zurli

Tort cu visine si ciocolata

Tort cu visine si ciocolata

La multi ani, tata, la implinirea celor 63 de ani!

blat

5 oua
o cana zahar
7 linguri faina
2 linguri amidon
1/2 plic praf de copt
un zahar vanilat
30 ml ulei
30 ml apa

crema

500 ml frisca lichida
2-3 linguri zahar
un plic gelatina(12gr)
3 linguri zeama lamaie
300 visine fara samburi
200 ml smantana

glazura

50 gr unt
120 gr ciocolata cu lapte

frisca pentru ornat – eu am pus si putin ness in ea 😀
suc de visine pentru insiropat

Blat.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile impreuna cu-n praf de sare adaugand treptat zaharul pana obtinem o compozitie care la atingere formeaza tepi, lucioasa si ferma.
Galbenusurile le frecam cu uleiul.

Preincalzim cuptorul.

Le adaugam peste albusuri amestecand usor.
Punem faina si amidonul cernute impreuna cu praful de copt, adaugam si apa si omogenizam.
Ungem o cratita sau o forma de tort(cu diametru de aprox 20cm) cu ulei, presaram faina pe fundul ei si turnam compozitia pentru blat.

Bagam la cuptor si coacem la foc mic 40 min .(depinde si de cuptor, testati cu o scobitoare).
Scoatem si lasam la racit apoi il taiem in 3 pe orizontala.
Al meu a iesit prea inalt si am folosit doar doua parti, din cealalta facand un tort mic copiilor :P.

Mixam frisca pentru crema impreuna cu smantana , zaharul si vanilia.
Gelatina o lasam 5 min la hidratat in cateva linguri apa.
Scoatem samburii visinelor.

Adaugam 50 ml. apa peste gelatina si o diluam pe baie de abur.Rece, o adaugam peste frisca, punem si visinele stoarse usor si omogenizam.

Asezam primul blat, il insiropam cu suc de visine si intindem jumatate din crema.

Intr-un ibric topim ciocolata impreuna cu untul.
Lasam sa se raceasca apoi intindem peste crema (ca in foto)
Bagam 2-3 min la frigider, intindem restul de crema si asezam al doilea blat.
Il insiropam cu suc de visine apoi imbracam tortul in frisca.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...
Tags:

Comentarii prin FaceBook

43 Comentarii


  1. La multi ani sanatosi tatalui tau! Tortul este superbb si delicios! Pupicei!


  2. La multi ani si multa sanatate tatalui tau!
    Tortul eset absolut minunat!


  3. La multi ani tatalui tau, multa sanatate!!!!!
    Superb tortul, iar pozele de exceptie!!!
    Te pup gabytzo!!!!


  4. O viata lunga cu sanatate tatalui tau!!!!
    Tortul este superb si delicios cred, avand in vedere combinatia visine acrisoare- frisca dulce. Pupici!


  5. La Multi Ani tataului tau . Un tort deosebit , ca intotdeauna la tine .


  6. La multi ani cu sanatate tatalui!
    Un tort apetisant!


  7. La multi ani fericiti si sa te bucuri de clipele petrecute impreuna. Cu drag!


  8. La multi ani sanatosi tatalui tau!!!
    Tortul e minunat! Pupici!


  9. La Muuulti Ani inca o data! Si o viata lunga cu multa sanatate! Pup inca o data! Magic tort! Si magica fata!


  10. FFFF reusit tortul !!! La multi ani cu mula sanatate tatalui tau !!!


  11. Multi ani sanatosi tatalui tau,tortul e superb!


  12. Buna Gaby

    Te astept cu foarte mare placere la mine pentru a-ti darui un premiu.
    Te pup cu drag


  13. La multi ani tatalui tau! Si sanatate multa!

    Fain tort ai facut! 😉


  14. La multi ani si multa sanatate tatalui tau!Bun tort ati avut!


  15. La multi ani tatalui tau! Totul arata delicios! Imi place foarte tare blatul… atat de frumos a crescut.. Pupici


  16. La multi ani, Gaby, sa te bucuri de tatal tau multi ani de acum inainte, sa fiti cu totii sanatosi!


  17. La multi ani sarbatoritului! Fain tortul, felicitari!


  18. la multi ani tatalui tau si sa va fie de bine, tortul e foarte apetisant.


  19. La multi ani tatalui tau!Multa sanatate si numai bucurii!Superb tortuletul!Pupici!


  20. La multi ani,tata de Gaby_d!Sanatate si numai bucurii!


  21. La multi ani tatalui tai cu sanatate! Un asemenea tort e cel mai frumos cadou. Pup!


  22. La multi ani tatalui tai cu sanatate! Un asemenea tort e cel mai frumos cadou. Pup!


  23. superb tort! la multi ani sanatosi tatalui tau!
    te pup


  24. tortul arata super!Doamna am dat peste blogul dumneavoastra si e full de bunatati:P azi am facut prajiturika a dumneavoastra.doresc sa va intreb cum ati proxcedat cu poshul ca sa obtineti asa decor?


  25. o sectiune nu aveti?


  26. neatza, Raluca.
    Nu am sectiune, am dus tortul la tatal meu.

    Nu stiu cum sa iti explic ornarea. Nu a iesit nici pe departe ce mi-am dorit si asta pentru ca nu am avut un posh bun.
    Posul pe care il am eu bun nu are decat 3 varfuri si nu aveam varful care mi-ar fi fost necesar , asa ca am cumparat un posh ieftin dar care avea acel varf. E unul care nu are gaura rotunda ci…o linie , un orificiu dreptunghiular, foarte subtire.
    Dar a fost rau si nu mi-a reusit:P


  27. diametrul la tava de cit ?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email