Tort cu crema de lamaie

Tort cu crema de lamaie

O crema minunata de lamaie, un tort usor si bun , exact cum imi place mie :))

tort lamaie 2

Ingrediente tort cu crema de lamaie

Blat (cu diamentrul de 20 cm)

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • o lingura cacao
  • 4 linguri apa
  • putina sare

Crema

  • 4 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • un plic zahar vanilat

Sirop

  • 150 ml apa
  • coaja rasa de lamaie – o lingurita
  • 2 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie

200 ml frisca linchida + 2 linguri zahar – pentru ornat

Mod de preparare

Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Adauga treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa rece. Mixeaza pana la diluarea completa.
Preincalzeste cuptorul.
Cerne faina impreuna cu cacaua si adauga-le peste albusuri. Bate usor galbenusurile si adauga-le peste faina apoi omogenizeaza totul amestecand cu o lingura de jos in sus.
Toarna amestecul intr-un vas tapetat cu hartie de copt, niveleaza  si introdu vasul in cuptorul preincalzit.
Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Sursa inspiratie blat.
Crema.
Pune intr-un bol galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar si zeama de lamaie. Mixeaza-le 4 minute pe baie de abur.
Raceste, adauga mascapone si mixeaza inca 1 minut pana la omogenizare.
Mixeaza frisca cu lingura de zahar ramasa (daca e frisca dulce renunta la adaosul de zahar), pana ajungi la consistenta dorita. Adauga amestecul de mascarpone si omogenizeaza usor.
Pentru sirop fierbe ingredientele 2 minute. Raceste.
Blatul rece taie-l in trei pe orizontala.
Aseaza o felie de blat, insiropeaza si intinde 1/3 din crema. Aseaza urmatorul blat si procedeaza la fel.
Aseaza al treilea blat, insiropeaza , apoi imbraca tortul in cele 200 ml frisca ramase, mixate bine. Orneaza cu crema ramasa.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

18 Comentarii


  1. La multi ani Gabytzo!!!! Superb tortul!!! te pup :*


  2. Woooooooooooooooooooooooooow , e misto raaaaaau ::)
    La multi ani , harnicuto !


  3. Delicios si pe placul meu. La multi ani si un An Nou cu tot ce e mai bun!


  4. La multi ani 2014! Iti doresc un an nou plin cu bucurii, sanatate si impliniri pe toate planurile!


  5. La fel de bun ca si prajitura ! 🙂


  6. Off… cum arata.. Sa mori de pofta nu alta!!!
    Pup fata draga!


  7. De revista este!!!…si dupa ingrediente delicios!!

    Un an 2014 fericit!!


  8. La multi ani!
    Tortul e pur si simplu perfect! Il ador! :X


  9. Mmmm,ce frumos si ce bun!!!
    Pup Gabitza si LA MULTi ani!


  10. La crema ati folosit gelatina?Sau nu este nevoie?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email