Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie

Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie

Blat

5 oua mari ( 6 mai mici )
150 gr zahar
7 linguri faina
doua linguri cacao neagra
doua linguri amidon
un plic praf de copt
un plic zahar vanilat
un vf. cutit sare
30 ml ulei
30 ml apa

Crema 1.
400 gr zmeura
3 linguri zahar
450 ml frisca lichida indulcita
7-8 trufe (daca nu aveti, inlocuiti cu 100 gr ciocolata cu lapte )
doua plicuri gelatina (20 gr)

Crema 2.
500 ml frisca lichida indulcita
150 gr smantana
doua linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
o pastaie vanilie ( sau zahar vanilat, esenta de vanilie)
50 ml lapte
20 gr gelatina

In plus

6-7 banane
150 ml sirop de zahar ars
500 gr frisca + 150 ml smantana + 2-3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie; 2-3 linguri ness – pentru ornat

Blat
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma impreuna cu sarea apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana e complet diluat.
Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si le adaugam peste albusuri.
Cernem faina amestecata cu amidonul, cacaua si praful de copt. Le adaugam peste oua si incorporam usor cu o paleta.
Preincalzim cuptorul.
Tapetam o forma de tort (sau o cratita) cu diametrul de 28 cm cu hartie pentru copt, turnam compozitia si nivelam.
Introducem tava in cuptor, la foc mic , si coacem timp de 30–35 min (facem testul cu scobitoarea)
Lasam la racit apoi il taiem in doua pe orizontala .

Crema 1.
Punem gelatina la hidratat in cateva linguri apa rece.
Mixam frisca (nu exagerat de mult deoarece se intareste si cand adaugam amestecul cu gelatina ).
Punem zmeura impreuna cu zaharul si trufele intr-o craticioara la foc mic.
Amestecam bine pana se topesc trufele. Oprim focul si adaugam gelatina in amestecul fierbinte.
Amestecam pana la diluare. Punem vasul intr-un altul in care am pus apa rece si racim compozitia COMPLET.
O turnam peste frisca si cu ajutorul unei palete omogenizam.
Tapetam un vas cu diatrul de 20 cm cu folie alimentara.
Turnam compozitia, nivelam si dam la rece pentru cel putin doua ore.

Crema 2.

Mixam frisca.
Gelatina o punem la hidratat.
Smantana o amestecam cu zaharul pudra si continutul unei pastai de vanilie.
Infierbantam laptele. Oprim focul si adaugam gelatina. Cand s-a racit o punem peste smantana, amestecam si adaugam totul peste frisca mixata.
Omogenizam.
Asamblare (se face IMEDIAT dupa ce am preparat crema 2)
Pe un platou asezam primul blat, insiropam si ungem cu cateva linguri din crema 2.
Scoatem crema 1 de la rece si o rasturnam in mijlocul blatului. Asezam de jur imprejur bananele (vezi foto) lasand putin loc intre crema 2 si banane. Turnam crema intai pe laterale, peste banane ,miscand usor platoul pentru a patrunde bine crema sa faca priza crema 1  cu bananele , apoi punem restul deasupra si nivelam.
Asezam al doilea blat, insiropam si dam la rece peste noapte (sau cel putin3-4 ore).
Scoatem, trecem cu un cutit subtire de jur imprejur pentru a desprinde crema de inel, scoatem inelul si ornam cu frisca mixata impreuna cu smantana si zaharul pudra.
Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. Minunate iti ies torturile.Bravo!


  2. Foarte elegant arata! E ca un buchetel de flori. Interesant felul in care ai asezat bananele.


  3. Delicios tort, parca ar fi un buchet de trandafiri, felicitari!!!
    Pupici


  4. Nu stiu cat de bun este (deci astept o portie MARE), dar cu siguranta este unul dintre cele mai frumoase torturi pe care le-am vazut!! Felicitari!
    Pupici


  5. Gabitzu…pana la urma cine a bagat cutitul in el? :(((:(((
    sa cer sa il aresteze ca prea frumos a fost!


  6. Ce frumusete de tort! Eu una cu certitudine nu as putea sa-l mananc. Mi se pare interesanta crema ta cu smantana si frisca. N-am mai vazut niciodata reteta asta. Weekend placut!


  7. Superb acest tort!!!


  8. La crema 2 scrie ca infierbantam laptele,dar nu am vazut cat lapte,imi puteti spune va rog?multumesc


  9. 50 ml ADE, si multumesc de atentionare.


  10. Gabi, frisca este vegetala sau obtinuta din lapte/smantana?
    M-ai cucerit cu tortul, trebuie sa il incerc!


  11. Oana, e vegetala 🙁
    o singura data am gasit la noi frisca LADORNA, e minunata, ti-o recomand
    eu din pacate altfel aici nu gasesc…


  12. Vaaai cat de frumos e tortul asta! imi plac mult trandafirasii pe care i-ai facut! si merge combinatia asta de zmeura cu banane! delicios!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chilipirul zilei – mobila

Chilipirul zilei – mobila

Nu demult o persoana apropiata mie a facut renovare in apartament. Asta a implicat, printre altele, schimbarea mobilierului. Abia atunci am vazut cat de greu e in ziua de azi sa gasesti o mobila frumoasa […]

Print Friendly, PDF & Email
Choux a la creme

Choux a la creme

Aveti idee cat de mult mi-au placut aceste Choux a la creme? N-aveti…:)) Am multe poze cu deserturi in laptop pe care nu le postez si carora nu le scriu reteta pentru ca nu mi-au […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email