tocanita-de-inimi-si-pipote

tocanita-de-inimi-si-pipote

Tocanita de inimi si pipote

O tocanita de inimi si pipote usor de preparat chiar si de cel mai nepriceput bucatar 😛

Copiilor mei le place mult de tot, servita cu orez cremos cu parmezan , cu piure sau mamaliguta.

Si eu recunosc ca-mi place mult de tot si o pregatesc destul de des. 🙂

tocanita-de-inimi-si-pipote

tocanita-de-inimi-si-pipote

Ingrediente Tocanita de Inimi si Pipote

  • o punga inimi si pipote de pui (600gr)
  • doua cani suc rosii
  • doua cepe
  • doi catei usturoi
  • o felie de telina
  • un morcov
  • o foaie de dafin
  • 1/3 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita zahar
  • o lingurita boia de ardei (iute sau dulce, cum va place)
  • ulei
  • sare si piper
  • patrunjel verde, tocat.

Mod de preparare Tocanita de Inimi si Pipote

  1. Speli inimile si pipotele curatate in mai multe ape.
  2. Incingi ulei in cratita si pui ceapa tocata. O calesti cateva minute apoi adaugi pipotele.
  3. Mai lasi 5-10 minute amestecand cand si cand si adaugi morcovul si telina curatate, spalate si date pe razatoarea cu ochiuri mari.
  4. Pui doua cani suc de rosii, o foaie de dafin, putina sare, si lasi la fiert, la foc mic, acoperit pentru o ora si jumatate. Daca e cazul mai adaugi apa, putin cate putin.
  5. Verifici daca sunt fierte bine pipotele si inimile si adaugi boiaua de ardei, busuiocul, zaharul.
  6. Mai lasi cateva clocote, verifici daca mai e nevoie de sare, adaugi usturoiul tocat marunt si patrunjelul si opresti focul.
  7. Noi am servit-o cu orez cremos cu parmezan.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Si mie imi place, arata fantastic 🙂

  2. Andreea Denisa says:

    Imi place maxim!!


  3. Ce ma bucur ca mi-ai adus aminte de aceasta mancarica pe care o ador. Pup!

  4. Pingback: Inimi si pipote in sos de smantana cu usturoi

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute manastiresti

Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂 Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email