Tort cu mure si ciocolata

Tort cu mure si ciocolata

Am facut, nu de mult, reteta de tort de ciocolata pentru cineva, si cum pentru noi, acasa, nu-l facusem de mult, mi-a ramas gandul la o felie :D.

Asa ca am purces la a-l prepara din nou, de aceasta data inlocuind unul dintre straturile de ciocolata cu mousse de mure.

Nu va pot descrie ce bunatate a iesit si cat de bine se completeaza cele trei straturi.

Simplu, bun, rapid!

tort cu mure si ciocolata

Ingrediente Tort cu mure si ciocolata

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 400 gr mure coapte bine
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri gelatina granule (a cate 12 gr plicul)
  • 10 piscoturi
  • 1 l frisca lichida

mure pentru decor

Mod de preparare Tort cu mure si ciocolata

  1. Incepem prepararea tortului pregatind un vas rotund, cu diametrul de 20 cm. (poate fi si o cratita, nu neaparat forma de tort). Il tapetam cu folie alimentara.
  2. 600 ml frisca lichida (daca nu e indulcita adaugam zahar dupa gust) o mixam bine pana obtinem o consistenta legata, pufoasa.
  3. Gelatina o punem la hidratat intr-un castronel, impreuna cu 150 ml. apa rece.
  4. Punem intr-un ibric ciocolata alba si 200 ml frisca lichida.
  5. Punem ibricul la foc mic, amestecam continuu cu o lingura si lasam pana se omogenizeaza amestecul.
  6. Procedam la fel si cu ciocolata cu lapte.
  7. Intr-un vas punem murele impreuna cu zaharul si dam vasul la foc mic. Dupa ce da in clocot mai fierbem totul 5 minute amestecand sa nu se prinda.
  8. Oprim focul.
  9. In toate cele trei  compozitii fierbinti (cea cu ciocolata alba, cu ciocolata cu lapte si cea cu mure; eu le fac in acelasi timp pe toate trei) puneti cate o treime din cantitatea de gelatina hidratata. Amestecati in fiecare pana se dilueaza gelatina.
  10. Raciti COMPLET pe fiecare in parte si puneti cate o treime din frisca batuta. Omogenizati in fiecare vas amestecand usor, cu lingura, de jos in sus.
  11. Incepeti asamblarea.
  12. In vasul tapetat cu folie turnati amestecul cu ciocolata alba. Dati vasul la rece pentru aproximativ 15 minute (compozitia trebuie sa se lege usor, sa nu curga si nici sa nu se amestece cu urmatorul strat ce va fi pus).
  13. Scoateti vasul de la rece, puneti pe laterale cateva mure, apasati-le usor cu degetul si puneti al doilea strat, amestecul cu mure.
  14. Nivelati si dati din nou vasul la rece pentru 15-20 minute, apoi scoateti si intindeti ultimul strat, cel cu ciocolata cu lapte.
  15. Deasupra puneti piscoturile, le apasati usor cu degetele si dati vasul la rece pentru cel putin 3 ore. Eu l-am lasat peste noapte.
  16. Asezati deasupra vasului platoul pe care veti pune tortul si cu o miscare ferma rasturnati.
  17. Desprindeti usor folia alimentara apoi ornati cu ce doriti – fructe, frisca, ciocolata.

felie

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. sa nu ne lasi fara sectiune! desi se vede, dar … <3


  2. Multumesc pentru reteta,draga mea! :-*


  3. n am cuvinte decat:
    papabun de tot

    o frumusete de tort si cum nu necesita nici cuptorul imi vine sa te laud TOATA VARA 🙂


  4. …deci l-am vazut prima data pe bucataras si toata ziua am stat cu gandul la el.

    …ce mai , e de revista ! …bravo!!


  5. Minunat tort, de vis, felicitari!


  6. Minunat arata! <3


  7. Arata intr-un mare fel!! De cerut ,nu cer :))))din doua motive


  8. mmmmm,dupa cum arata,nici nu-mi imaginez un alt gust decat unul deosebit!!!
    pup Gabitza!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Muffins cu cirese reteta rapida

Muffins cu cirese reteta rapida

-Mama, cat ti-a luat sa pregatesti aceste muffins cu cirese? -10 minute -Atat? -Da, doar atat! -Mai dureaza coptul, dar asta e, rabdarea iti va fi rasplatita :)) Fiica-mea, ca de obicei, are si cuvinte […]

Print Friendly, PDF & Email
Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la  Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune.

Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune.

Un alt desert delicios, numa’ bun pentru copii, pregatit in aparatul Crock Pot Multicooker express cu gatire sub presiune. Practic este o crema groasa, fina, aromata, facuta dintr-un minimum de ingrediente. Recomand forme de ramekin, speciale […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Aceasta retete de prajitura cu caise, o delicatesa de sezon, este de fapt aceeasi reteta prajitura cu fructe ca si la prajitura cu capsuni, dar stiind ca multi dintre voi cautati intocmai denumirea din titlu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email