zurli

Tocanita de cartofi cu carne de vita

Tocanita de cartofi cu carne de vita

-Mama, imi mai pui?ca e asa de buna!
-Hai ca-ti dau de la mine.
-Nuuu, vreau din bucatarie.
-Lasa tu ca iti dau eu ca trebuie sa-i lasam si lui tata, ca nu am facut multa.
-Nu-i nimic, mi-o dai mie si lui ii faci o omleta ceva .
:))

Ingrediente
6-700 gr carne de vita
5-6 cartofi potriviti ca marime
doua cepe
doi morcovi
5-6 linguri ulei
o lingurita boia de ardei
o lingura pasta de tomate
cativa catei de usturoi, dupa gust
sare
piper

in plus – in cazul meu- lapte
am lasat carnea de vita in lapte , peste noapte; o fragezeste tare bine

O mancare banala si simpla pe care copiii mei o papa intotdeauna cu pofta.
O fac cu orice fel de carne, vita, porc, pui.

Intr-o cratita cu fund dublu pui uleiul si-l lasi sa se incinga bine.
Adaugi carnea taiata cubulete, dar nu prea mici ca scade mult la fiert.
O rumenesti frumos pe toate partile dupa care adaugi ceapa curatata si tocata si morcovul curatat, spalat si taiat felioare. Mai calesti 5 minute dupa care adaugi apa fierbinte, dar nu exagerat de multa, sa treaca de doua degete peste nivelul carnii.Pui putina sare, capacul, pe care-l lasi usor ferit, si lasi la fiert initial la foc iute , pana da in clocot, apoi la foc mic, timp de o ora.
Intre timp curata cartofii, spala-i si taie-i in 4.
Verifica cat de fiarta e carnea, daca e tare o mai lasi 10-20 minute , daca nu adaugi acum cartofii si completezi cu apa, cat sa cuprinda intreg continutul din cratita. Mai pui sare  si pui din nou capacul.
Fierbi cam 20-25 minute la foc mic timp in care amesteci de 2/3 ori.
Nu e nevoie sa ingrosi sosul cu nimic, o va face amidonul din cartofi.
Adaugi boiaua, pasta de tomate (daca vrei mai multa…n-am nimic impotriva :)) ), si in ultimele 5,6 minute usturoiul pisat.
Vezi daca mai trebuie sare, pui si putin piper si gata.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Ce bunatate, cred ca si eu as mai cere o portie :))


  2. Foarte buna! Pana la urma ce a mancat tata?:)


  3. Tare mult imi place si mie.. si n-am mai facut de foarte mult timp!! Nu stiam pontul cu laptele la carne de vita, deci mercic de informatie!
    Pupici


  4. Minunata tocana de cartofi…..si eu o iubesc!


  5. Tare faza cu omleta :)))
    Este foarte buna tocanita, sunt sigura de asta! 😉
    Pupici


  6. Gaby, daca e asa buna fac si eu. Aaa, si mersi de pontul cu laptele, o sa fac si eu asa 😉 Te pup!


  7. Ce buna este… si eu i-am facut comanda lui Miki al mu de o tochitura, ca de… el e expertul. Te pupam cu drag!


  8. Ce buna este… si eu i-am facut comanda lui Miki al mu de o tochitura, ca de… el e expertul. Te pupam cu drag!


  9. 🙂
    O fi tocanita buna, dar dialogul e de milioane!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email