O crema minunata de lamaie, un tort usor si bun , exact cum imi place mie :))
[ingredients title=”Ingrediente tort cu crema de lamaie”]
Blat (cu diamentrul de 20 cm)
- 5 oua
- 10 linguri zahar
- 9 linguri faina
- o lingura cacao
- 4 linguri apa
- putina sare
Crema
- 4 galbenusuri
- zeama de la o lamaie
- 5 linguri zahar
- 200 ml frisca lichida
- 250 gr mascarpone
- un plic zahar vanilat
Sirop
- 150 ml apa
- coaja rasa de lamaie – o lingurita
- 2 linguri zahar
- zeama de la o lamaie
200 ml frisca linchida + 2 linguri zahar – pentru ornat
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Adauga treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa rece. Mixeaza pana la diluarea completa.
Preincalzeste cuptorul.
Cerne faina impreuna cu cacaua si adauga-le peste albusuri. Bate usor galbenusurile si adauga-le peste faina apoi omogenizeaza totul amestecand cu o lingura de jos in sus.
Toarna amestecul intr-un vas tapetat cu hartie de copt, niveleaza si introdu vasul in cuptorul preincalzit.
Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Sursa inspiratie blat.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Adauga treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa rece. Mixeaza pana la diluarea completa.
Preincalzeste cuptorul.
Cerne faina impreuna cu cacaua si adauga-le peste albusuri. Bate usor galbenusurile si adauga-le peste faina apoi omogenizeaza totul amestecand cu o lingura de jos in sus.
Toarna amestecul intr-un vas tapetat cu hartie de copt, niveleaza si introdu vasul in cuptorul preincalzit.
Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Sursa inspiratie blat.
Crema.
Pune intr-un bol galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar si zeama de lamaie. Mixeaza-le 4 minute pe baie de abur.
Raceste, adauga mascapone si mixeaza inca 1 minut pana la omogenizare.
Mixeaza frisca cu lingura de zahar ramasa (daca e frisca dulce renunta la adaosul de zahar), pana ajungi la consistenta dorita. Adauga amestecul de mascarpone si omogenizeaza usor.
Pune intr-un bol galbenusurile impreuna cu 4 linguri de zahar si zeama de lamaie. Mixeaza-le 4 minute pe baie de abur.
Raceste, adauga mascapone si mixeaza inca 1 minut pana la omogenizare.
Mixeaza frisca cu lingura de zahar ramasa (daca e frisca dulce renunta la adaosul de zahar), pana ajungi la consistenta dorita. Adauga amestecul de mascarpone si omogenizeaza usor.
Pentru sirop fierbe ingredientele 2 minute. Raceste.
Blatul rece taie-l in trei pe orizontala.
Aseaza o felie de blat, insiropeaza si intinde 1/3 din crema. Aseaza urmatorul blat si procedeaza la fel.
Aseaza al treilea blat, insiropeaza , apoi imbraca tortul in cele 200 ml frisca ramase, mixate bine. Orneaza cu crema ramasa.[/directions]
Blatul rece taie-l in trei pe orizontala.
Aseaza o felie de blat, insiropeaza si intinde 1/3 din crema. Aseaza urmatorul blat si procedeaza la fel.
Aseaza al treilea blat, insiropeaza , apoi imbraca tortul in cele 200 ml frisca ramase, mixate bine. Orneaza cu crema ramasa.[/directions]
La multi ani Gabytzo!!!! Superb tortul!!! te pup :*
La multi ani, Dana!
Multumesc!
Woooooooooooooooooooooooooow , e misto raaaaaau ::)
La multi ani , harnicuto !
La multi ani, Diana!
Delicios si pe placul meu. La multi ani si un An Nou cu tot ce e mai bun!
La multi ani, Rocsi!
Multumesc! >:d<
La multi ani 2014! Iti doresc un an nou plin cu bucurii, sanatate si impliniri pe toate planurile!
La multi ani! si voua <3
La fel de bun ca si prajitura ! 🙂
Corect! :)))
>:d<
Off… cum arata.. Sa mori de pofta nu alta!!!
Pup fata draga!
Si eu, Simo.
La multi ani!
De revista este!!!…si dupa ingrediente delicios!!
Un an 2014 fericit!!
La multi ani! si Multumesc!
La multi ani!
Tortul e pur si simplu perfect! Il ador! :X
Mmmm,ce frumos si ce bun!!!
Pup Gabitza si LA MULTi ani!
La crema ati folosit gelatina?Sau nu este nevoie?
Nu. Nu este nevoie.