zurli

Tiramisu

Tiramisu

Dupa ce au trecut sarbatorile pascale  am remarcat mirata rau (pentru ca eu nuuuu am mancat nimic, duciuri chiar deloc {emoticon_la_care_creste_nasul}, c-am pus cateva kilograme-n plus (puteam si-n minus..dar n-am vrut… :)) ) si-am hotarat ca nu mai fac dulciuri.

Ash! Motive de facut dulciuri nu gasesc io? …

Acu’ motivul era c-aveam o cutie de mascarpone in frigider si…cum sa-o las io sa expire ? 😀

Si uite asa am pus rapid de-un tiramisu din care deja ammancatjumatatesingura – asa-i ca nu ati inteles ce am scris acum? :)))

Ce atata vorbarie? Tiramisu e bun si sa faceti si voi sa mancati si sa va ingrasati. Am zis !

reteta tiramisu

Ingrediente Tiramisu

  • o cutie mascarpone -250 gr
  • 200 gr piscoturi (mi-au ramas vreo 3)
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 100 ml cafea preparata
  • cacao – mie-mi place cat de multa!

tiramisu retete

Mod de preparare tiramisu.

Prepara o cafea tare si buna – poti prepara mai multa ca oricum o bei :))

Las-o sa se raceasca.

Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acesta din urma e diluat si ai obtinut o crema ferma, lucioasa.

Albusurile le bati cu telul, cu-n varf de cutit de sare, pana ce obtii o spuma ce se tine de tel.

In galbenusurile frecate adaugi mascarpone si mixezi 2 minute. Poti sa furi cu degetul din crema obtinuta, ca e asa de bunutza!

In albusurile spuma adaugi treptat amestecul cu mascarpone si omogenizezi amestecand usor de jos in sus. Dai crema la rece.

Pregatesti fie un platou, fie o tava, cum ti-e mai comod,  si incepi a trece piscot cu piscot prin cafeaua rece, pe ambele parti (eu am turnat cafea intr-o farfurie) si le asezi ordonat pe platou/tava.

Eu am impartit din start piscoturile in doua, am folosit cate 12 la fiecare strat.

Dupa ce ai terminat primul strat de piscoturi intinde jumatate din cantitatea de crema si niveleaza frumos, uniform. Aseaza si al doilea rand de piscoturi, intinde restul de crema, niveleaza si pudreaza din abundenta cu cacao.

Si gata! Lasa prajitura la rece cateva ore apoi portioneaza.(inainte de portionare o poti baga putin la congelator, se taie tare bine).

Ca la mine nu a stat nicio ora…e alta poveste. Eu am taiat,ca doar voiam sa mananc…:))))

Nota– Eu am avut oua de la mama soacra si nici nu am retineri in ce priveste folosirea  de oua crude in preparate, dar daca voi aveti….frecati galbenusurile pe baie de abur cu zaharul , adaugand si doua linguri de lapte , iar albusurile la fel, le mixati la bain marine.

Sursa de inspiratie

reteta tiramisu

tiramisu

 

tiramisu-2

 

tiramisu-3

 

tiramisu-4

Retete Papa Bun

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

17 Comentarii


  1. Am si eu o cutie de mascarpone in frigider. Ia sa-mi caut si eu un motiv de facut prajitura! :))))

  2. merisor says:

    Arata intr-un fel de-ti vine sa te duci pana la Suceava sa mananci 🙂


  3. Imi place mult tiramisu si ar cam trebui sa mai fac si eu..Pup!


  4. Ador tiramisu!!!!


  5. foarte buna si reteta ta e chiar corecta :))) ca am vazut tiramisu cu frisca si mascarpone si nu mai stiu cate combinatii, a ta e perfecta . Ca si completare profi albusurile se bat 10 minute cu putina sare la inceput care le „gateste” timpul e legat de nevoia lui de coagulare si „gatire” e o teorie mai complicata 🙂 reteta ti-a iesit super bine ca tot ce faci tu , bravo !

    • Gaby_D says:

      Buna dimineata! Multumesc Silvia! Orice compliment venit din partea ta e si mai grozav :))
      Tocmai asta am cautat, sa verific inainte de a posta un titlu unei prajituri, sa nu fie mult deviat de original, sa nu fie cu frisca, gelatina sau alte adaosuri care faceau ca reteta sa nu mai fie Tiramisu ci prajitura cu mascarpone :)); de aceea m-am oprit la varianta propusa de Cristi.
      Te pup, fata frumoasa! ZI BUNA!


  6. Ca tot veni vorba de ingrasat… am si eu o cutie de mascarpone in frigider! Ca doar n-o sa las nici eu bunatate de cutie sa expire!!!!!!!!


  7. Excelent arata!! Noroc ca nu eu am mascarpone in frigider 😛
    Oricum…eu n-am inteles nimic din ce ai vrut sa spui la inceput , Limba straina pentru mine :))))

    • Gaby_D says:

      Hihihi, ce ma bucur ca nu stii sa citesti :)))))
      Multumesc Paula, ca intotdeauna o dragutza >:D< Ia sa vad cu ce ne mai ispitesti tu ;;)


  8. Arata PERFECT!!! Da, stiu, nu cer nimic 😛


  9. Am facut si tiramisu dupa reteta ta. E la frigider si maine vedem ce a iesit :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email