zurli

Tort cu mure si ciocolata

Tort cu mure si ciocolata

Am facut, nu de mult, reteta de tort de ciocolata pentru cineva, si cum pentru noi, acasa, nu-l facusem de mult, mi-a ramas gandul la o felie :D.

Asa ca am purces la a-l prepara din nou, de aceasta data inlocuind unul dintre straturile de ciocolata cu mousse de mure.

Nu va pot descrie ce bunatate a iesit si cat de bine se completeaza cele trei straturi.

Simplu, bun, rapid!

tort cu mure si ciocolata

Ingrediente Tort cu mure si ciocolata

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 400 gr mure coapte bine
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri gelatina granule (a cate 12 gr plicul)
  • 10 piscoturi
  • 1 l frisca lichida

mure pentru decor

Mod de preparare Tort cu mure si ciocolata

  1. Incepem prepararea tortului pregatind un vas rotund, cu diametrul de 20 cm. (poate fi si o cratita, nu neaparat forma de tort). Il tapetam cu folie alimentara.
  2. 600 ml frisca lichida (daca nu e indulcita adaugam zahar dupa gust) o mixam bine pana obtinem o consistenta legata, pufoasa.
  3. Gelatina o punem la hidratat intr-un castronel, impreuna cu 150 ml. apa rece.
  4. Punem intr-un ibric ciocolata alba si 200 ml frisca lichida.
  5. Punem ibricul la foc mic, amestecam continuu cu o lingura si lasam pana se omogenizeaza amestecul.
  6. Procedam la fel si cu ciocolata cu lapte.
  7. Intr-un vas punem murele impreuna cu zaharul si dam vasul la foc mic. Dupa ce da in clocot mai fierbem totul 5 minute amestecand sa nu se prinda.
  8. Oprim focul.
  9. In toate cele trei  compozitii fierbinti (cea cu ciocolata alba, cu ciocolata cu lapte si cea cu mure; eu le fac in acelasi timp pe toate trei) puneti cate o treime din cantitatea de gelatina hidratata. Amestecati in fiecare pana se dilueaza gelatina.
  10. Raciti COMPLET pe fiecare in parte si puneti cate o treime din frisca batuta. Omogenizati in fiecare vas amestecand usor, cu lingura, de jos in sus.
  11. Incepeti asamblarea.
  12. In vasul tapetat cu folie turnati amestecul cu ciocolata alba. Dati vasul la rece pentru aproximativ 15 minute (compozitia trebuie sa se lege usor, sa nu curga si nici sa nu se amestece cu urmatorul strat ce va fi pus).
  13. Scoateti vasul de la rece, puneti pe laterale cateva mure, apasati-le usor cu degetul si puneti al doilea strat, amestecul cu mure.
  14. Nivelati si dati din nou vasul la rece pentru 15-20 minute, apoi scoateti si intindeti ultimul strat, cel cu ciocolata cu lapte.
  15. Deasupra puneti piscoturile, le apasati usor cu degetele si dati vasul la rece pentru cel putin 3 ore. Eu l-am lasat peste noapte.
  16. Asezati deasupra vasului platoul pe care veti pune tortul si cu o miscare ferma rasturnati.
  17. Desprindeti usor folia alimentara apoi ornati cu ce doriti – fructe, frisca, ciocolata.

felie

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. sa nu ne lasi fara sectiune! desi se vede, dar … <3


  2. Multumesc pentru reteta,draga mea! :-*


  3. n am cuvinte decat:
    papabun de tot

    o frumusete de tort si cum nu necesita nici cuptorul imi vine sa te laud TOATA VARA 🙂


  4. …deci l-am vazut prima data pe bucataras si toata ziua am stat cu gandul la el.

    …ce mai , e de revista ! …bravo!!


  5. Minunat tort, de vis, felicitari!


  6. Minunat arata! <3


  7. Arata intr-un mare fel!! De cerut ,nu cer :))))din doua motive


  8. mmmmm,dupa cum arata,nici nu-mi imaginez un alt gust decat unul deosebit!!!
    pup Gabitza!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email