zurli

tort-cu-frisca-2

tort-cu-frisca-2

Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate

tort-cu-frisca

tort-cu-frisca

Blat
6 oua
un pahar zahar
un pahar  si 1/3 faina
6 linguri ulei
3 linguri cafea
un vf. cutit sare

Crema 1
300 gr ciocolata amaruie
2 linguri zahar pudra
300 ml frisca lichida

Crema 2
300 ml frisca
3-4 linguri zahar
60 gr alune (nuci)

Sirop
3 linguri zahar
150 ml apa

aprox 300 ml frisca pentru ornat

Blat
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam bine bine albusurile adaugand treptat zaharul.
Mixam pana se topeste si obtinem o spuma pufoasa si lucioasa.

Adaugam galbenusurile, faina cernuta, pe rand , in doua etape , apoi incorporam usor cafeaua si uleiul.

Turnam totul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie pentru copt , nivelam si coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 35-40 min.

Crema 1.
Punem intr-o cratita frisca la foc mic si lasam pana ajunge la punctul de fierbere (nu clocotim!).
Adaugam ciocolata tocata grosier si zaharul pudra si amestecam bine pana la topire/omogenizare.
Dam la rece peste noapte (sau..cateva ore).
Scoatem vasul de la rece si mixam continutul pana obtinem o crema pufoasa , bine legata.

Crema 2.
Topim intr-o craticioara zaharul pana devine culoarea chihlimbarului. Dam deoparte si adaugam alunele(sau nuci).
Pe o hartie pentru copt intindem uniform amestecul.Lasam sa se raceasca bine apoi il tocam grosier, fie lovindu-l cu un obiect tare fie printr-o masina de rasnit.
Mixam bine frisca apoi incorporam alunele.

Sirop.
Caramelizam zaharul.
Adaugam apa peste caramelul fierbite si mai lasam pana la punctul de fierbere. Racim.

Asamblare
Taiem blatul pe orizontala in 3.
Insiropam usor primul blat, intindem jumatate din crema ganache , jumatate din frisca cu alune, asezam al doilea blat, insiropam, intindem uniform restul de crema apoi restul de frisca so asezam ultimul blat.
Il insiropam usor.

Ornam cu frisca.

tort-cu-frisca-1

tort-cu-frisca-1

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

20 Comentarii


  1. oau ce pofta mi-ai facut, arata extraordinar!felicitari


  2. Pai si asta tot cu motz?Probabil si mai si ca are cafea in blat si imi place chestia asta de nu se poate!


  3. M-ai innebunit cu torturile tale!! minunata arata Gabyta!! pupici


  4. Ce bunatate ai tu aici…


  5. Cu blat de cafea si doua feluri de crema trebuie sa fi fost un deliciu! Pupici Gabytzu!


  6. Foarte bine arata! Ptr blat, cafeau este facuta, nu?! Pupici


  7. Imi place tare mult frisca si ciocolata,asa ca este pe placul meu.te pup!


  8. super…vad ca s-a deschis sezonul torturilor:)
    pup si eu


  9. Fata, ma omori! Potoleste-te!


  10. cred ca cineva sarbatoreste tare mult , numa dulcegarii care mai de care mai aratoase 😉 … bravoo!!!


  11. Arata superb!!!zici ca este din fulgi de nea alba si pufoasa,pupicei!!


  12. mmmmmmmmmm…..deja simt toate aromele….ce combinatie….!!!!!!!!!mai ai o portie si pentru mine?


  13. Numa bun pt gustul meu!!!!!!!!!


  14. Si cu ciocolata, si cu cafea, si cu alune caramelizate?? Asa cevaaaa….toate-s moartea mea! pup


  15. Un tort elegant si foarte gustos dupa ce au pus in el. O duminica frumoasa!


  16. Un tort elegant si foarte gustos dupa ce au pus in el. O duminica frumoasa!


  17. o sa avem nevoie de terapie dupa ce vedem atat de multe bunatati pe care nu le putem gusta.pupici


  18. Va pup pe toti si va multumesc.
    ps. nu dati tare ca raspund asa greu :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email