Tocanita de cartofi cu carne de vita

Tocanita de cartofi cu carne de vita

-Mama, imi mai pui?ca e asa de buna!
-Hai ca-ti dau de la mine.
-Nuuu, vreau din bucatarie.
-Lasa tu ca iti dau eu ca trebuie sa-i lasam si lui tata, ca nu am facut multa.
-Nu-i nimic, mi-o dai mie si lui ii faci o omleta ceva .
:))

Ingrediente
6-700 gr carne de vita
5-6 cartofi potriviti ca marime
doua cepe
doi morcovi
5-6 linguri ulei
o lingurita boia de ardei
o lingura pasta de tomate
cativa catei de usturoi, dupa gust
sare
piper

in plus – in cazul meu- lapte
am lasat carnea de vita in lapte , peste noapte; o fragezeste tare bine

O mancare banala si simpla pe care copiii mei o papa intotdeauna cu pofta.
O fac cu orice fel de carne, vita, porc, pui.

Intr-o cratita cu fund dublu pui uleiul si-l lasi sa se incinga bine.
Adaugi carnea taiata cubulete, dar nu prea mici ca scade mult la fiert.
O rumenesti frumos pe toate partile dupa care adaugi ceapa curatata si tocata si morcovul curatat, spalat si taiat felioare. Mai calesti 5 minute dupa care adaugi apa fierbinte, dar nu exagerat de multa, sa treaca de doua degete peste nivelul carnii.Pui putina sare, capacul, pe care-l lasi usor ferit, si lasi la fiert initial la foc iute , pana da in clocot, apoi la foc mic, timp de o ora.
Intre timp curata cartofii, spala-i si taie-i in 4.
Verifica cat de fiarta e carnea, daca e tare o mai lasi 10-20 minute , daca nu adaugi acum cartofii si completezi cu apa, cat sa cuprinda intreg continutul din cratita. Mai pui sare  si pui din nou capacul.
Fierbi cam 20-25 minute la foc mic timp in care amesteci de 2/3 ori.
Nu e nevoie sa ingrosi sosul cu nimic, o va face amidonul din cartofi.
Adaugi boiaua, pasta de tomate (daca vrei mai multa…n-am nimic impotriva :)) ), si in ultimele 5,6 minute usturoiul pisat.
Vezi daca mai trebuie sare, pui si putin piper si gata.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii


  1. Ce bunatate, cred ca si eu as mai cere o portie :))


  2. Foarte buna! Pana la urma ce a mancat tata?:)


  3. Tare mult imi place si mie.. si n-am mai facut de foarte mult timp!! Nu stiam pontul cu laptele la carne de vita, deci mercic de informatie!
    Pupici


  4. Minunata tocana de cartofi…..si eu o iubesc!


  5. Tare faza cu omleta :)))
    Este foarte buna tocanita, sunt sigura de asta! 😉
    Pupici


  6. Gaby, daca e asa buna fac si eu. Aaa, si mersi de pontul cu laptele, o sa fac si eu asa 😉 Te pup!


  7. Ce buna este… si eu i-am facut comanda lui Miki al mu de o tochitura, ca de… el e expertul. Te pupam cu drag!


  8. Ce buna este… si eu i-am facut comanda lui Miki al mu de o tochitura, ca de… el e expertul. Te pupam cu drag!


  9. 🙂
    O fi tocanita buna, dar dialogul e de milioane!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

„Hmm, mmm, ce bun e! Mama, tu poti sa-ti deschizi un restaurant. Da’ nu restaurant ca restu’, ca nu ai tu timp sa faci la comanda, unu’ in care sa faci o singura masa, de […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Intr-o zi fiica-mea a mancat doi burgeri, fara sa respire. La final a zis: – Mama, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ne mai poti face! Ce compliment mai mare poti astepta? 🙂 Sincer, n-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Aripioare cu sos

Aripioare cu sos

Stiti vorba aia ‘te lingi pe degete!’ ? No…poate nu suna asa elegant, da’ daca asta-i adevarul..:)) O portie de aripioare cu care o sa-ti rasfeti familia, o reteta pe care cu siguranta o s-o […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza de casa cu ton si galbiori

Pizza de casa cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email