zurli

tort-de-ciocolata3

tort-de-ciocolata3

Tort cu ciocolata

La multi ani mie! 😛 Am implinit 35 ani. Frumosi si buni!

Ei hai, am mai avut io si suparari, dar nu necazuri grave, poate chiar lucrusoare facute cu mana mea :D, dar fiecare a contribuit la ceea ce sunt azi.

Un om intre oameni, cu bune si rele.

Hai ca nu-s inspirata in introducerea asta, asa ca mai bine va servesc cu-n tort cu ciocolata 🙂

tort-cu-ciocolata

tort-cu-ciocolata

Ingrediente

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • un vf. cutit sare

Crema cu ciocolata cu lapte

  • 200 gr ciocolata cu lapte (Primola, am folosit eu)
  • 200 ml frisca lichida

Crema cu ciocolata alba

  • 200 gr ciocolata alba
  • 160 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • un plic intaritor pentru frisca

Decor

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr unt (de calitate!)
  • o lingura cacao
  • o lingura zahar pudra
  • esenta de rom
  • trufe tocate grosier
  • nuca prajita, tocata
  • bomboane Toffifee

Sirop

  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa lamaie
  • esenta de vanilie
  • 100 ml cafea preparata

 

Mod de preparare tort cu ciocolata.

Blat.

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul, mixand pana la diluarea completa. Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul.

Preincalzeste cuptorul.

Adauga-le peste albusuri, apoi pune si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza amestecand cu o lingura, de jos in sus.

Tapeteaza o forma de tort (cu diametrul de 20 cm) cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si coace blatul la foc mic pentru 30-35 minute. Fa testul cu scobitoarea sa fii sigur ca blatul este copt.

Scoate-l pe un gratar si lasa-l la racit.

Crema cu ciocolata cu lapte.

Pune intr-o craticioara frisca lichida si incalzeste-o pana la punctul de fierbere. N-o lasa sa dea in clocot. Adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca pana ce se omogenizeaza. Lasa amestecul la racit apoi baga-l la frigider pentru cateva ore sau si mai bine peste noapte.

Crema cu ciocolata alba.

Se procedeaza ca si la crema precedenta; intaritorul de frisca se adauga la mixare.

 

tort-de-ciocolata2

tort-de-ciocolata2

Decor.

Pune intr-o craticioara frisca lichida si incalzeste-o pana la punctul de fierbere. N-o lasa sa dea in clocot. Adauga ciocolata rupta bucatele, cacaua cernuta, zaharul pudra, si amesteca pana ce se omogenizeaza apoi adauga untul si amesteca in continuare. Da la rece peste noapte.

A doua zi mixeaza, pe rand, fiecare dintre cele 3 creme pana capata consistenta ferma. In cea cu ciocolata alba adauga intaritorul de frisca si putina esenta si mixeaza pana obtii consistenta dorita.

In crema pentru decor adauga putina esenta de rom. Lasa cremele deoparte si prepara siropul.

Caramelizeaza zaharul si stinge-l cu 100 ml apa. Pune la foc mic, adauga coaja de lamaie si lasa sa dea un clocot. Opreste focul, adauga esenta de rom, cafeaua gata preparata si raceste bine siropul.

Asamblare.

Taie blatul in trei parti egale.

Insiropeaza primul blat, intinde crema de ciocolata cu lapte, aseaza al doilea blat, insiropeaza, intinde crema alba, apoi aseaza si ultmul blat si insiropeaza-l. Imbraca tortul intr-un strat subtire de crema, tapeteaza dupa imaginatie peretii tortului cu nuca si trufe iar cu restul de crema, bucati de nuca si bomboane Toffifee orneaza partea superioara.

tort-de-ciocolata3

tort-de-ciocolata3

Nota.

Frisca lichida folosita de mine era indulcita. Daca folositi neindulcita adaugati zahar pudra dupa gust

Folositi ciocolata de calitate, nu vrac.

Crema cu unt, in caz ca vi se taie, o reparati rapid punand vasul cu crema deasupra unui alt vas in care fierbe apa si mixati in continuare. Se repara imediat; apoi o dati la rece doar putin, cat sa capete consistenta dorita; nu o lasati sa se intareasca.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

32 Comentarii


  1. La multi ani Gabytza inca o data! Ce ciocolatoooooooooossss mare ai facut!:x:x:x


  2. La multi ani cu tot ce iti doresti!
    Un tort de nota maxima!


  3. Foarte frumos tortul! La multi ani si tot binele din lume! >:d<


  4. E superb tortul tau asa ca tine! La multi ani inca o data si sa ne traiesti ani indelungati sa ne bucuri cu cat mai multe bunatati. Te pup

  5. Bucate-apetisante says:

    Desi a fost ieri, nici azi nu-i tarziu sa-ti urez un sincer la multi ani ,cu sanatate si bucurii.
    Torturile de ciocolata sunt preferatale mele, e un deliciu!


  6. La Multi Ani din nou Gabitz frumos si dulce! Acu` esti si mai dulce, cred ca de la tort :))
    Tortul arata bestial!!! Deci, vreau o portie, da?!
    Pup


  7. La multi ani si lasa in spate supararile! Esti o dulce cu doi copii minunati si asta e totul! Pup!


    • Multumesc frumos! Eh, daca nu am fi cu bune si rele si-am judeca mereu rational privind doar spre ce avem…am fi prea perfecti :))).Sarumana!


  8. La multi ani tie ! :)) Frumos tort, presupun ca a disparut instantaneu, fara sa-i poti face o poza cu sectiunea :))


  9. La multi inca o data!!! Tortul cred ca a fost delicios


  10. Vai de mine,mor aici langa frumusetea asta de tort!!
    Hai sa-ti spun si aici LA MULTI ANI,sa fii fericita!!


  11. La multi ani Gaby! Ai facut un tort minunat!


  12. La multi ani, frumosi, fericiti si dulci ca tortul tau! Ma topesc uitandu-ma la el…


  13. pfiuuu arata formidabil, un adevarat deliciu………felicitari!!!!


  14. Draga Gaby, tortul e fennomenal si blatul l-am folosit deja de 2x la doua torturi . O bucurie, blogul tau!


  15. Sa fii fericita si iubita!! <3 O minune de tort, exact pe gustul meu de ciocoholica!! Imi plac enorm benzile de crema striate de deasupra…mie nu-mi ies asa…felicitari!

  16. Pingback: Tort cu ciocolata | Animeagain.com

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email