zurli

Tocanita de ardei copti

Tocanita de ardei copti

una dintre tocanitele preferate ale familiei.
se poate servi ca atare,alaturi de o mamaliguta fierbinte, mujdei de usturoi sau constituind garnitura unei bucati fragede de carnita:))
Ingrediente
  •     10-12ardei grasi
  •     2cepe
  •     o lingura bulion
  •     o lingura pasta de gogosari
  •     patrunjel verde
  •     un catel usturoi
  •    2-3 linguri faina sau amidon

ardeii se coc ,se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10minute apoi li se curata pielita

ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei

cand e calita se adauga bulionul si pasta de gogosari si se calesc usor

se ia cratita de pe foc,se pun 2-3linguri faina sau amidon,se amesteca bine apoi se adauga putin cate putin aprox 700-800gr apa

se pune inapoi la foc mic si se amesteca mereu pana se ingroasa sosul

lasam sa fiarba 10min amestecand sa nu se prinda
se adauga apoi ardeii(sau asa ,intregi,cum i-am lasat eu,sau curatati de cotor si samburi si taiati felioare)si usturoiul pisat

se mai fierbe 5-10 min,se potriveste gustul de sare si piper ,se garniseste cu patrunjel verde si…pofta mare!

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. O mancarica savuroasa.
    Eu mor dupa ardei copti.


  2. Neatza, Lia.
    Si eu, dar..din pacate..nu mai am la congelator.
    Astept vara :d :))


  3. Nu ma-nnebuni mai fata! :))) De unde ai cules ardeii aia? :))


  4. Din sera :d :))))
    Am transferat reteta de pe site, si inca mai am sa mai postez zilnic cate una, o saptamana:))))
    Ieri am dezghetat o punga de ardei si mi-am amintit de reteta:D.


  5. Cine-i harnic si are si congelator…iaca mananca si tocanita. Cine nu…sa stea in fata monitorului si sa-i curga balele. :))))


  6. Buna rau tocanita asta 🙂 si cand nu o fac de post ii pun si smantana …mmm mananci de numai 🙂


  7. Da, Lory, si io pun smantana.
    pupici.

  8. Pingback: Meniul saptamanii | Luxul simplitatii

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Print Friendly, PDF & Email
Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]

Print Friendly, PDF & Email
Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu sos de rosii si ciuperci

Paste cu sos de rosii si ciuperci

Pentru astazi, ajun de Boboteaza (zi de post) , am ales sa postez o reteta de paste cu ciuperci, care poate fi atat de simplu adaptata zilelor de dulce, adaugand ton, carne sau branzeturi. E […]

Print Friendly, PDF & Email