Tort amandina, cu afine

Tort amandina, cu afine

De cand ma stiu am iubit reteta de amandine. Este in topul preferintelor mele pentru prajituri de casa inca de cand am preparat-o pentru prima oara.

O reteta simpla, dulce, din care o felie este suficienta sa astampere pofta de dulce.

Combinatia cu afine n-a facut decat s-o faca si mai buna, gustul acrisor al afinelor completandu-se perfect cu crema dulce a amandinei.

Eu am imbracat tortul tot in crema, dar voi, daca nu agreati atat de multa crema, puteti sa faceti pentru decor o glazura de ciocolata sau sa imbracati tortul in frisca.

tort-amandina

tort-amandina

 

 

Ingrediente Tort Amandina

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • un vf cutit sare
  • doua linguri cacao neagra
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa

Crema

  • 450 gr unt (daca imbracati totul in crema; daca faceti glazura preparati crema doar din 300 gr unt)
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri cacao neagra
  • o esenta de rom
  • 250 gr zahar

Sirop

  • 400 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri capuccino
  • o esenta rom

In plus

  • Afine
  • fulgi de ciocolata

ta

 

tort-amandina-1

tort-amandina-1

Mod de preparare Tort Amandina

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza albusurile spuma cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
  3. Freaca galbenusurile cu uleiul si apa. Adauga-le peste albusuri.
  4. Adauga si faina cernuta cu cacaua si praful de copt si apoi omogenizeaza usor amestecand de jos in sus.
  5. Toarna compozitia intr-o forma de tort de 22 cm, tapetata, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 minute (fa testul cu scobitoarea.

Sirop.

  1. Fierbe la foc mic ingredientele (in afara de esenta) pentru 4-5 minute. Esenta adaug-o dupa ce ai oprit focul.

Crema.

  1. Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul (foloseste un tip de unt de calitate, fara apa)
  2. Galbenusurile bate-le usor cu o furculita, pe baie de abur, 3-4 minute.
  3. Reci, adauga-le peste unt.
  4. Adauga si cacaua, esenta, amesteca usor apoi porneste mixarea si mixeaza pana obtii o crema pufoasa, omogena.

Asamblare

  1. Taie blatul in trei, pe orizontala.
  2. Aseaza prima felie de blat, insiropeaza cu o treime din sirop, intinde 3 -4 linguri crema.
  3. Pune deasupra afine (cat de multe doresti) si apasa-le usor cu mana.
  4. Aseaza a doua felie de blat, insiropeaza.
  5. Intinde 3-4 linguri de crema, pune afine apoi a treia felie de blat.
  6. Insiropeaza.
  7. Imbraca tortul in crema, afine si fulgi de ciocolata si da-l la rece.

Nota.

Fiind un tort cu multa crema de unt e recomandat sa fie lasat la temperatura camerei cu 30 minute inainte de servire.

page

tort-amandina-2

tort-amandina-2

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Arata perfect tortul tau, ca toate torturile facute de tine, Te pup


  2. Torturile tale arata senzational. Pur si simplu inghit in sec cand ma uit la felia din ultima poza.


  3. Tulai Doamne ca am apa in gura 😀


  4. asta e superb si foarte bun,nu ma indoiesc, am sa-l incerc si eu ,nu am facut pana acum tort amandina 🙂


  5. in sfarsit un loc unde ti se aduce ce vrei


  6. in sfarsit un loc unde ti se aduce ce vrei http://www.em80.org

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email