Tarte au sucre

Tarte au sucre

Tarte au sucre – nu stiu cum ar fi traducerea exacta la noi, ce stiu eu e c-am facut-o pe la 3 si pe la 5 nu mai era. Deci…nu! :)) Nu tine mult, asa ca n-o mai preparati degeaba ca se mananca mult prea repede! :)))

ps. da’ ma! sunt o fitzoasa ca nu am scris placinta, asa-mi place mie sa dau numa’ denumiri pompoase, nu o sa vedeti la mine poale-n brau sau mamaliga, io-s toata numa’ o franceza, o engleza, tot ce se poate anshea….sa ies io-n evidenta:)), dar o sa va rog frumos sa ignorati denumirea si sa incercati…”mancarea” asta :)) .

Un dulce EXTREM de simplu, fara ingrediente costisitoare sau timp prea mult pierdut prin bucatarie,  perfect pentru pachetel, pentru micul dejun sau o cina usoara. Eu o s-o fac si-n portioare mici ;;) – nu ca asta ar fi fost asa de mare…:)))

tarte-au-sucre-1JPG

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 12 gr drojdie
  • 1/3 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 25 gr zahar
  • 75 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie – optional; eu am pus

40 gr zahar tos

50 gr unt

page

Conde

Mod de preparare

 

  1. Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si sarea.Separat incalzeste usor laptele, dilueaza drojdia in el si adauga amestecul peste faina.Omogenizeaza si framanta timp de 5-10 minute.
  2. Acopera vasul si lasa-l la loc cald pentru 30 de minute.
  3. Aseaza intr-o forma de tarta (cu diametrul de 18 cm) hartie pentru copt sau unge forma cu unt.
  4. Intinde uniform aluatul, apoi acopera cu un servet si lasa inca 30 minute la loc cald.
  5. Topeste 2/3 din untul ramas, unge bine partea superioara a aluatului, presara zaharul si pune untul ramas, deasupra, bucatele.
  6. Introdu tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si coace pana ce placinta se rumeneste frumos.

Sursa.

tarte au sucre

 

 

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Asta clar e perfecta pentru mine. Abia astept sa o fac si eu si sa imi pun la lucru sa savurez dimineata langa cafea 🙂


  2. Waw Gaby …….cat de bine arata tarta asta ! Si ce simpla esteeeeeeee…..
    E cumva tarta de care spunea Silvia ca le place la copii ?
    Te tzuc cu drag si sa ai o saptamana minunata !….


    • Multumesc Sidy! Asemeni!
      Da, de placintica aia e vorba. Are o textura grozava , untul patrunde in ea si-o face tare pufoasa, iar crusta de zahar o completeaza perfect!
      Voi incerca si alte variante, ca sunt mai multe.


  3. Ai si facut-o? Vaai-vai, ce harnicuta esti! Faina prajitura, o s-o tin minte .


  4. A iesit suuuper bine !!! bravooo

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar? Eu zic ca nimic! :)) Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de […]

Cozonac de post

Cozonac de post

Mod de preparare reteta Cozonac de post: Pune intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia.Infierbanta bine apa, pune zaharus si sofran si amesteca pana se dizolva.Lasa la racit si cand e usor calduta adauga peste faina si omogenizeaza. Incepe sa framanti cu mana adaugand treptat uleiul si aromele.Framantati aluatul timp de 5-6 minute. Consistenta lui trebuie sa fie elastica, nelipicioasa […]