu diametrul de 24-26 cm intinde foaia de foietaj. Eu am intins-o neglijent :)), tu ii poti da orice forma doresti.

Intinde gemul si presara doua linguri cu pesmet/nuca.

Aseaza prunele, presara trei linguri de zahar si nuca ramasa.

Bate bine ouale cu zaharul ramas si zaharul vanilinat, adauga smantana si amesteca.

Toarna compozitia peste prune.

Trece marginile aluatului de foietaj peste tarta si introdu tava in cuptorul preincalzit.

Coace tarta cu prune la foc mediu, pentru 30-35 minute, pana ce aluatul a inceput usor sa se aureasca.

Daca ai o cupa de inghetata sa pui in farfurie peste fiecare felie, calduta….nici nu vreau sa ma gandesc ce iese…:)))

Eu n-am avut 😛

Sursa de inspiratie

 

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Adică vii şi-mi scrii în introducere că-i gata în 15 minute, făcându-mă să visez că pot face aşa ceva şi eu, fără să aştept mult, iar mai apoi îmi spui că tre’ să aştept mai bine de juma de oră numai coacerea? Vai, credeai că nu citesc tot, nu? 😛 :)))
    Bag seama că nici îngheţată n-aţi avut, aţi visat şi la asta. :)))
    În fine, ştii tu cum zic, a ieşit exact cum te-am învăţat. :)))


  2. In ultima perioada, acest blog a devenit sursa mea de inspiratie. delicioasa tarta!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]