tocanita-de-inimi-si-pipote

tocanita-de-inimi-si-pipote

Tocanita de inimi si pipote

O tocanita de inimi si pipote usor de preparat chiar si de cel mai nepriceput bucatar 😛

Copiilor mei le place mult de tot, servita cu orez cremos cu parmezan , cu piure sau mamaliguta.

Si eu recunosc ca-mi place mult de tot si o pregatesc destul de des. 🙂

tocanita-de-inimi-si-pipote

tocanita-de-inimi-si-pipote

Ingrediente Tocanita de Inimi si Pipote

  • o punga inimi si pipote de pui (600gr)
  • doua cani suc rosii
  • doua cepe
  • doi catei usturoi
  • o felie de telina
  • un morcov
  • o foaie de dafin
  • 1/3 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita zahar
  • o lingurita boia de ardei (iute sau dulce, cum va place)
  • ulei
  • sare si piper
  • patrunjel verde, tocat.

Mod de preparare Tocanita de Inimi si Pipote

  1. Speli inimile si pipotele curatate in mai multe ape.
  2. Incingi ulei in cratita si pui ceapa tocata. O calesti cateva minute apoi adaugi pipotele.
  3. Mai lasi 5-10 minute amestecand cand si cand si adaugi morcovul si telina curatate, spalate si date pe razatoarea cu ochiuri mari.
  4. Pui doua cani suc de rosii, o foaie de dafin, putina sare, si lasi la fiert, la foc mic, acoperit pentru o ora si jumatate. Daca e cazul mai adaugi apa, putin cate putin.
  5. Verifici daca sunt fierte bine pipotele si inimile si adaugi boiaua de ardei, busuiocul, zaharul.
  6. Mai lasi cateva clocote, verifici daca mai e nevoie de sare, adaugi usturoiul tocat marunt si patrunjelul si opresti focul.
  7. Noi am servit-o cu orez cremos cu parmezan.

 

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Si mie imi place, arata fantastic 🙂

  2. Andreea Denisa says:

    Imi place maxim!!


  3. Ce ma bucur ca mi-ai adus aminte de aceasta mancarica pe care o ador. Pup!

  4. Pingback: Inimi si pipote in sos de smantana cu usturoi

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]