Tort cu nuca si vanilie

Tort cu nuca si vanilie

Pornind de la ideea Tortului Egiptean, am facut aceste torturi, mult simplificate din lipsa timpului necesar pentru coacerea a 6 foi separat . Cred ca cel egiptean e foarte bun dar si acesta a placut tuturor.N-am poze frumoase facute si nici sectiune (au fost duse in dar :P) dar am postat ceea ce am pentru ca e grozava reteta 😛

tort-cu-nuca-si-vanilie

Ingredients

  • Blat
    6 oua
    4 linguri faina
    2 linguri amidon
    4 linguri nuca macinata
    o lingurita praf copt
    un varf cutit sare
    3 linguri ulei
    3 linguri apa
    Crema de vanilie
    350 ml lapte
    3 linguri si 1/2 faina
    6 linguri zahar
    3 galbenusuri
    3 plicuri zahar vanilat
    250 gr unt
    Frisca
    300 ml frisca lichida
    300 ml smantana
    2 linguri zahar
    un plic zahar vanilat
    nuca tocata caramelizata

Blat.

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea cristalelor de zahar.

Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul apoi adauga-le peste albusuri. Adauga si faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi si nuca.

Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

Toarna amestecul intr-o forma de tort cu diamentrul de 22 cm, niveleaza si introdu in cuptorul preincalzit, la foc mic.

Coace pana trece proba scobitorii. Lasa la racit pentru cateva ore (sau prepara-l cu o zi inainte). Taie-l pe trei nivele.

Crema.

Amesteca intr-un vas cu fund dublu galbenusurile impreuna cu faina si 3 linguri zahar. Adauga treptat laptele rece amestecand cu un tel.

Pune vasul pe aragaz, la foc mic si fierbe amestecand mereu, sa nu se prinda, pana capata consistenta unei budinci.

Pune vasul in altul cu apa rece si amesteca pana se raceste crema. Adauga zaharul vanilat.

Mixeaza untul spuma impreuna cu zaharul ramas apoi adauga cate putin din crema si omogenizeaza amestecand usor.

Mixeaza frisca cu smantana, zaharul vanilat si zaharul pana ajungi la consistenta dorita.

Asamblare.

Aseaza  primul blat, intinde jumatate din crema de vanilie si niveleaza frumos. Pune peste crema de vanilie 1/4 din cantitatea de frisca si niveleaza. Aseaza al doilea blat si procedeaza la fel. Cu restul de frisca orneaza tortul si presara pe ici-colo :)) nuca caramelizata.

Eu am facut 2 torturi dupa aceeasi reteta doar ca la cel mare am facut blatul din 8 oua si crema cu 5 galbenusuri si 450 ml lapte, in rest reteta e la fel. Pe cel mai mare l-am imbracat in nuca macinata, nuca caramelizata, frisca si glazura de ciocolata.

tort-cu-nuca-si-vanilie-288129tort-cu-nuca-si-vanilie-288127

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Ce misto suuunt amandoua … si parca nu-i nici prea mult service , doar ornarea ma omoara :d ; oricum le-am retinut in caietul meu , poate-mi fac nitel curaj .

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email