Tort cu frisca, ananas si caramel

De tortul asta cred ca-i mai mult poza decat reteta :))

Departe de a fi un tort sofisticat, acest tort de casa cucereste tocmai prin simplitatea lui, prin combinatia fina de blat insiropat, frisca, caramel si ananas, devenind un tort din care poti manca o felie, inca una si-nca una :))).

In acelasi timp o reteta de tort usor de preparat de oricine 😉

Cred ca mai mult timp mi-a luat ornatul decat intregul tort :)))

tort-cu-frisca-ananas-si-caramel

Ingrediente Tort cu frisca, ananas si caramel

  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 140 g zahar brun
  • 120 g faina
  • o lingurita praf copt
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • un varf cutit sare
  • Caramel
  • gasiti reteta aici >>> http://retetepapabun.ro/cum-se-prepara-caramelul/
  • 800 ml frisca, de care folosesti in mod obisnuit si stii ca se mixeaza bine (daca nu e indulcita o indulciti dupa gust) + o lingurita zeama lamaie
  • un compot ananas bucatele (500 g)

tort-ananas-1

[preparare title=”Mod de preparare Tort cu frisca, ananas si caramel „]

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza albusurile spuma cu sarea. Adauga treptat zaharul brun.
  3. Mixeaza pana obtii o compozitie cu textura ferma iar zaharul e diluat complet.
  4. Adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt si galbenusurile amestecate cu apa si uleiul. Omogenizeaza usor amestecand de jos in sus.
  5. Unge o forma de tort cu diametrul de 18 cm cu ulei si presara faina pe fundul formei.
  6. Toarna compozitia, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, la 165 grade, pana ce blatul trece testul scobitorii.
  7. Lasa la racit cateva ore apoi feliaza blatul in trei.
  8. Mixeaza frisca impreuna cu zeama de lamaie si zahar (daca este cazul) pana ce capata o consistenta ferma.
  9. Aseaza prima felie de blat, insiropeaz-o cu sirop din compot si intinde 200 ml frisca batuta.
  10. Pune bucatele de ananas, caramel si aseaza a doua felie de blat.
  11. Procedeaza la fel si pe a doua felie.
  12. Aseaza ultima felie de blat si imbraca tortul in frisca.
  13. Deasupra aseaza bucatele de ananas.
  14. Lasa tortul la rece pentru cateva ore apoi poti servi 😉

[/preparare]

blat-tort

tort-ananas

tort-frisca

decor-tort

tort-ananas-3

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Foarte frumos! Chiar daca a durat mai mult, rezultatul e pe cinte! 😉


  2. Am gasit tortul pe care doresc sa-l fac de ziua mea!
    Ce poate fi mai gustos decat frisca + ananas + caramel..?!
    Cum ai facut ornamentele din frisca ?
    Multumesc si FELICITARI !


  3. Lasa ca ma complic eu :)))) ca sa fie echilibru.
    Tortul meu a avut trei creme si bordura dantelata de ciocolata.
    Sa fie!!!! :)))))
    Tentant rau tortul asta.
    Cand a zis mama sa fac o prajitura pentru noi,exact la ananas si caramel ma gandeam :)))) pana la urma a fost cu visine.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email