Tocanita de vita/vitel

Tocanita de vita/vitel

Reteta Timeei, de tocanita de vitel, m-a inspirat pentru pranzul de astazi, doar ca neavand carne de vitel,am folosit carne de vita.

Daca aveti carne de vitel vom reduce timpul de preparare, cu cea de vita va dura ceva mai mult.

In ambele cazuri va iesi O BUNATATE!

DSC04218b

Ingrediente Tocanita de vita/vitel

  • 1 kg de carne de vita/vitel
  • doua cepe
  • un ardei capia
  • doua rosii
  • 3 linguri pasta de gogosar
  • 2 catei usturoi
  • o lingurita zahar
  • o foaie de dafin
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare tocanita de vita/vitel

  1. Pune bucata intreaga de carne la fiert, in apa rece, cu o foaie de dafin si putina sare. Lasa la foc mediu pentru o ora, cu capac pus pe oala. Daca folosesti carne de vitel treci peste acest pas si incepe direct cu prepararea legumelor.
  2. Pune putin ulei la incins intr-un vas cu fund dublu.
  3. Pune ceapa curatata, spalata si  tocata in uleiul incins si lasa pana se inmoaie usor.
  4. Adauga apoi ardeiul spalat , curatat si tocat, caleste doua minute, apoi pune si rosia curatata de pielita si tocata.
  5. Caleste totul 2-3 minute apoi adauga carnea (de vita sau vitel) taiata cubulete.
  6. Caleste 5 minute, adauga pasta de gogosar, zaharul, omogenizeaza , apoi adauga doua cani cu apa. Daca ai folosit carne de vita adauga din supa in  care a fiert carnea.
  7. Pune capac pe vas si lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea e foarte bine fiarta si sosul scazut. Daca e nevoie mai adauga in timpul fierberii putina apa/supa.
  8. Potriveste gustul de sare, piper, boia de ardei, adauga usturoiul tocat marunt, mai lasa sa dea cateva clocote si opreste focul.
  9. Serveste tocanita impreuna cu piure de cartofi cu unt si lapte si muraturile preferate.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Nu am mai mancat carne de vita de ani si chiar am zis ca o sa iau o bucatica sa vad daca imi mai place ..Oricum tocanita arata demential! :X


  2. Multumesc Rocs!
    Intotdeauna esti o draguta :-*

    Seara frumoasa >:d<


  3. bookmarks! mancam mult preparate cu vita


  4. Am venit sa mananc si eu papa bun :)) :-*


  5. O mancare care mie tare-mi place.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Intr-o zi fiica-mea a mancat doi burgeri, fara sa respire. La final a zis: – Mama, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ne mai poti face! Ce compliment mai mare poti astepta? 🙂 Sincer, n-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Aripioare cu sos

Aripioare cu sos

Stiti vorba aia ‘te lingi pe degete!’ ? No…poate nu suna asa elegant, da’ daca asta-i adevarul..:)) O portie de aripioare cu care o sa-ti rasfeti familia, o reteta pe care cu siguranta o s-o […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute manastiresti

Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂 Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email