Tarte au sucre

Tarte au sucre

Tarte au sucre – nu stiu cum ar fi traducerea exacta la noi, ce stiu eu e c-am facut-o pe la 3 si pe la 5 nu mai era. Deci…nu! :)) Nu tine mult, asa ca n-o mai preparati degeaba ca se mananca mult prea repede! :)))

ps. da’ ma! sunt o fitzoasa ca nu am scris placinta, asa-mi place mie sa dau numa’ denumiri pompoase, nu o sa vedeti la mine poale-n brau sau mamaliga, io-s toata numa’ o franceza, o engleza, tot ce se poate anshea….sa ies io-n evidenta:)), dar o sa va rog frumos sa ignorati denumirea si sa incercati…”mancarea” asta :)) .

Un dulce EXTREM de simplu, fara ingrediente costisitoare sau timp prea mult pierdut prin bucatarie,  perfect pentru pachetel, pentru micul dejun sau o cina usoara. Eu o s-o fac si-n portioare mici ;;) – nu ca asta ar fi fost asa de mare…:)))

tarte-au-sucre-1JPG

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 12 gr drojdie
  • 1/3 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 25 gr zahar
  • 75 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie – optional; eu am pus

40 gr zahar tos

50 gr unt

page

Mod de preparare

 

  1. Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si sarea.Separat incalzeste usor laptele, dilueaza drojdia in el si adauga amestecul peste faina.Omogenizeaza si framanta timp de 5-10 minute.
  2. Acopera vasul si lasa-l la loc cald pentru 30 de minute.
  3. Aseaza intr-o forma de tarta (cu diametrul de 18 cm) hartie pentru copt sau unge forma cu unt.
  4. Intinde uniform aluatul, apoi acopera cu un servet si lasa inca 30 minute la loc cald.
  5. Topeste 2/3 din untul ramas, unge bine partea superioara a aluatului, presara zaharul si pune untul ramas, deasupra, bucatele.
  6. Introdu tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si coace pana ce placinta se rumeneste frumos.

Sursa.

tarte au sucre

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Asta clar e perfecta pentru mine. Abia astept sa o fac si eu si sa imi pun la lucru sa savurez dimineata langa cafea 🙂


  2. Waw Gaby …….cat de bine arata tarta asta ! Si ce simpla esteeeeeeee…..
    E cumva tarta de care spunea Silvia ca le place la copii ?
    Te tzuc cu drag si sa ai o saptamana minunata !….


    • Multumesc Sidy! Asemeni!
      Da, de placintica aia e vorba. Are o textura grozava , untul patrunde in ea si-o face tare pufoasa, iar crusta de zahar o completeaza perfect!
      Voi incerca si alte variante, ca sunt mai multe.


  3. Ai si facut-o? Vaai-vai, ce harnicuta esti! Faina prajitura, o s-o tin minte .


  4. A iesit suuuper bine !!! bravooo

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email