zurli

Tort cu dragoste

Tort cu dragoste

Un tort facut cu ocazia implinirii a 7ani de la casatorie.

Ii multumesc lui Dumnezeu pentru omul pe care mi l-a sortit sa-mi fie alaturi si sper sa fim sanatosi si fericiti si in anii ce vor veni.
La decorul tortului,m-am inspirat de la unul din torturile lui JACOB.
doar ca eu am umplut numai o parte a capacului.

Multumesc Jacob!N-am eu maiestria ta dar mi-am dat silinta.
Ma fac eu mare! :)))

Tortul este umplut cu crema ganache cu  ciocolata cu lapte si crema ganache cu ciocolata alba si zmeura,iar sub”capacul cosului” :)))) troneaza boabe de strugur negru.

Ingrediente

  • 8oua
  • 8linguri de zahar
  • 3linguri cacao
  • 6linguri nuca macinata
  • 6-7linguri faina
  • putina sare
  • praf de copt
  • 700ml frisca vegetala
  • 300gr zmeura cogelata
  • 200gr ciocolata alba
  • 200gr ciocolata cu lapte
  • boabe de strugur
  • 3 linguri apa calduta

Mod de preparare

Blaturile:
Doua au fost facute din 3 oua si unul din doua(cel de deasupra
-Un blat:
Se bat albusurile spuma(3)
Se adauga galbenusurile frecate cu 3linguri de zahar, 3linguri faina amestecate cu jumatate lingurita praf de copt, o lingura cacao, 2 linguri nuca macinata, o lingura apa, un varf cutit sare.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace aprox 20 minute la foc mediu.

Crema 1.ganache cu ciocolata alba:
Intr-un bol se rupe in bucati mici ciocolata.
Se toarna peste ea 200 ml frisca vegetala fierbinte.
Se amesteca energic pana la omogenizare.
Se baga la frigider.
Se scoate peste cel putin 3-4 ore si se mixeaza bine,bine, pana capata consistenta dorita (eu am adaugat in ea 300 gr mure).
Crema2.ganache cu ciocolata cu lapte
Se procedeaza la fel ca la crema1.
Restul de frisca-mixam pt ornat
ASAMBLAREA,-A SE VEDEA IN FOTO;)
Primele doua blaturi le-am insiropat usor cu sirop de zahar ars.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

18 Comentarii


  1. superb tortul
    multi ani fericiti impreuna!


  2. La multi ani si multa, multa sanatate va doresc sa fiti fericiti si sa va iubiti mereu ca-n prima zi! Un tort tare apetisant! Petrecere frumoasa!


  3. Happy Anniversary si multi ani fericiti mai departe! Tortul este SUPER! Felicitari! XO 🙂


  4. Hi Gaby,

    si de la mine ” La multi Ani si multä bcurie si Armonie”
    Sänätosi sä fiti si sä vä bucurati de Copii vostrii minunati. Numai Bine.

    Torta a iesit superbä !!!
    Nu te face prea micä cä ai minä tare de Meseriasä. Clar cä mä bucur dacä te-am putut inspira, da cum esti Tu ai fäcut din Idee ceva complet nou. Respect !!

    Cu drag Jacob


  5. MICHELE-multumesc frumos si de apreciere si de urare.
    Fie sa ne fie tuturor bine s-avem liniste si bucurii.


  6. Livia-multumesc din inima.
    La fel si tie.>:d<


  7. NINA-aprecierea ta ma flateaza.
    tu faci arta in bucatarie!!!
    multumesc mult de tot!


  8. Jacob-my muse-:))))))
    multumesc frumos pentru tot.
    mi-a placut ce a iesit.
    da,nu seamana intre ele torturile,dar ideea de la tine am luat-o.
    multumesc inca odata.
    aceleasi urari de bine si pentru tine si cei dragi inimii tale!


  9. LA MULTI ANI!!!sanatosi si fericiti sa va dea bunul DZEU!!!E superba fotografia cu tortul!insa,avand ocazia sa gust si eu din minunatia asta…pot spune ca m-a dat pe spate(multa frisca-preferata mea!- si fructele…?)FELICITARI Gabi si…tot inainte-atat in casnicie cat si la bucatarie-!inca odata:LA MULTI ANI!!!


  10. Amy-multumiri,multumiri!
    Hai ca prea m-ai ridicat:))))
    Multumesc inca odata.La fel si voua!


  11. La multi ani, sa fiti sanatosi si la cat mai multi ani impreuna si plini de iubire si armonie, te astept cu un premiu pe blogul meu.


  12. MULTUMESC MULT VICKY SI PT URARI SI PR PREMIU.
    O saptamana frumoasa!


  13. Voi sa fiti feliile (blatul) si Domnul sa fie crema dulce care va tine lipiti unul de altul…ca fara El, nu potate exista nimic bun…iat cu El, toate lucrurile devin posibile. Intr-o zi…dincol’ de zare…o sa ne intilnim si o sa va cunosc. Pina atunci va doresc ca prezenta Lui sa nu va paraseasca niciodata casa voastra.


  14. CUVINTELE PE CARE MI LE-AI SCRIS,SUNT EXACT CELE DE CARE AM NEVOIE ACUM,SA URMEZ CALEA CORECTA.ITI MULTUMESC.O ZI MINUNATA!


  15. Draga mea …va doresc multi ,multi ani impreuna si fericiti si plini numai de bucurii si sa ajungeti 100 de ani impreuna 😀 si despre tort…nu am cuvinte ….eu nu-s o bucatareasa desavarsita ca tine dar sunt sigura k a fost nu doar sperb si super delicios!
    Sa va dea Domnul multa sanatate si fericire !!!!! :-*


  16. multumesc prietena mea draga!
    atenta ca intotdeauna.
    nu ma lauda fata draga,gatesc si eu strictul necesar….
    faci si tu destule,nu-i putin sa-ti hranesti familia;)
    aceleasi urari de bine!


  17. gabitzo, da ca ai muncit la tortul asta…

    va doresc multi ani fericiti si de aici incolo, prosperitate si intelegere.

    PS: eu am implinit mai multisori pe… 14 (de Sf.Parascheva). ce coincidente!


  18. sa dea Dumnezeu tuturor,draga mea!
    da,coincidente frumoase!
    incepand de la CEZARI:))))si pana aici!
    la cat mai multe si mai bune!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu morcov

Tort cu morcov

De mult imi doream sa-ncerc un tort cu morcovi si nu-mi pare rau c-am simtit placerea de-a savura si alt desert, cu mult diferit de preferatele mele, amandinele. Ce m-a facut s-aleg varianta de fata, […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu ciocolata Nestle Dessert

Tort cu ciocolata Nestle Dessert

  Mod de preparare Tort cu ciocolata Nestle Dessert Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adauga-le peste albusuri, unde ai pus […]

Print Friendly, PDF & Email