tort-cu-frisca-si-ciocolata

tort-cu-frisca-si-ciocolata

Tort cu frisca si ciocolata


Acest tort cu frisca si ciocolata l-am facut cu drag pentru o persoana pentru care am tot respectul din lume!

 Tort cu frisca si ciocolata

tort-cu-frisca-si-ciocolata


 

Ingrediente tort cu frisca si ciocolata

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • o lingurita praf de copt
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

Crema de ciocolata

  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte

Sirop de zahar ars

  • 4 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • o lingurita esenta de rom

Frisca

  • 400 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat.

 Tort cu frisca si ciocolata

tort-cu-frisca-si-ciocolata

Incepe prepararea tortului pregatind crema de ciocolata.

Adu frisca lichida la temperatura de fierbere, opreste focul si pune ciocolataa rupta bucati. Amesteca pana se topeste complet. Raceste si da vasul la rece pentru cateva ore. (sau o ora la congelator)

Blat

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul mixand pana la diluare. Adauga faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt, galbenusurile amestecate cu apa si uleiul si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

Toarna compozitia intr-o forma rotunda, cu diametrul de 20 cm, tapetata cu ulei si faina,  , niveleaza si baga vasul in cuptorul preincalzit. Coace la foc mic timp de 35 minute (fa testul cu scobitoarea)

Lasa sa se raceasca bine apoi taie blatul in trei pe orizontala.

Frisca.

Pune toate ingredientele intr-un bol si mixeaza 2 minute la cea mai mica treapta apoi mareste viteza si mixeaza pana obtii consistenta dorita.

Scoate vasul cu crema de ciocolata de la rece si mixeaza amestecul pana abtii o crema fina, legata, consistenta.

Sirop.

Caramelizeaza zaharul, stinge cu apa rece apoi pune pe foc si lasa pana se dilueaza si da doua clocote. Adauga esenta si lasa sa se raceasca.

Asamblare.

Aseaza primul blat, insiropeaza usor apoi intinde jumatate din crema de ciocolata. Aseaza al doilea blat, insiropeaza si intinde uniform o treime din frisca.

Insiropeaza, imbraca partea superioara a tortului cu frisca apoi cu ajutorul unui pos in care alternezi cele doua creme (o lingura crema de ciocolata, una de frisca) orneaza tortul.

 Tort cu frisca si ciocolata

tort-cu-frisca-si-ciocolata

 

 

13 Comentarii


  1. delicat, elegant, superb!


  2. Deosebita prezentarea, de mare rafinament! Delicios!


  3. Frumos, ca de altfel tot ce faci tu! Si bun bineinteles!


  4. Tare bun si aratos!! Pupici!!


  5. Un tort delicios si frumos!! Super arata!! Ca mai tot ce iese din mainile tale.. :)
    Pup

  6. Dragoi V. says:

    Multumesc pentru reteta primita,arata foarte bine.Felicitari,sunteti cu adevarat experta.


  7. Nu aveam cum sa lipsesc de la asa o bunatate! Delicios tort,felicitari !


  8. Senzational! Simplu de facut, minunat ornat!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
Tort cu mure si ciocolata

Tort cu mure si ciocolata


Am facut, nu de mult, reteta de tort de ciocolata pentru cineva, si cum pentru noi, acasa, nu-l facusem de mult, mi-a ramas gandul la o felie :D. Asa ca am purces la a-l prepara […]

Tort Tiramisu

Tort Tiramisu


In goana dupa cadoul potrivit pentru barbatul din viata mea, citesc acum cateva zile un articol scris de un barbat: „Ce mi-ar fi placut sa primesc de la o femeie drept cadou, si inca mai […]

Tort amandina, cu afine

Tort amandina, cu afine


De cand ma stiu am iubit reteta de amandine. Este in topul preferintelor mele pentru prajituri de casa inca de cand am preparat-o pentru prima oara. O reteta simpla, dulce, din care o felie este […]

Tort cu aroma de trandafir

Tort cu aroma de trandafir


Am mancat o felie de tort cu aroma de trandafir, la Bucuresti. Am simtit , gustand, ca-i cel mai bun tort din lume. Nici nu-mi puteam da seama ce aroma e, asa incantata eram. Am […]