mnb

Tiramisu reteta autentica

7.24KVizualizări
5
(2)
Print Friendly, PDF & Email

Dupa ce au trecut sarbatorile pascale  am remarcat mirata rau (pentru ca eu nuuuu am mancat nimic, duciuri chiar deloc {emoticon_la_care_creste_nasul}, c-am pus cateva kilograme-n plus (puteam si-n minus..dar n-am vrut… :)) ) si-am hotarat ca nu mai fac retete de dulciuri. Ash! Motive de facut dulciuri nu gasesc io? … Acu’ motivul era c-aveam o cutie de mascarpone in frigider si…cum sa-o las io sa expire ? 😀 Tiramisu deja se asambla in minte.

Si uite asa am pus rapid de-un tiramisu din care deja ammancatjumatatesingura – asa-i ca nu ati inteles ce am scris acum? :))) Ce atata vorbarie? Tiramisu e bun si sa faceti si voi dupa reteta asta, sa mancati si sa va ingrasati. Am zis !

reteta tiramisu

Ingrediente reteta Tiramisu

  • o cutie mascarpone -250 gr
  • 200 gr piscoturi (mi-au ramas vreo 3)
  • 50-100 gr zahar (depinde cat de dulce va place’ eu pun 100g)
  • 2 oua
  • 100 ml cafea preparata
  • cacao – mie-mi place cat de multa!
  • 1-2 linguri de rom, cognac sau Marsala – optional

edit – ultima oara cand am facut am trecut piscoturile printr-un sirop facut din cafea preparata, lapte si 30 ml coniac. a fost atat de bun!

nu stiu de ce am scris 100 ml cafea, nu ajunge doar atat 🙂

 

Mod de preparare tiramisu

Prepara o cafea tare si buna pentru insiroparea piscoturilor – poti prepara mai multa ca oricum o bei :))

Las-o sa se raceasca. Adauga rom, cognac sau Marsala – optional.

Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acesta din urma e diluat si ai obtinut o crema ferma, lucioasa.

Albusurile le bati cu telul, cu-n varf de cutit de sare, pana ce obtii o spuma ce se tine de tel.

In galbenusurile frecate adaugi mascarpone si mixezi 2 minute. Poti sa furi cu degetul din crema obtinuta, ca e asa de bunutza!

In albusurile spuma adaugi treptat amestecul cu mascarpone si omogenizezi amestecand usor de jos in sus. Dai crema la rece.

Pregatesti fie un platou, fie o tava, cum ti-e mai comod,  si incepi a trece piscot cu piscot prin cafeaua rece, pe ambele parti (eu am turnat cafea intr-o farfurie) si le asezi ordonat pe platou/tava.

Eu am impartit din start piscoturile in doua, am folosit cate 12 la fiecare strat.

Dupa ce ai terminat primul strat de piscoturi intinde jumatate din cantitatea de crema si niveleaza frumos, uniform. Aseaza si al doilea rand de piscoturi, intinde restul de crema, niveleaza si pudreaza din abundenta cu cacao.

Si gata! Lasa prajitura la rece cateva ore apoi portioneaza.(inainte de portionare o poti baga putin la congelator, se taie tare bine).

Ca la mine nu a stat nicio ora…e alta poveste. Eu am taiat,ca doar voiam sa mananc…:))))

Nota– Eu am avut oua de la mama soacra si nici nu am retineri in ce priveste folosirea  de oua crude in preparate, dar daca voi aveti….frecati galbenusurile pe baie de abur cu zaharul , adaugand si doua linguri de lapte , iar albusurile la fel, le mixati la bain marine.

Sursa de inspiratie

reteta tiramisu

 

tiramisu-2

 

tiramisu-3

 

tiramisu-4

Retete Papa Bun

5.0 from 1 reviews
Tiramisu reteta autentica
 
Autor: 
  • Lista de cumparaturi
  • o cutie mascarpone -250 gr
  • 200 gr piscoturi (mi-au ramas vreo 3)
  • 50-100 gr zahar (depinde cat de dulce va place' eu pun 100g)
  • 2 oua
  • 100 ml cafea preparata
  • cacao - mie-mi place cat de multa!
  • 1-2 linguri de rom, cognac sau Marsala - optional

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

18 Comments

Leave a Reply

two × 4 =

Voteaza reteta: