tort-cu-frisca-si-ciocolata

tort-cu-frisca-si-ciocolata

Tort cu frisca si ciocolata

Acest tort cu frisca si ciocolata l-am facut cu drag pentru o persoana pentru care am tot respectul din lume!

tort-cu-frisca-si-ciocolata

tort-cu-frisca-si-ciocolata


 

Ingrediente tort cu frisca si ciocolata

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • o lingurita praf de copt
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

Crema de ciocolata

  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata cu lapte

Sirop de zahar ars

  • 4 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • o lingurita esenta de rom

Frisca

  • 400 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat.

tort-cu-frisca-si-ciocolata

tort-cu-frisca-si-ciocolata

Conde

Incepe prepararea tortului pregatind crema de ciocolata.

Adu frisca lichida la temperatura de fierbere, opreste focul si pune ciocolataa rupta bucati. Amesteca pana se topeste complet. Raceste si da vasul la rece pentru cateva ore. (sau o ora la congelator)

Blat

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul mixand pana la diluare. Adauga faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt, galbenusurile amestecate cu apa si uleiul si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

Toarna compozitia intr-o forma rotunda, cu diametrul de 20 cm, tapetata cu ulei si faina,  , niveleaza si baga vasul in cuptorul preincalzit. Coace la foc mic timp de 35 minute (fa testul cu scobitoarea)

Lasa sa se raceasca bine apoi taie blatul in trei pe orizontala.

Frisca.

Pune toate ingredientele intr-un bol si mixeaza 2 minute la cea mai mica treapta apoi mareste viteza si mixeaza pana obtii consistenta dorita.

Scoate vasul cu crema de ciocolata de la rece si mixeaza amestecul pana abtii o crema fina, legata, consistenta.

Sirop.

Caramelizeaza zaharul, stinge cu apa rece apoi pune pe foc si lasa pana se dilueaza si da doua clocote. Adauga esenta si lasa sa se raceasca.

Asamblare.

Aseaza primul blat, insiropeaza usor apoi intinde jumatate din crema de ciocolata. Aseaza al doilea blat, insiropeaza si intinde uniform o treime din frisca.

Insiropeaza, imbraca partea superioara a tortului cu frisca apoi cu ajutorul unui pos in care alternezi cele doua creme (o lingura crema de ciocolata, una de frisca) orneaza tortul.

page

tort-cu-frisca-si-ciocolata

 

 

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. delicat, elegant, superb!


  2. Deosebita prezentarea, de mare rafinament! Delicios!


  3. Frumos, ca de altfel tot ce faci tu! Si bun bineinteles!


  4. Tare bun si aratos!! Pupici!!


  5. Un tort delicios si frumos!! Super arata!! Ca mai tot ce iese din mainile tale.. 🙂
    Pup

  6. Dragoi V. says:

    Multumesc pentru reteta primita,arata foarte bine.Felicitari,sunteti cu adevarat experta.


  7. Nu aveam cum sa lipsesc de la asa o bunatate! Delicios tort,felicitari !


  8. Senzational! Simplu de facut, minunat ornat!


  9. o minunatie de tort,bravo Gabitzu :*

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema de cafea si ciocolata

Tort cu crema de cafea si ciocolata

Nu pot incepe sa scriu aceasta reteta de tort fara sa va laud crema de cafea ce-am pregatit-o pentru el. Imi venea s-o mananc lingurita cu lingurita din bol :)))) Minunata! Iubitorii cafelei o vor […]

Cel mai bun tort cu ciocolata

Cel mai bun tort cu ciocolata

Nu! O felie nu e de ajuns! Atat de bine merge tortul asta, ca uns! :)) Cremele de ciocolata se completeaza atat de bine cu siropul caramel cu Amaretto, incat, cu toata rusinea :)), tot […]

Tort cu ciocolata alba,  visine si mascarpone

Tort cu ciocolata alba, visine si mascarpone

Cand am vazut combinatia de blat si piscoturi din tortul preparat de Roxy, am stiut c-asa ceva mi-ar placea sa pregatesc pentru ziua fiului meu. Ca nu am respectat reteta, e alta poveste :), dar […]

Tort amandina

Tort amandina

Daca vrei un tort simplu, bun, aromat, deloc greu de facut, alege acest tort amandina! Rar om sa nu-i placa 😛 La noi are succes intotdeauna 😉 Mod de preparare Tort amandina Blat Separa albusurile […]