mnb

Tocană de legume pentru iarnă

4.75KVizualizări
5
(5)
Print Friendly, PDF & Email

  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 2,5 kg capia
  • 2,5 kg gogosar
  • 1 kg rosii
  • 12 linguri orez
  • sare, piper boabe, foi de dafin, putin busuioc, miere (2linguri)
  • 2-3 linguri de bulion
  • 4-500 ml ulei (eu am pus de masline,dar merge ulei de floarea soarelui)

 

Pasii de urmat

  1. Am tocat ceapa (am lasat-o peste noapte in apa rece si la curatare n-am risipit nicio lacrimuta:))) si morcovul (de fapt robotul a tocat…..nu eu)
    Le-am pus in uleiul incalzit pentru  5 minute, apoi am adaugat  restul legumelor, toate curatate,  tocate bine (rosiile curatate de coaja)
  2. Am fiert-o aprox 5 ore (cam mult, nu? :))), iar in ultimele 2 ore am amestecat cam des, nu voiam sa afum “lucrarea”mea
  3. Am condimentat.
  4. Orezul l-am “umflat” in 36 linguri de apa, l-am pus la foc mic, am lasat sa scada apa si l-am pus in tocana in ultimele 15 minute.
  5. Am turnat fierbinte in borcane, am capsat si-am bagat borcanele la cuptor pentru  aprox 30 minute.

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

16 Comments

  • Hi Gabi,

    acuma ca la Spovedealä, eu imi tai si o Minä pentru asa ceva si dacä imi dai deajuns imi tai si douä sau trei….
    Minunat…Acuma dacä mä fac….tu stii ….trebuie sä plätesti Alimente( Tocanä de Legume)

    Cu drag Jacob

    PS: unde paste Capra ? mie poti sämi spui cä eu nu cunos Rominia , da dacä zici cä in Bucuresti atuncia trebuie sä mä mai gindesc….

  • :))))))
    Mai jacob,esti total:))))
    deci,
    1.tocana e grozava,ar merita sa mai fac o portie
    2.:)))iar platesc eu?>:)))))

    ps.Capra asta:))),e din povestile lui ION CREANGA,un maaaare povestitor roman,unul dintre marii clasici ai literaturii noastre,care a copilarit aici unde locuiesc eu si anume -Brosteni,Suceava.

  • cu drag Jacob!
    cred ca mai fac o portie
    multi dintre amicii mei de pe net poftesc:)))
    culmea ca barbatii sunt insarcinati:)))
    si parca parca..le-as trimite cate-un borcanas
    ma mai gandesc daca merita:d.

  • da, e mult, dar trebuie fiert atat ca sa se pastreze.
    nu am pus absolut nimic pentru conservare si am si acum, de anul trecut:)in stare perfecta .
    ai mei nu prea papa si am facut doua portii.

  • LA MULTZI ANI GABRIELA , PTR. MAINE
    SANATATE
    FF BUNE RETETE ,
    SA FII SANATOASA SHI DULCI ZILELE CA ACESTE TORTURI .
    RODICA-SHTEFANIA, REGGIO EMILIA , ITALIA

  • Multumesc ca ai postat reteta.Sunt foarte multumita cum a iesit. A iesit 15 borcane de 370 gr

    • Buna dimineata!
      Ce ma bucur ca iti place!
      Sa va fie de bine si s-o papati cu pofta!
      Uite eu…chiar n-am facut de vreo 2-3 ani. Ma faci sa fa si eu, ca mi-ai facut pofta 😀

  • Foarte bună reteta dvs. de tocana. Rezista foarte bine peste iarna, acesta va fi consecutiv al treilea an in care o preparăm. Multumesc pentru reteta!

Leave a Reply

19 − six =