Tort cu afine şi coacăze

Tort cu afine şi coacăze

Ingrediente
Blat

4 ouă
200 gr zahăr
un vf. cuţit sare
o cană făină albă (cană cu capacitatea de 250 ml)
două linguri apă
două linguri ulei
un plic zahăr vanilat

Umplutură şi ornat

600 ml friscă lichidă
600 ml smânână pentru frişcă
3 linguri zahăr pudră
250 gr coacăze roşii
250 gr afine
4 linguri zahăr
două linguriţe amidon alimentar
20 gr gelatină

Blat.
Punem într-un bol ouăle împreună cu praful de sare şi zahărul şi mixăm pentru cel puţin 15 minute.
Când obţinem un amestec omogen, cremos şi fin adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt şi zahărul vanilat şi amestecăm uşor. Adăugăm apa şi uleiul şi omogenizăm.
Într-o formă pentru tort cu diametrul de 24 cm., tapetată cu ulei şi făină, turnăm amestecul şi nivelăm uşor. Introducem tava în cuptorul preîncălzit şi coacem la foc mic până ce blatul trece proba cu scobitoarea.
Lăsăm la răcit.
Cremele.
Mixăm frişca împreună cu smântâna şi zahărul pudră.
În două crăticioare punem fructele împreuna cu două linguri de zahăr (căte două în fiecare, puteţi pune şi 3 , depinde cât de dulci sunt fructele) şi băgăm blenderul. Pasăm bine. Dacă vă deranjeză sâmburii treceţi amestecurile printr-o sită cu ochiuri mai mari, pe mine nu m-au deranjat :p.
Punem gelatina la hidratat in 60 ml apă rece.
Punem în ambele crăticioare cu fructe câte o linguriţă de amidon , omogenizăm şi le punem la foc. Lăsăm să dea 2-3 clocote fiecare. Oprim focul şi împarţim în mod egal gelatina în ambele vase. Amestecăm până la diluare şi lăsăm să se răcească (complet).
Când sunt reci ambele compoziţii adăugăm câte 400 ml frişcă mixată (400 gr. vor rămâne pentru ornat)
. Omogenizăm uşor.
Asamblare.
Tăiem blatul în două, pe orizontală. Aşezăm primul blat pe un platou (sau îl lăsăm pe fundul detaşabil al inelului pentru tort ). Montam inelul imprejurul lui şi alternăm cremele punând câte două linguri din fiecare (punem două linguri mousse cu afine, deasupra lor două linguri cu mousse de coacăze, apoi iar două linguri mousse cu afine şi tot aşa până terminăm ambele compoziţii, vom obţine un aspect marmorat şi vom intercala aromele) .
Aşezăm al doilea blat şi dăm tortul la rece pentru câteva ore . Eu l-am lăsat peste noapte.
Scoatem , desprindem cu vârful unui cuţit ascuţit marginile de inelul tortului şi scoatem uşor. Ornăm cu frişca rămasă şi fructe, după preferinţe.
Amestecurile cu fructe pot varia, putem face combinaţii după cum dorim, fie banane (nu mai dăm în clocot bananele, că nu e cazul, dar diluăm gelatina pe baie de abur)şi mure, zmeură şi ananas, fie combinăm un mousse de fructe cu unul de ciocolată.

Conde

 

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

38 Comentarii


  1. Delicios sunt sigura, si fresh, mai ales pe caldurile astea!


  2. Ce bine arata,iubesc fructele de padure!Pupici


  3. Ce bun si ce frumos!Bravo!


  4. Delicioasa dulcegaria ta. Pup!


  5. Delicioasa dulcegaria ta. Pup!

  6. Cristina Nechifor says:

    Asta e al meu! Doar al meu! 😀


  7. Un adevarat deliciu !!


  8. Pfuuuiii! Salivez! Pup u!


  9. Mmm, splendid tort!


  10. Gaby, am venit sa-ti admir tortuletul, foarte frumos l-ai decorat!!! Pup


  11. MMM ce bine arata! Un tort racoros, ador fructele de padure! Pup!


  12. Foarte bun! Arata perfect!


  13. O bunatate de tort ai facut aici


  14. Arata superb tortul si sunt mai mult decat sigura ca este si super delicios! Pupici 🙂


  15. Superb arata!! Sa mori de pofta langa monitor, nu alta! 🙂
    Pupici


  16. mmmm,ce frumos arata,ce aromat si racoritor este;nu mai vorbesc cat de delicios este!!
    pup si o zi minunata!!


  17. Tortul asta e o minunatie. Felicitari si weekend placut.


  18. Ce bunatate de tort!!!!!!


  19. Imi era dor de-un tort de la tine. :))


  20. ma scuzati ca ma bag si eu aici – arata fantastic sunt de acord, dar a mai incercat cineva reteta?…


    • Narci, neatza!
      Ce nelamuriri ai? Sunt aici 🙂
      Am testat-o io, logic, si-am scris exact cum am facut-o.
      Daca ai ceva neclartati, scrie-mi si-ti raspund cand am timp :).
      Heave a nice day!


  21. Splendid tort! Hai c-o sa-l incerc si eu si va spun cum a fost 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chec la tava

Chec la tava

Pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel. Hai, mai ziceti voi 😉 Mod de preparare chec la tava Separa albusurile de galbenusuri Mixeaza spuma […]

Prajitura cu lapte condensat

Prajitura cu lapte condensat

Daca nici cu prajitura asta nu va conving sa v-apucati de pregatit dulciuri, atunci n-am facut nicio treaba …:( :)) Glumesc, dar sincer, merita! E drept, intai trebuie sa faceti o vizita la delatte.ro, sa […]

Cea mai buna prajitura fara coacere

Cea mai buna prajitura fara coacere

Stii probabil momentul ala in care ai manca un desert bun, bun, dar nu ai niciunul in casa si nici chef de copturi. Pentru asta s-a inventat desertul fara coacere 😀 Iar asta, cu atat […]

Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]