zurli

Tort cu frisca si kiwi

Tort cu frisca si kiwi

Copy+of+tort+71

Imi era dor de torturile mamei. Simple, bine insiropate , cu frisca pufoasa.
In plus, am adaugat un strat de kiwi, unul dintre fructele preferate ale copiilor.

Blat
4 oua
150 gr zahar
180 gr faina
50 gr ciocolata alba
3 linguri cacao
25 gr unt

Frisca:
500 gr frisca lichida
400 gr smantana
4 linguri zahar pudra
o lingurita zeama lamaie

Sirop
2 linguri zahar
100 ml apa
1/2 lingurita coaja rasa portocala

in plus: 3-4 kiwi

Blat.
Topim untul si-l lasam la racit
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile si adaugam treptat, in ploaie, zaharul mixand in continuare pana la topirea cristalelor.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o lingura, apoi faina, cacaua , ciocolata data pe razatoare si la final untul.

Tapetam forma de tort (cu diametrul de 22 cm) cu folie de aluminiu, o ungem cu ulei, presaram faina doar pe fund si turnam compozitia.
Dam la cuptorul preincalzit cu 5 min. inainte, la foc mic (160-165) gr pt 35-40 min.
Verificati introducand scobitoarea si daca iese curata, e gata.

Lasam la racit

Punem intr-un vas mare frisca, smantana, zaharul pudra si zeama de lamaie.
Bagam mixerul, mixam la prima treapta timp de 1 min apoi dam la viteaza mare si mixam pana obtinem o crema legata, tzeapana.

Sirop.
Caramelizam zaharul.Stingem cu apa, adaugam razatura si lasam sa dea cateva clocote. Racim.

Copy+of+tort+61

Asamblare:

Taiem blatul in doua pe orizontala.
Insiropam primul blat (nu trebuie insiropat tare pentru ca trage umezeala si de la frisca).
Intindem uniform un strat de frisca apoi asezam un strat de felii de kiwi.
Intindem iar frisca, punem al doilea blat, insiropam si ornam cu frisca ramasa.

Nota: daca doriti un alt decor reduceti cantitatea de frisca.
Eu am folosit pentru umplut cam..1/3 + vreo3 linguri frisca iar restul a intrat la ornat.
Deci ar fi suficiente 400-450 gr pt umplut.

tort-cu-frisca-si-kiwi
tort-cu-frisca-si-kiwi

Sursa decor

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Ce frumos este!
    Sigur este si gustos.


  2. Este,Daniela.
    Azi pe la 10 l-am taiat si mai e mai putin de 1/2 desi am papat doar eu si copii:)).
    Au mai cerut dar le-am zis ca si maine ne trebuie desert :))


  3. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef


  4. Frumos tort! O sa incerc si eu „moatele: alea. 😉


  5. My kids would be thrilled with this dessert!!!!!!! Very nice blog you have here.


  6. Eftychia .
    Thank you very much.
    kisses.

    Mihule, pup.

  7. Sexmovies says:

    This sure looks so fresh and delicious! To bad that you don’t have an English version.. 🙁 but don’t worry. Google Translate helped me to make this cake for my family..

    Thanks!


  8. pfuuu, iti faci reclama la site?:))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email