tort-cu-frisca-2

tort-cu-frisca-2

Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate

tort-cu-frisca

tort-cu-frisca

Blat
6 oua
un pahar zahar
un pahar  si 1/3 faina
6 linguri ulei
3 linguri cafea
un vf. cutit sare

Crema 1
300 gr ciocolata amaruie
2 linguri zahar pudra
300 ml frisca lichida

Crema 2
300 ml frisca
3-4 linguri zahar
60 gr alune (nuci)

Sirop
3 linguri zahar
150 ml apa

aprox 300 ml frisca pentru ornat

Blat
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam bine bine albusurile adaugand treptat zaharul.
Mixam pana se topeste si obtinem o spuma pufoasa si lucioasa.

Adaugam galbenusurile, faina cernuta, pe rand , in doua etape , apoi incorporam usor cafeaua si uleiul.

Turnam totul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie pentru copt , nivelam si coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 35-40 min.

Crema 1.
Punem intr-o cratita frisca la foc mic si lasam pana ajunge la punctul de fierbere (nu clocotim!).
Adaugam ciocolata tocata grosier si zaharul pudra si amestecam bine pana la topire/omogenizare.
Dam la rece peste noapte (sau..cateva ore).
Scoatem vasul de la rece si mixam continutul pana obtinem o crema pufoasa , bine legata.

Crema 2.
Topim intr-o craticioara zaharul pana devine culoarea chihlimbarului. Dam deoparte si adaugam alunele(sau nuci).
Pe o hartie pentru copt intindem uniform amestecul.Lasam sa se raceasca bine apoi il tocam grosier, fie lovindu-l cu un obiect tare fie printr-o masina de rasnit.
Mixam bine frisca apoi incorporam alunele.

Sirop.
Caramelizam zaharul.
Adaugam apa peste caramelul fierbite si mai lasam pana la punctul de fierbere. Racim.

Asamblare
Taiem blatul pe orizontala in 3.
Insiropam usor primul blat, intindem jumatate din crema ganache , jumatate din frisca cu alune, asezam al doilea blat, insiropam, intindem uniform restul de crema apoi restul de frisca so asezam ultimul blat.
Il insiropam usor.

Ornam cu frisca.

tort-cu-frisca-1

tort-cu-frisca-1

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

20 Comentarii


  1. oau ce pofta mi-ai facut, arata extraordinar!felicitari


  2. Pai si asta tot cu motz?Probabil si mai si ca are cafea in blat si imi place chestia asta de nu se poate!


  3. M-ai innebunit cu torturile tale!! minunata arata Gabyta!! pupici


  4. Ce bunatate ai tu aici…


  5. Cu blat de cafea si doua feluri de crema trebuie sa fi fost un deliciu! Pupici Gabytzu!


  6. Foarte bine arata! Ptr blat, cafeau este facuta, nu?! Pupici


  7. Imi place tare mult frisca si ciocolata,asa ca este pe placul meu.te pup!


  8. super…vad ca s-a deschis sezonul torturilor:)
    pup si eu


  9. Fata, ma omori! Potoleste-te!


  10. cred ca cineva sarbatoreste tare mult , numa dulcegarii care mai de care mai aratoase 😉 … bravoo!!!


  11. Arata superb!!!zici ca este din fulgi de nea alba si pufoasa,pupicei!!


  12. mmmmmmmmmm…..deja simt toate aromele….ce combinatie….!!!!!!!!!mai ai o portie si pentru mine?


  13. Numa bun pt gustul meu!!!!!!!!!


  14. Si cu ciocolata, si cu cafea, si cu alune caramelizate?? Asa cevaaaa….toate-s moartea mea! pup


  15. Un tort elegant si foarte gustos dupa ce au pus in el. O duminica frumoasa!


  16. Un tort elegant si foarte gustos dupa ce au pus in el. O duminica frumoasa!


  17. o sa avem nevoie de terapie dupa ce vedem atat de multe bunatati pe care nu le putem gusta.pupici


  18. Va pup pe toti si va multumesc.
    ps. nu dati tare ca raspund asa greu :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]