zurli

Tocană de legume pentru iarnă

Tocană de legume pentru iarnă

Ingrediente

  • 2kg ceapa
  • 1kg morcov
  • 2,5 kg capia
  • 2,5 kg gogosar
  • 1kg rosii
  • 12linguri orez
  • sare,piper boabe,foi de dafin,putin busuioc,miere(2linguri)
  • 2-3linguri de bulion
  • 4-500ml ulei(eu am pus de masline,dar merge ulei de floarea soarelui)

Pasii de urmat

  1. am tocat ceapa(am lasat-o peste noapte in apa rece,si la curatare n-am risipit nicio lacrimuta:))) si morcovul(de fapt robotul a tocat…..nu eu:d)
    le-am pus in uleiul incalzit pt 5minute-atat,apoi am adaugat  restul legumelor,toate curatate, tocate bine(rosiile curatate de coaja)
  2. am fiert-o aprox 5ore-cam mult,nu?:)))iar in ultimile 2ore am amestecat cam des,nu voiam sa afum „lucrarea”mea)
  3. am condimentat
  4. orezul l-am „umflat”in 36linguri de apa l-am pus la foc mic,am lasat sa scada apa si l-am pus in tocana in ultimele 15min
  5. am turnat fierbinte in borcane,am capsat si-am bagat borcanele la cuptor pt aprox 30min

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii


  1. Hi Gabi,

    acuma ca la Spovedealä, eu imi tai si o Minä pentru asa ceva si dacä imi dai deajuns imi tai si douä sau trei….
    Minunat…Acuma dacä mä fac….tu stii ….trebuie sä plätesti Alimente( Tocanä de Legume)

    Cu drag Jacob

    PS: unde paste Capra ? mie poti sämi spui cä eu nu cunos Rominia , da dacä zici cä in Bucuresti atuncia trebuie sä mä mai gindesc….


  2. :))))))
    Mai jacob,esti total:))))
    deci,
    1.tocana e grozava,ar merita sa mai fac o portie
    2.:)))iar platesc eu?>:)))))

    ps.Capra asta:))),e din povestile lui ION CREANGA,un maaaare povestitor roman,unul dintre marii clasici ai literaturii noastre,care a copilarit aici unde locuiesc eu si anume -Brosteni,Suceava.


  3. Hi Gaby,

    alles klar. Acuma stiu unde sä vin cind trebuie sä Mäninc o Tocanä si dupä aia sä pasc pe Caprele. Fein…

    Ciao


  4. cu drag Jacob!
    cred ca mai fac o portie
    multi dintre amicii mei de pe net poftesc:)))
    culmea ca barbatii sunt insarcinati:)))
    si parca parca..le-as trimite cate-un borcanas
    ma mai gandesc daca merita:d.


  5. Cred ca trebuie sa fie tare gustoasa aceasta tocanita


  6. este. si se pastreaza foarte bine pe iarna.


  7. Suna bine, insa 5 ore de fiert mi se pare cam mult…


  8. da, e mult, dar trebuie fiert atat ca sa se pastreze.
    nu am pus absolut nimic pentru conservare si am si acum, de anul trecut:)in stare perfecta .
    ai mei nu prea papa si am facut doua portii.


  9. daca vrei sa faci cantitate mai mica, s-o papi in timp scurt, logic ca poti scurta si timpul de fiebere 😉
    pupici.

  10. Anonymous says:

    papa tu !


  11. LA MULTZI ANI GABRIELA , PTR. MAINE
    SANATATE
    FF BUNE RETETE ,
    SA FII SANATOASA SHI DULCI ZILELE CA ACESTE TORTURI .
    RODICA-SHTEFANIA, REGGIO EMILIA , ITALIA


  12. Acum o fac.Sunt curioasa cum iasa.Nu am facut niciodata reteta asta.


  13. Multumesc ca ai postat reteta.Sunt foarte multumita cum a iesit. A iesit 15 borcane de 370 gr


    • Buna dimineata!
      Ce ma bucur ca iti place!
      Sa va fie de bine si s-o papati cu pofta!
      Uite eu…chiar n-am facut de vreo 2-3 ani. Ma faci sa fa si eu, ca mi-ai facut pofta 😀


  14. Foarte bună reteta dvs. de tocana. Rezista foarte bine peste iarna, acesta va fi consecutiv al treilea an in care o preparăm. Multumesc pentru reteta!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email