Tocanita de ardei copti

Tocanita de ardei copti

una dintre tocanitele preferate ale familiei.
se poate servi ca atare,alaturi de o mamaliguta fierbinte, mujdei de usturoi sau constituind garnitura unei bucati fragede de carnita:))
Ingrediente
  •     10-12ardei grasi
  •     2cepe
  •     o lingura bulion
  •     o lingura pasta de gogosari
  •     patrunjel verde
  •     un catel usturoi
  •    2-3 linguri faina sau amidon

ardeii se coc ,se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10minute apoi li se curata pielita

ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei

cand e calita se adauga bulionul si pasta de gogosari si se calesc usor

se ia cratita de pe foc,se pun 2-3linguri faina sau amidon,se amesteca bine apoi se adauga putin cate putin aprox 700-800gr apa

se pune inapoi la foc mic si se amesteca mereu pana se ingroasa sosul

lasam sa fiarba 10min amestecand sa nu se prinda
se adauga apoi ardeii(sau asa ,intregi,cum i-am lasat eu,sau curatati de cotor si samburi si taiati felioare)si usturoiul pisat

se mai fierbe 5-10 min,se potriveste gustul de sare si piper ,se garniseste cu patrunjel verde si…pofta mare!

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. O mancarica savuroasa.
    Eu mor dupa ardei copti.


  2. Neatza, Lia.
    Si eu, dar..din pacate..nu mai am la congelator.
    Astept vara :d :))


  3. Nu ma-nnebuni mai fata! :))) De unde ai cules ardeii aia? :))


  4. Din sera :d :))))
    Am transferat reteta de pe site, si inca mai am sa mai postez zilnic cate una, o saptamana:))))
    Ieri am dezghetat o punga de ardei si mi-am amintit de reteta:D.


  5. Cine-i harnic si are si congelator…iaca mananca si tocanita. Cine nu…sa stea in fata monitorului si sa-i curga balele. :))))


  6. Buna rau tocanita asta 🙂 si cand nu o fac de post ii pun si smantana …mmm mananci de numai 🙂


  7. Da, Lory, si io pun smantana.
    pupici.

  8. Pingback: Meniul saptamanii | Luxul simplitatii

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute de post

Chiftelute de post

E primul post in care incerc mai multe feluri de retete de chiftelute. Dupa cele manastiresti, au urmat astea. Mi-au placut foarte mult! Mai mult decat celelalte. Am mancat prima tigaie singura, cat erau calde. […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute manastiresti

Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂 Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri ciupercute – de post

Fursecuri ciupercute – de post

As vrea o introducere pentru reteta de Fursecuri ciupercute – de post, da’ nu gasesc. Sa imi tot laud eu retetele parca nu se face :)), da’ sincer, se topesc in gura! Si se fac […]

Print Friendly, PDF & Email
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email