Tocanita de hribi cu smantana

Tocanita de hribi cu smantana

Cand m-am casatorit ii spuneam cateodata sotului ca vreau sa prepar ciuperci/bureti, si-mi spunea sa nu fac ca lui nu ii prea plac.
Ma credeti ca acum tocanita de bureti este una dintre preferatele casei?
O fac buna, ma! :))
Nu-mi plac mancarurile ingrosate cu faina, apelez la aceasta metoda doar cand chiar nu am o alta mai buna la indemana dar prefer ingrosarea sosului cu ou si smantana.
Macar odata sa incercati tocanita asta de hribi/ciuperci, pentru ca puteti inlocui hribii si cu galbiori, vinetele, etc….
De data asta preparand-o cu hribi i-am preferat taiati in bucati marisoare , dar de obicei ii dau prin robot, fara a-i marunti insa sau a-i face pasta. O sa atasez si o poza mai veche retetei, preparata cu mai multe feluri de ciuperci, sa vedeti cum arata cand ii dau prin robot.

Ingrediente

5-600 gr hribi fierti
1/2 cepe
o lingura pasta tomate
un ou
200 ml smantana cu continut ridicat de grasime
30 m ulei
100 ml apa
3 catei usturoi
sare
piper

Pune uleiul la incins intr-o tigaie.
Ceapa curat-o si tai-o julien (sau toac-o).
Lasa ceapa la calit apoi adauga ciupercile taiate sau tocate si caleste-le impreuna inca 10 minute amestecand.
Adauga apa si lasa la foc mediu aproximativ 20 minute. Daca este cazul mai adauga cate putina apa, trebuie sa fiarba suficient timp sa se prepare ceapa.Cand apa s-a evaporat aproape total adauga pasta de tomate si omogenizeaza.
Intr-un bol bate oul cu furculita si adauga smantana.
Toarna amestecul peste hribi  amestecand usor, potriveste gustul de sare si piper si adauga usturoiul pisat.
Lasa sa dea doua , trei clocote si opreste focul.
Serveste NEAPARAT cu mamaliguta.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

10 Comentarii


  1. Vai, cum arata, cu mamaliga cred ca e dementiala!


  2. Nati, cand a mancat pentru prima oara baietelul, c-am evitat sa le dau cand erau prea micuti, a zis : cum ai reusit sa faci o mancare asa buna? :)))))


  3. Foarte buna tocanita. Nici mie nu-mi plac sosurile ingrosate cu faina.


  4. Ador tocanita asta!!! Si mai am de asteptat mult pana gasesc eu ciuperci in padure 😛


  5. Super delicioasa! Eu am invatat de la soacra mea sa prepar asa ceva.


  6. Numa` de bunatati te tii! 🙂 Trebuie s-o fac si eu ca prea bine arata!
    Pup cu drag!


  7. Si eu ma abonez la o portie. Imi place, pup!


  8. Si eu ma abonez la o portie. Imi place, pup!


  9. Arata chiar bine si merita sa probez!Imi place! De ceva timp incerc si eu sa evit ingrosarea mancarurilor cu faina.>:D<

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute manastiresti

Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂 Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email