Tort cu crema de lamaie

Tort cu crema de lamaie

O crema minunata de lamaie, un tort usor si bun , exact cum imi place mie :))

tort lamaie 2

Ingrediente tort cu crema de lamaie

Blat (cu diamentrul de 20 cm)

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • o lingura cacao
  • 4 linguri apa
  • putina sare

Crema

  • 4 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • un plic zahar vanilat

Sirop

  • 150 ml apa
  • coaja rasa de lamaie – o lingurita
  • 2 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie

200 ml frisca linchida + 2 linguri zahar – pentru ornat

Conde

Mod de preparare

Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Adauga treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa rece. Mixeaza pana la diluarea completa.
Preincalzeste cuptorul.
Cerne faina impreuna cu cacaua si adauga-le peste albusuri. Bate usor galbenusurile si adauga-le peste faina apoi omogenizeaza totul amestecand cu o lingura de jos in sus.
Toarna amestecul intr-un vas tapetat cu hartie de copt, niveleaza  si introdu vasul in cuptorul preincalzit.
Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Sursa inspiratie blat.
Crema.
Pune intr-un bol galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar si zeama de lamaie. Mixeaza-le 4 minute pe baie de abur.
Raceste, adauga mascapone si mixeaza inca 1 minut pana la omogenizare.
Mixeaza frisca cu lingura de zahar ramasa (daca e frisca dulce renunta la adaosul de zahar), pana ajungi la consistenta dorita. Adauga amestecul de mascarpone si omogenizeaza usor.
Pentru sirop fierbe ingredientele 2 minute. Raceste.
Blatul rece taie-l in trei pe orizontala.
Aseaza o felie de blat, insiropeaza si intinde 1/3 din crema. Aseaza urmatorul blat si procedeaza la fel.
Aseaza al treilea blat, insiropeaza , apoi imbraca tortul in cele 200 ml frisca ramase, mixate bine. Orneaza cu crema ramasa.

 

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

18 Comentarii


  1. La multi ani Gabytzo!!!! Superb tortul!!! te pup :*


  2. Woooooooooooooooooooooooooow , e misto raaaaaau ::)
    La multi ani , harnicuto !


  3. Delicios si pe placul meu. La multi ani si un An Nou cu tot ce e mai bun!


  4. La multi ani 2014! Iti doresc un an nou plin cu bucurii, sanatate si impliniri pe toate planurile!


  5. La fel de bun ca si prajitura ! 🙂


  6. Off… cum arata.. Sa mori de pofta nu alta!!!
    Pup fata draga!


  7. De revista este!!!…si dupa ingrediente delicios!!

    Un an 2014 fericit!!


  8. La multi ani!
    Tortul e pur si simplu perfect! Il ador! :X


  9. Mmmm,ce frumos si ce bun!!!
    Pup Gabitza si LA MULTi ani!


  10. La crema ati folosit gelatina?Sau nu este nevoie?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]