Tort cu caramel si ciocolata

Tort cu caramel si ciocolata

 

C-o fi de Valentin, c-o fi de Dragobete, c-o fi doar provocarea Mihaelei la joaca cu ciocolata….nu stiu..important e ca am ceva bun :))).Aseara am vrut sa mai pap prajitura cu menta era tava goala :(((

Blat
3 oua
un pahar de zahar
un pahar faina
putina sare
3 linguri cacao
3 inguri ulei

Crema
doua oua
200 ml frisca lichida
200 ml smantana+3 linguri zahar pudra
putina zeama de lamaie
10 linguri zahar pt. caramelizat
doua linguri zahar pudra
200 ml lapte
2 linguri amidon

Sirop
200 ml apa
2 linguri cafea
o lingura zahar

Glazura
200 gr ciocolata menaj
100 gr unt
2 linguri ulei
2 linguri apa
o lingura zahar pudra

Blat
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile, adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare pana obtinem o compozitie „tepoasa” :)))
Adaugam galbenusurile usor batute, faina, sarea si cacaua. Ultimul il incorporam uleiul.
Turnam in tava tapetata cu ulei si presarata pe fund cu faina.
Eu am pus intr-o tava inimioara, cantitatea asta ajunge doar pt un blat cu diametrul 22-24.

Coacem la foc mic, 25 min.(probam cu scobitoarea)

Crema.
Mixam frisca impreuna cu zaharul pudra,smantana  si zeama de lamaie, timp de 5 min, la viteza maxima.(trebuie sa fie tare)
Dam la frigider.

Caramelizam cele 10 linguri de zahar (nu exagerat de tare, sa nu facem o crema amara.
Stingem cu laptele fierbinte (luati de pe foc ca eu nu am luat si a facut reactii chimice:))) si s-a inmultit:))) )
Amestecam mereu si adaugam galbenusurile amestecate cu amidonul, diluate cu putin lapte rece.
Amestecam mereu pana se ingroasa bine si dam apoi la racit.
Albusurile le mixam spuma cu doua linguri zahar pudra.
Intr-un castron mare, amestecam cu un tel para , crema caramel, frisca si albusurile.
Usor..usor…
ps. am vazut aceasta varianta de crema si cu gelatina.Gelatina era pusa in crema caramel caldutza, eu ocolesc pt o vreme gelatina ca am gustat-o odata si..brrrrrr:)))
dar ..imi va trece:))
Voi faceti cum vreti.

Sirop: faceti o cafea din apa, cafea si zahar .PS. N-o beti :)))

Asamblare:
Taiem blatul in trei.
Asezam prima foaie, insiropam cu jumatate din sirop, punem o treime din crema, a doua foaie, sirop, alta treime crema si ultima foaie.

Topim ingredientele pentru glazura la foc mic si calduta o turnam peste ultimul blat.
Decoram cu restul de crema si dam la frigider (peste ultimul pas…eu am trecut:))).

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

26 Comentarii


  1. Baiii…ieri parca erai rosie. :)))

    Fain tort, frumoase poze. 😉


  2. Super tortul! Am venit si aici pentru ca azi ai fost darnica :))
    Ai un premiu la mine pe blog. Pup!


  3. wow…che torta fantastica!!!!
    davvero splendida e sicuramente squisita, brava brava!!!!
    a presto,
    ciaooooooooooooo


  4. Arată delicios. Felicitări!


  5. Arata extraordinar si cred ca merita incercat tortul tau. Felictari!


  6. Sgt.pepper, grazie!
    Miha,Anca,pupici si multumesc.
    Nana,multumesc mult.
    Oana, ne-a placut foarte mult. Pup.


  7. Arată super bine! Vreau şi eu măcar o feliuţă.


  8. Si eu tot o feliuta vreau.


  9. superb tort,superbe poze:)


  10. Craita, multumesc tare mult.pup.


  11. Spunemi te rog, ce smantana trebuie, de aceea pentru frisca sau smantana obisnuita?


  12. Mai am o intrebare, cate galbenusuri pun la crema ca nu vad sa scrie niciunde. Ms.


  13. Buna, Cristina.
    Multumesc mult pentru atentionare.
    Am scris acum de galbenusuri.
    Frisca, daca tie-ti place cea vegetala, poti pune direct 400 ml, sau daca gasesti frisca lichida buna pe care-o mixezi si iese bine.
    Eu pun jumatate de aia lichida si jumatate smantana de care pui la ciorbe, tocanite, etc..care , mixate impreuna ies perfect, pentru ca
    eu nu gasesc aici decat Hulala lichida, a carei gust nu-l mai suport:(, dar tu..poate gasesti ceva bun sa nu mai fie necesar sa amesteci.
    Astept impresiile. Pupici.


  14. uh, scz de greseala de exprimare, nu mai sterg mesajul cu totul, sper ca ai inteles. pupici.


  15. Tare apetisant mai arata!!!


  16. Multumesc, Daniela!


  17. This dessert looks extremely delicious. Thank you so much for sharing!!


  18. MINUNAT!!FELICITARI!!O SA INCERC SI EU SA-L FAC,CACI PANA ACUM,RETETELE PE CARE LE-AM LUAT DE AICI ,MI-AU IESIT PERFECTE TOATE…VEDEM…


  19. pai, din pacate nu e complete reteta, am facut azi tortul, dar lipseste smantana


    • Buna, Ali.
      Am completat acum, smantana se mixeaza la inceputul prepararii cremei, cu frisca si zaharul
      Te rog cand mai vrei sa prepari ceva de la mine atentioneaza-ma inainte daca omit ceva. Multumesc.
      Si pana la urma cum ai facut?


  20. buna, as dori sa incerc si eu reteta pt Paste dar nu o prea inteleg. La blat ati spus 3 oua dar ati folosit doar albusurile, iat la crema ati scris 2 galbenusuri si folositi si albusuri. Sper ca am citit bine. Multumesc


  21. Multumesc

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu morcov

Tort cu morcov

De mult imi doream sa-ncerc un tort cu morcovi si nu-mi pare rau c-am simtit placerea de-a savura si alt desert, cu mult diferit de preferatele mele, amandinele. Ce m-a facut s-aleg varianta de fata, […]

Print Friendly, PDF & Email