Tocanita de cartofi cu carne de vita

Tocanita de cartofi cu carne de vita

-Mama, imi mai pui?ca e asa de buna!
-Hai ca-ti dau de la mine.
-Nuuu, vreau din bucatarie.
-Lasa tu ca iti dau eu ca trebuie sa-i lasam si lui tata, ca nu am facut multa.
-Nu-i nimic, mi-o dai mie si lui ii faci o omleta ceva .
:))

Ingrediente
6-700 gr carne de vita
5-6 cartofi potriviti ca marime
doua cepe
doi morcovi
5-6 linguri ulei
o lingurita boia de ardei
o lingura pasta de tomate
cativa catei de usturoi, dupa gust
sare
piper

in plus – in cazul meu- lapte
am lasat carnea de vita in lapte , peste noapte; o fragezeste tare bine

O mancare banala si simpla pe care copiii mei o papa intotdeauna cu pofta.
O fac cu orice fel de carne, vita, porc, pui.

Conde

Intr-o cratita cu fund dublu pui uleiul si-l lasi sa se incinga bine.
Adaugi carnea taiata cubulete, dar nu prea mici ca scade mult la fiert.
O rumenesti frumos pe toate partile dupa care adaugi ceapa curatata si tocata si morcovul curatat, spalat si taiat felioare. Mai calesti 5 minute dupa care adaugi apa fierbinte, dar nu exagerat de multa, sa treaca de doua degete peste nivelul carnii.Pui putina sare, capacul, pe care-l lasi usor ferit, si lasi la fiert initial la foc iute , pana da in clocot, apoi la foc mic, timp de o ora.
Intre timp curata cartofii, spala-i si taie-i in 4.
Verifica cat de fiarta e carnea, daca e tare o mai lasi 10-20 minute , daca nu adaugi acum cartofii si completezi cu apa, cat sa cuprinda intreg continutul din cratita. Mai pui sare  si pui din nou capacul.
Fierbi cam 20-25 minute la foc mic timp in care amesteci de 2/3 ori.
Nu e nevoie sa ingrosi sosul cu nimic, o va face amidonul din cartofi.
Adaugi boiaua, pasta de tomate (daca vrei mai multa…n-am nimic impotriva :)) ), si in ultimele 5,6 minute usturoiul pisat.
Vezi daca mai trebuie sare, pui si putin piper si gata.

 

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Ce bunatate, cred ca si eu as mai cere o portie :))


  2. Foarte buna! Pana la urma ce a mancat tata?:)


  3. Tare mult imi place si mie.. si n-am mai facut de foarte mult timp!! Nu stiam pontul cu laptele la carne de vita, deci mercic de informatie!
    Pupici


  4. Minunata tocana de cartofi…..si eu o iubesc!


  5. Tare faza cu omleta :)))
    Este foarte buna tocanita, sunt sigura de asta! 😉
    Pupici


  6. Gaby, daca e asa buna fac si eu. Aaa, si mersi de pontul cu laptele, o sa fac si eu asa 😉 Te pup!


  7. Ce buna este… si eu i-am facut comanda lui Miki al mu de o tochitura, ca de… el e expertul. Te pupam cu drag!


  8. Ce buna este… si eu i-am facut comanda lui Miki al mu de o tochitura, ca de… el e expertul. Te pupam cu drag!


  9. 🙂
    O fi tocanita buna, dar dialogul e de milioane!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]