mnb

Tort cu mure si ciocolata

4.56KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

Am facut, nu de mult, reteta de tort de ciocolata pentru cineva, si cum pentru noi, acasa, nu-l facusem de mult, mi-a ramas gandul la o felie :D.

Asa ca am purces la a-l prepara din nou, de aceasta data inlocuind unul dintre straturile de ciocolata cu mousse de mure.

Nu va pot descrie ce bunatate a iesit si cat de bine se completeaza cele trei straturi.

Simplu, bun, rapid!

tort cu mure si ciocolata

Ingrediente Tort cu mure si ciocolata

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 400 gr mure coapte bine
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri gelatina granule (a cate 12 gr plicul)
  • 10 piscoturi
  • 1 l frisca lichida

mure pentru decor

 

Mod de preparare Tort cu mure si ciocolata”

  1. Incepem prepararea tortului pregatind un vas rotund, cu diametrul de 20 cm. (poate fi si o cratita, nu neaparat forma de tort). Il tapetam cu folie alimentara.
  2. 600 ml frisca lichida (daca nu e indulcita adaugam zahar dupa gust) o mixam bine pana obtinem o consistenta legata, pufoasa.
  3. Gelatina o punem la hidratat intr-un castronel, impreuna cu 150 ml. apa rece.
  4. Punem intr-un ibric ciocolata alba si 200 ml frisca lichida.
  5. Punem ibricul la foc mic, amestecam continuu cu o lingura si lasam pana se omogenizeaza amestecul.
  6. Procedam la fel si cu ciocolata cu lapte.
  7. Intr-un vas punem murele impreuna cu zaharul si dam vasul la foc mic. Dupa ce da in clocot mai fierbem totul 5 minute amestecand sa nu se prinda.
  8. Oprim focul.
  9. In toate cele trei  compozitii fierbinti (cea cu ciocolata alba, cu ciocolata cu lapte si cea cu mure; eu le fac in acelasi timp pe toate trei) puneti cate o treime din cantitatea de gelatina hidratata. Amestecati in fiecare pana se dilueaza gelatina.
  10. Raciti COMPLET pe fiecare in parte si puneti cate o treime din frisca batuta. Omogenizati in fiecare vas amestecand usor, cu lingura, de jos in sus.
  11. Incepeti asamblarea.
  12. In vasul tapetat cu folie turnati amestecul cu ciocolata alba. Dati vasul la rece pentru aproximativ 15 minute (compozitia trebuie sa se lege usor, sa nu curga si nici sa nu se amestece cu urmatorul strat ce va fi pus).
  13. Scoateti vasul de la rece, puneti pe laterale cateva mure, apasati-le usor cu degetul si puneti al doilea strat, amestecul cu mure.
  14. Nivelati si dati din nou vasul la rece pentru 15-20 minute, apoi scoateti si intindeti ultimul strat, cel cu ciocolata cu lapte.
  15. Deasupra puneti piscoturile, le apasati usor cu degetele si dati vasul la rece pentru cel putin 3 ore. Eu l-am lasat peste noapte.
  16. Asezati deasupra vasului platoul pe care veti pune tortul si cu o miscare ferma rasturnati.
  17. Desprindeti usor folia alimentara apoi ornati cu ce doriti – fructe, frisca, ciocolata.

 

felie

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

14 Comments

Leave a Reply

eleven + 15 =