tocanita-de-inimi-si-pipote

tocanita-de-inimi-si-pipote

Tocanita de inimi si pipote

O tocanita de inimi si pipote usor de preparat chiar si de cel mai nepriceput bucatar 😛

Copiilor mei le place mult de tot, servita cu orez cremos cu parmezan , cu piure sau mamaliguta.

Si eu recunosc ca-mi place mult de tot si o pregatesc destul de des. 🙂

tocanita-de-inimi-si-pipote

tocanita-de-inimi-si-pipote

Ingrediente Tocanita de Inimi si Pipote

  • o punga inimi si pipote de pui (600gr)
  • doua cani suc rosii
  • doua cepe
  • doi catei usturoi
  • o felie de telina
  • un morcov
  • o foaie de dafin
  • 1/3 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita zahar
  • o lingurita boia de ardei (iute sau dulce, cum va place)
  • ulei
  • sare si piper
  • patrunjel verde, tocat.

Mod de preparare Tocanita de Inimi si Pipote

  1. Speli inimile si pipotele curatate in mai multe ape.
  2. Incingi ulei in cratita si pui ceapa tocata. O calesti cateva minute apoi adaugi pipotele.
  3. Mai lasi 5-10 minute amestecand cand si cand si adaugi morcovul si telina curatate, spalate si date pe razatoarea cu ochiuri mari.
  4. Pui doua cani suc de rosii, o foaie de dafin, putina sare, si lasi la fiert, la foc mic, acoperit pentru o ora si jumatate. Daca e cazul mai adaugi apa, putin cate putin.
  5. Verifici daca sunt fierte bine pipotele si inimile si adaugi boiaua de ardei, busuiocul, zaharul.
  6. Mai lasi cateva clocote, verifici daca mai e nevoie de sare, adaugi usturoiul tocat marunt si patrunjelul si opresti focul.
  7. Noi am servit-o cu orez cremos cu parmezan.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Si mie imi place, arata fantastic 🙂

  2. Andreea Denisa says:

    Imi place maxim!!


  3. Ce ma bucur ca mi-ai adus aminte de aceasta mancarica pe care o ador. Pup!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email