zurli

Tort cu frisca, ananas si caramel

De tortul asta cred ca-i mai mult poza decat reteta :))

Departe de a fi un tort sofisticat, acest tort de casa cucereste tocmai prin simplitatea lui, prin combinatia fina de blat insiropat, frisca, caramel si ananas, devenind un tort din care poti manca o felie, inca una si-nca una :))).

In acelasi timp o reteta de tort usor de preparat de oricine 😉

Cred ca mai mult timp mi-a luat ornatul decat intregul tort :)))

tort-cu-frisca-ananas-si-caramel

Ingrediente Tort cu frisca, ananas si caramel

  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 140 g zahar brun
  • 120 g faina
  • o lingurita praf copt
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • un varf cutit sare
  • Caramel
  • gasiti reteta aici >>> http://retetepapabun.ro/cum-se-prepara-caramelul/
  • 800 ml frisca, de care folosesti in mod obisnuit si stii ca se mixeaza bine (daca nu e indulcita o indulciti dupa gust) + o lingurita zeama lamaie
  • un compot ananas bucatele (500 g)

tort-ananas-1

[preparare title=”Mod de preparare Tort cu frisca, ananas si caramel „]

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza albusurile spuma cu sarea. Adauga treptat zaharul brun.
  3. Mixeaza pana obtii o compozitie cu textura ferma iar zaharul e diluat complet.
  4. Adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt si galbenusurile amestecate cu apa si uleiul. Omogenizeaza usor amestecand de jos in sus.
  5. Unge o forma de tort cu diametrul de 18 cm cu ulei si presara faina pe fundul formei.
  6. Toarna compozitia, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, la 165 grade, pana ce blatul trece testul scobitorii.
  7. Lasa la racit cateva ore apoi feliaza blatul in trei.
  8. Mixeaza frisca impreuna cu zeama de lamaie si zahar (daca este cazul) pana ce capata o consistenta ferma.
  9. Aseaza prima felie de blat, insiropeaz-o cu sirop din compot si intinde 200 ml frisca batuta.
  10. Pune bucatele de ananas, caramel si aseaza a doua felie de blat.
  11. Procedeaza la fel si pe a doua felie.
  12. Aseaza ultima felie de blat si imbraca tortul in frisca.
  13. Deasupra aseaza bucatele de ananas.
  14. Lasa tortul la rece pentru cateva ore apoi poti servi 😉

[/preparare]

blat-tort

tort-ananas

tort-frisca

decor-tort

tort-ananas-3

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Foarte frumos! Chiar daca a durat mai mult, rezultatul e pe cinte! 😉


  2. Am gasit tortul pe care doresc sa-l fac de ziua mea!
    Ce poate fi mai gustos decat frisca + ananas + caramel..?!
    Cum ai facut ornamentele din frisca ?
    Multumesc si FELICITARI !


  3. Lasa ca ma complic eu :)))) ca sa fie echilibru.
    Tortul meu a avut trei creme si bordura dantelata de ciocolata.
    Sa fie!!!! :)))))
    Tentant rau tortul asta.
    Cand a zis mama sa fac o prajitura pentru noi,exact la ananas si caramel ma gandeam :)))) pana la urma a fost cu visine.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email