zurli

Tort cu visine

Tort cu visine

Alessia m-a provocat :))
Dar mi-a dat o provocare dulce, dulce-acrisoara c-o puternica aroma de fructe.
Si ce-i mai bun si mai bun in luna asta decat un tort cu visine?
Ei, hai ca stiu ca o sa ziceti altceva dar cum altfel puteam io lauda tortul asta simplu si bun a carui reteta mi-a dat-o Alessia?

Ingrediente
500-600 gr visine + 5 linguri zahar + zahar vanilat
6 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
2 linguri ulei
un vf. cutit sare

frisca pentru ornat (optional)- e bun si fara, daca nu aveti

Mod de preparare
Deci, Alessia, a zis sa fac asa:
Sa tapetez un vas cu ceolofan.
Eu nu l-am tapetat, asa! :)))
Eu am un vas nou de la Delimano care are nik-name-ul @vas minune” :))). Po’ sa faci orice in el ca nu se prinde.
Asa ca am curatat visinele de samburi, asta dupa ce le spalasem si le-am lasat la scurs.
Am pus pe fundul vasului visinele curatate, am presarat deasupra cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si m-am apucat de blat.

Am separat albusul de galbenus.
Am batut spuma albusurile cu un praf de sare apoi am inceput sa adaug treptat zaharul, lingura cu lingura batand pana s-a diluat.
Am adaugat galbenusurile si faina si am amestecat usor, usor.
Cand erau aproape omogenizate am adaugat uleiul.

Am turnat deasupra visinelor.
Am bagat in cuptorul preincalzit si am copt pentru 35 minute la aprox 165 grade. (faceti proba cu scobitoarea)

Am scos si am lasat sa se raceasca.
Alessia zice 10-12 ore, eu mai mult de 2 nu am avut rabdare :)) si nu voi avea niciodata :)).

Am pus un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma am rasturnat.

Am mixat smantana cu zahar si cu frisca obtinuta am facut un decor simplu , asa mine :))).

ps. Alessia zice sa tapetati vasul cu ceolofan , ca nu se intampla nimic; eu ziC ca as umezi vasul si as lipi hartie pentru copt.

Nu stiu cum o fi mai bine, eu iubesc vasul asta Delimano :D.

Si cratita Delimano:
Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

39 Comentarii


  1. Ce tort diafaaaaan! Arata super si sunt sigura ca e delicios pe masura! O seara frumoasa si o Duminica excelenta!


  2. superb!!!pot sa ma auto- invit la desert?pupici


  3. superb e tortul, Gaby :). o sa-l tin minte!;)


  4. Moaaaaaama ce bine arata,si ma oftic rauu de tot pentru ca nu gasesc visineeeeee!Pot sa vin la tine?Superb,felicitari,te pup Gabitza!


  5. superb gabytzo!!!!
    te pup.
    o seara faina!!!!!


  6. Arata super delicios!!!O duminica frumoasa!!


  7. Dana, multumesc frumos.
    Duminica linistita.Pup.


  8. SAnto, corect, ce zici tu, io iau de bun :)).
    Pup.


  9. Sarah, cu mare drag !Duminica frumoasa.


  10. Delia, multumesc mult. Sa nu-l/ma uiti :)).Pup.


  11. Flory, abia au aprut si la noi. Sunt aromate!!
    Hai la mine :D.
    Duminica linistita!


  12. Dana, multumesc.
    Duminica frumoasa!


  13. Licutza, multumesc. La fel si tie.
    Pup.


  14. Tortul e super… Dar nu stiu cine e Alessia!?!?
    Pupici, somn usor!


  15. Tortul e super… Dar nu stiu cine e Alessia!?!?
    Pupici, somn usor!


  16. Tortul e super… Dar nu stiu cine e Alessia!?!?
    Pupici, somn usor!


  17. Tortul e super… Dar nu stiu cine e Alessia!?!?
    Pupici, somn usor!


  18. Tortul e super… Dar nu stiu cine e Alessia!?!?
    Pupici, somn usor!


  19. Tortul e super… Dar nu stiu cine e Alessia!?!?
    Pupici, somn usor!


  20. Salut!
    Alessia este o prietena virtuala pasionata de gatit.
    O fata cu multa implicare in ceea ce face, careia ii place sa impartaseasca si sa faca schimb de experienta dobandita in bucatarie.
    Am pus link catre ea exact la inceputul postarii.
    Reteta mi-a lasat-o ca si comentariu la una dintre postarile mele.

    Somnic pufos!


  21. Arata foarte bine tortul tau, e de vis!


  22. O duminica frumoasa! Cu asa un tort sigur va fi! :)) :*


  23. Gaby vasul tau delimano nu are manere ? l-as fi bagat si eu in cuptor dar mi-a fost frica sa nu i le stric …
    Tortul e superb iar ideea e tare faina !!M-am si mirat cum dupa 35 min de stat la cuptor visinile arata asa de bine 🙂


  24. Ba da, Lory, are :)))(uite,atasez niste poze)
    Nici nu m-am gandit la asta:)))
    Multumesc mult.


  25. Alexandrina, Miha, multumesc frumos.
    Somnic bun!


  26. arata super bine tortul tau ca si celelalte de altfel


  27. Multumesc, Mihaela.
    E un decor tare simplu, gustul a fost grozav.
    O saptamana buna sa ai!


  28. Vai ce blog frumos ai! Tare imi place.Te adaug la lista mea cu bloguri.


  29. Multumesc tare mult!


  30. Tortul arata bine si pare sa fie excelent – mai ales pentru unii ca mine carora le plac visinele in dulciuri! 🙂


  31. Mai,eu nu gasesc visine,si voi ma terminati cu fructele astea!Leckeeer! 🙂


  32. Iti trimit eu:D:)))


  33. Oana, multumesc frumos.


  34. MINUNAT! Nici cea mai „poamă acră” dintre „soacre” nu ar putea cârcoti ceva despre opera ta de artă culinară! :))

    Găbiţule, tapetarea vasului de copt cu celofan nu este obligatorie. Nu e nevoie nici de hârtie de copt sau altceva. Cu atât mai puţin când e vorba de vase cu strat antiadeziv!

    Eu am făcut sâmbătă prăjitura asta, dar nu sub formă de tort. Am făcut-o de astă dată într-o tavă dreptunghiulară, emailată simplu, fără strat adeziv. Şi nu am tapetat cu nimic. Doar am presărat un strat subţire de zahăr pe fundul tăvii, am pus vişinele (în strat gros, evident:)), încă puţin zahăr peste vişine şi apoi pandispanul.

    Nu am mai folosit frişcă, dar mi-a venit o poftă teribilă de scorţişoară aşa că, după ce am scos tava din cuptor, am presărat doar puţin zahăr vanilat şi scorţişoară (după pofta mea, adică…din abundenţă:)) şi gata!

    Nu s-a lipit deloc, iar siropul s-a absorbit lent dar sigur în blat. 🙂

    Pentru că nu era necesar s-o prezint artistic 🙂 cuiva, am lăsat prăjitura aşa, în tava în care am copt-o, de unde am tot luat câte o bucată până la…dispariţia finală :))

    În schimb, prezentarea ta este SUPER! Felicitări! 🙂

    Pup şi îmbrăţişare maaareee, „specialitatea casei – Gaşca lui Piţigoi”! :))


  35. This looks lovely! There must be so much cherry flavour in there!


  36. Demential!felicitari!


  37. Multumesc, Claudia. Mi s-a facut si mie dor de tortul asta.


  38. nebunie cum arata. ador visinele. am la congelator 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email